Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Please select your page

2019 10 13 FM de les Corts1Un any més, els Falcons de Barcelona hem participat en la Festa Major de Les Corts,
Davant les parades de l’Avinguda Carles III hem fet l’entrada a la zona d’actuació amb una escala caminada i dos pilars de 3 caminats

Davant l’escenari hem fet :

serra amb 5 puntes i 2 pilars de 3
pira 4x4 i dues pires 2x2
dos vols de 4 i un vol de 3
tres planxes
4 pous escapçats
escala de 7 amb 5 puntes

Esperem tornar l’any vinent i moltes felicitats per la vostra Festa Major!


2019 10 06 Memoria Sonia Rescalvo 1

Diumenge 6 d’octube vam participar, a petició del Departament de Promoció de Drets de les Dones i LGTBI de l’Ajuntament de Barcelona, en l’acte en memòria de la Sonia Rescalvo, al Parc de la Ciutadella.

Després dels parlaments, vam actuar davant de la Glorieta de la Sonia, on vam començar amb una escala caminada, portant la bandera trans.

Seguidament vam fer pira 4x4, vols de 3, planxes amb pilar, avet, escala de 6 i serra.

Va ser un plaer participar-hi i mostrar suport a qui lliuta per les llibertats i el respecte. 

 

 

 


2019 09 28 Trobada Colles1 1

Aquest any les Colles de Falcons vam anar al país veí , França, per trobar-nos i celebrar l’aplec de les colles falconeres, va ser a Sant Llorenç de la Salanca, on la Colla de Falcons de la Salanca va poder celebrar la seva primera actuació a una Trobada, gaudint del suport de la resta de Colles. A les 16:00 h. va començar una petita cercavila on cada colla va fer tres figures, al final del recorregut vàrem arribar a la plaça de la Mediateca, on, per ordre d’antiguitat, vam anar pujant a un dels dos escenaris que hi havia a la plaça i vam fer dues figures. Un cop vàrem acabar, totes les colles es van disposar al voltant de la plaça i vam fer, de forma simultània, una figura. Barcelona, durant la cercavila, va fer una serra amb tres pilars de tres, dues piràmides de quatre junt amb una de tres i un altre de dos, i finalment una pira 5x5. L’entrada a plaça es va fer amb una quadriga coronada i una escala de 5 caminada. Un cop a l’escenari va lluir un vol de cinc acompanyat de dos vols de tres coronats i tres planxes amb tres ventiladors. Com a figura conjunta es va fer un avet de nou, el primer de la temporada. Un com acabada l’actuació les Colles es van dirigir al poliesportiu de la localitat per sopar i passar una bona estona junt. La Canalla ens va sorprendre, després del sopar, portant a terme una actuació que havien preparat, que va acabar amb una escala conjunta.


2019 09 Merce3

Amb aquest crit de guerra, els Falcons de Barcelona ens preparàvem per a la nostra festa major, les festes de la Mercè.
I creieu què ho hem fet?
Divendres 20 va començar el repte. Per primera vegada, participàvem en el Seguici Inaugural, el tret de sortida des del Palau de la Virreina de la part festiva. Una cercavila per Les Rambles cap a la Plaça Sant Jaume on vam poder fer pilars caminats, quàdrigues i una preciosa escala caminada per pujar el carrer Ferran.
Sortir de l'Ajuntament per començar el Toc d'Inici després del pregó sempre és un moment vibrant. Amb pilars de 3 i de 2, vam caminar fins a ocupar el nostre lloc a la plaça, acompanyats sempre dels Ministrils del Camí Ral.
I quan el Bou de Barcelona es disposa a fer el seu ball, els falconers i falconeres que faran el Trèvol es miren, se somriuen i es desitgen sort. Deixen els nervis abaix de l'escenari i pugen amb pas ferm per mostrar a Barcelona una figura especial.
Quan obren les aletes de les piràmides i del pilar, la plaça esclata en un gran aplaudiment, que no sabem com, es veu superat quan les 3 membres del pilar obren els braços i gira sostingut únicament per l'equilibri de les seves components.
Per acabar, amb el ball de gegants que dóna per finalitzat el Toc d'Inici, nosaltres vam fer una escala de 8 a la cantonada amb el carrer Ciutat. I un altre cop amb pilars, marxem de Sant Jaume per finalitzar el primer dia de la festa major.

Diumenge 22 és el nostre dia gran, el Matí Falconer.

Els Falcons de Vilanova i la Geltrú van ser la colla convidada aquest any per compartir amb nosaltres la Mercè.

Vam començar l'actuació a Plaça Nova on vam fer la doble escala de 6 amb pilar de 3 al mig, pira 5x5 i pous escapçats.

Amb una petita cercavila pujant el carrer del Bisbe on vam fer quàdrigues, vam arribar a Sant Jaume. Per entrar a plaça vam presentar l'escala quadrigada i caminada (dues escales caminades amb pilar al mig, i caminat!).
Després de veure i viure la fantàstica actuació de les de Vilanova, vam iniciar la nostra actuació.

A l'escenari vam fer:

* dues pires 5x4
* serra amb dos pilars de 3
* vol de 5 i dos vols de 4
* dos avets
* 3 planxes amb pilars de 3
* escala de 9
* pilar de 4 amb pinya.


2019 09 Merce2

I encara ens faltava el dia 24, el dia de la Mare de Déu de la Mercè. I com cada any, les nostres gralleres i tabalers es van unir a les altres colles de músics per despertar Barcelona en el seu dia gran. Aquest any, moltes membres de la colla van seguir la cercavila pels carrers, fent un vol de 4 davant del Bar del Pi, que sempre ens ofereix un bon esmorzar per seguir agafant forces per la diada que tenim per endavant; i col·laborant en la pinya del pilar de 4 dels Castellers de Barcelona.

Un altre cop a Sant Jaume vam fer dos avets per iniciar el Seguici de Mercè d'anada a Ofici, on també vam fer pilars i quàdrigues. Un cop a la plaça de la Mercè (després de la missa) vam fer una escala de 8 alhora que les colles castelleres de la Ciutat feien pilar en honor a la Patrona.
De tornada a Sant Jaume, seguint les autoritats i el Seguici, vam fer diverses figures, entrant a plaça amb pilars i quàdriga coronada.

 


Tot i la tempesta que va caure durant el matí a Barcelona, no ens vam quedar a casa i puntualment a les 8 h, la colla ja érem a la Ronda de Sant Pere, agafant lloc per a poder fer l'ofrena floral al monument de Rafel de Casanovas. Davant la gran afluència de diferents entitats, no vam poder fer-la fins a quasi les 10.30 h.

Diada Catalunya2

Amb dues quadrigues i quatre pilars de 3, vam entrar a la cantonada del monument, en mig dels aplaudiments dels ciutadans i ciutadanes que eren al carrer. Just davant del monument vam fer una escala de 8 acompanyada de la música del nostre grup de gralleres i tabalers. Per finalitzar vam fer un pilar de 3 i un de dos per a poder col·locar les flors als peus de l'escultura.

Però el matí encara no havia acabat. Amenitzats per la música de les gralles, vam baixar cap al Born, per arribar al Fossar de les Moreres. Allà vam fer dos vols de 4 i dos de 3, seguits de 4 pilars de 3 que van desplegats faixes vermelles simulant la Senyera, amb semiserres amb estelades.

En aquell moment, dues de les nostres falconeres van oferir el ram, lligant-lo a la base del peveter de la plaça on no s'enterra cap traïdor.

A la tarda, els Falcons estàvem convocats a participar en la manifestació de l'ANC i el lloc de trobada va ser al tram 23, davant de la Universitat central. Sota crits d'Independència i de solidaritat amb els presos i les preses polítiques, vam fer diferents figures (vols, escala, piràmides, pires...) lluint estelades i missatges contra la repressió.

Una jornada llarga on vam tornar a mostrar el nostre compromís amb Catalunya i amb la cultura. Un 11 de setembre que formarà part de la nostra memòria.

 


2019 08 15 Sant Roc1Fent una parada a les vacances estiuenques, el dijous 15 d'agost la Plaça Nova va acollir els Falcons de Barcelona en una actuació dins la seva 430a Festa Major de Sant Roc, i un any més.

Després d'estar tot el dia pendents del temps, i amb molt públic present, vam entrar a plaça amb una escala caminada i dos pilars de tres.

Per iniciar la nostra actuació al petit escenari al costat del carrer del Bisbe, vam fer una serra de set puntes amb pilar de tres. Tot seguit vam muntar una pira 5x4 per continuar amb dos vols de quatre i un de tres, un avet de vuit, dues planxes i un ventilador, cinc piràmides de tres, per acabar amb una escala de set amb dues puntes.

Tot un plaer poder participar en una de les Festes Majors més antigues de la Ciutat. I moltes gràcies als companys i companyes dels Gegants de la Plaça Nova per convidar-nos a gaudir la festa des de dins! Visca Sant Roc!


2019 07 13 Perpinya1El passat 13 de juliol vam participar de la 3a Diada Adifolk a Perpinyà, jornada destinada a mostrar i celebrar la cultura catalana a la Catalunya nord.
Després d’un viatge de més de 3 hores, a les 13h vam arribar a Perpinyà i vam gaudir d’un dinar de germanor amb les altres colles de falcons convidades (Falcons de Piera, Falcons de Vilanova i la Geltrú, Falcons de Vallbona d’Anoia i Falcons de Salanca). A les 17h, després de la recepció oficial, ja estàvem preparades davant de l’ajuntament per a la cercavila i posterior actuació a plaça.
Vàrem començar amb una serra de 4 puntes amb pilar de 3 al mig, tot seguit vam realitzar quatre vols de 3 i dos vols de 4 i tres piràmides de 3 i una de 4. Per entrar a plaça vam realitzar una escala caminada de 4, seguida d’una pira 5x4, tres planxes i un avet de 8. Per acabar, totes les colles vam realitzar una figura conjuntament anomenada “El mont Falconer”, que consistia en 5 escales (de 7 en el nostre cas) unides per pilars de 3.
En acabar l'actuació ens van oferir un pic-nic per sopar i vam posar rumb cap a Barcelona.

                   


2019 06 16 FM Besos Maresme 25Molts cops, els caps de setmana falconers comencen en divendres. Com aquesta setmana!

Divendres a la tarda vam volar pel barri que acull la nostra seu social. El carrer de Sant Pere més Baix organitzava la Fira al Carrer. Els comerciants van treure les seves botigues al carrer i ens va agradar d'allò més fer una cercavila entre les parades que ens oferien menjar, roba, bijuteria i moltes altres coses.

Acompanyades de les nostres músiques, vam fer diferents figures, algunes caminades (pilars, quadrigues) i altres estàtiques (vols, avets, pires, escales).

Vam repetir la cercavila durant el dissabte el matí, on gràcies a la proximitat del mercat i essent un carrer comercial hi havia molta concurrència entre les veïnes i visitants.

Esperem poder seguir participant amb la Unió de Botiguers de Sant Pere més Baix i desitgem que la iniciativa de la Fira al Carrer segueixi sent tot un èxit.

I diumenge no vam parar. Durant el matí, les nostres gralleres i tabaleres vam participar en la IX matinades de grallers i timbalers de Cornellà, amb motiu de Corpus.

Iniciant a la plaça de l'Ajuntament i amb els grups de música dels Castellers de Cornellà, Gegants de Cornellà i l'Agrupa de Cornellà, juntament amb la resta de convidats, vam recórrer els carrers del centre de la ciutat.

I a la tarda vam participar en la III Trobada Gegantera Besòs i Maresme, amb una actuació prèvia a la cercavila i ballada dels gegants.

A la cruïlla de Gran Via amb la Rambla Prim vam fer:

- quadriga coronada amb 2 pilars de 3
- Serra de 4 puntes amb un pilar de 3
- Avet de 8
- Dues planxes amb un ventilador
- Lleons
- 2 vols de 3 amb un de 3 coronat
- Escala de 6 amb 2 puntes

Un cap de setmana ben complet on hem pogut gaudir de la nostra ciutat i preparat-nos pel cap de setmana vinent amb la nostra participació en el seguici festiu de Corpus.


El passat 25 de juny vam celebrar el 25è aniversari de la Fundació Comtal, entitat vinculada a l’escola de La Salle Comtal i al barri de Sant Pere, que treballa amb els infants i amb la realitat que vivim dia a dia. 

A les 17.30 h ja estàvem preparades al Pou de la Figuera per portar a plaça la nostra actuació.

Vàrem començar amb dues quadrigues, per continuar amb una Serra de 5 puntes, una pira 4x3, tres vols de 3, avet de 7, dues planxes, 3 piràmides de 3 i escala de 6 . 

Moltes gràcies Fundació Comtal, esperem seguir celebrant els vostres aniversaris.


2019 06 23 Corpus1Barcelona es va tornar a vestir de flors un any més el passat dijous 20 de juny amb la festivitat de Corpus. Com ve essent habitual, la processó i el seguici van sortir el diumenge següent, dia 23.
Els Falcons de Barcelona ja participàvem de la festivitat muntant un parell de figures al pas de la Custòdia, però enguany ha sigut el primer que hem participat com a membres del Seguici Popular de Barcelona.

La plaça Sant Jaume va ser el punt d'inici del Seguici. Falcons de Barcelona van realitzant 3 figures davant la porta de l'Ajuntament, previs a la cercavila:
- Pira 4x4
- Dues planxes amb pilar de 3
- Avet de 7

Vam tornar a entrar a l'Ajuntament per ocupar el nostre lloc a la cercavila que recorreria uns carrers del centre de Barcelona.

Amb el ball dels Gegants nous de la Casa de la Caritat o del Corpus de Barcelona s'iniciava el seguici popular.
I nosaltres vam creuar la plaça Sant Jaume amb una preciosa escala caminada, des de l'Ajuntament a l'inici del carrer del Bisbe.

Durant el recorregut, en diverses parades i muntant també algunes figures caminades 

En tornar cap a la Catedral, davant l'Hotel Colon, i esperant el pas de la Custòdia, vam muntar una escala de 7.

Orgulloses de poder participar en els actes de la nostra Ciutat i orgulloses de format part del Seguici. 


2019 06 22 Casc AnticEl passat dissabte 22 de juny, part dels nostres grallers, gralleres i tabalers van participar en les matinades realitzades a Sant Joan Despí, amb motiu de la festa major de la ciutat.
Aquella mateixa tarda, vam celebrar que el Casc Antic seguia de festa i vam actuar conjuntament amb Castellers de Barcelona al Passeig Lluís Companys.

Seguidament, i alternant amb els castells de les nostres companyes barcelonines, vam fer:

- Serra de 6 puntes amb pilar de 3
- Dues pires 4x4
- Dos vols de 3 i dos vols de 3 coronats
- 5 piràmides de 3
- Dues planxes amb pilar de 3 i un ventilador
- Escala de 7 amb puntes.

Durant alguns castells, les nostres falconeres es van animar a col·laborar formant la pinya de seguretat dels castells, mesclant les camises vermelles i blanques.
Des de Falcons de Barcelona, desitgem que els barris de Santa Caterina, Sant Pere i la Ribera hagin gaudit d'una molt bona festa major.
I esperem seguir coincidint amb Castellers de Barcelona a moltes places!


2019 06 09 FM Barri de la Palmera1El passat diumenge 9 de juny, vam participar un any més a la Festa Major de la Plaça de la Palmera, al districte de Sant Martí.
En un ambient festiu i una plaça ben farcida de gent i amb molta canalla, els Falcons de Barcelona vam fer una petita mostra de les nostres figures més tradicionals.
Vam iniciar la nostra actuació amb una escala caminada amb dos pilars, i com la resta de figures, les vam fer damunt l'escenari.

Seguidament vam fer:

* serra de 7 puntes
* pira 5x4
* dos vols de 4 i dos vols de 3
* avet de 8
* dues planxes amb un ventilador
* 4 piràmides de 3

i vam acabar amb una escala de 7 amb 3 puntes.

Esperem que tot el barri hagi guardit de la seva festa major i esperem tornar-vos a veure l'any vinent.


2019 06 02 FM Llacuna i Marxa Pau 10La jornada de dissabte 1 de juny els nostres músics van anar al barri de Santa Eulàlia (L´Hospitalet) a participar a les Matinades gralleres i la despertada trabucaire pels carrers del barri acompanyats d'altres colles. 

Diumenge, 2 de juny, va estar un matí atrafegat.

A les 11:00 ja estàvem a la placeta de la carretera antiga de Mataró i a les 11:30 començàvem l'actuació entrant a plaça amb quadrigues, una d'elles coronada, per seguir amb una serra amb pilar de tres, tot seguit vam fer un avet de vuit i dues pires 4x4, l'actuació va continuar amb tres vols de tres i un de quatre, amb dues planxes amb ventilador i acabant amb una escala de 9.

Un cop acabada l'actuació, gran part de la Colla es va dirigir cap a l'Arc de Triomf, on es portava a terme la 2a Caminada per la Pau, en acabar la Colla Jove de Barcelona va aixecar dos pilars de 4 i Falcons de Barcelona una pira 5x4 amb la música de Queen "Show must go on". Va ser un acte molt emotiu, del que vam estar orgullosos de participar.


2019 05 25 Barceloneta1Dissabte 25 de maig, en Pep Barceló i la Maria la Néta ens van convidar a la 28a Trobada de Gegants de la Barceloneta-Port Vell.
Ens vam reunir a la Plaça Poeta Boscà amb les Colles geganteres convidades que ens van mostrar alguns dels seus balls.
Un cop varen acabar, els Falcons de Barcelona vam entrar a la plaça amb dos Pilars caminats i una Escala Caminada, tot seguit vam fer una Serra de sis puntes amb Pilar de tres, pira 5x5, quatre Vols de tres i un Vol de tres coronat, 2 Avets de sis, Lleons, 5 Piràmides de tres, 3 Planxes, i per acabar una Escala de 8 amb dues puntes.
Un cop acabada l’actuació, ens vam reunir amb les altres colles participants al Moll de Pescadors, on la Colla amfitriona ens va convidar a berenar.

  


2019 05 11 La Nit del Tararot Tarrega 2La Nit del Tararot és un espectacle on tot Tàrrega surt al carrer per viure i veure la disputa entre dos barris de la ciutat. I enguany, els Falcons de Barcelona hem estat convidats a participar.

Dins del transcurs de la festa, i acompanyant la imatgeria targarina i catalana que participàvem al Tararot, vam fer una pira 4x4 acompanyada d'un pilar de dos i un pilar de 3 que pujaven una urna il·luminada de les votacions de l'1 d'octubre de 2017; 2 vols de 3 i 2 vols de 3 coronats a l'escenari i una escala de 7 al bell mig de la plaça Major.

L'endemà al matí, vam agafar l'autocar que ens va dur al Parc d'atraccions del Tibidabo, per participar un any més a la jornada castellera, juntament amb els Castellers de la Il·lusió, els Castellers de Sant Adrià, els Castellers del Prat del Llobregat i els Castellers de Sarrià.

Vam començar la nostra actuació entrant a la plaça dels Somnis amb una nova figura de la colla: una escala quadrigada, o una escala caminada on les puntes són quàdriques.

Seguidament vam fer:
- Serra de 6 puntes amb pilar de 3
- Pira 5x4 acompanyada de dues pires 2x2
- Dos vols de 3 i dos vols de 4
- Lleons
- Dos avets de 6
- Planxes
- Escala de 8


Un cap de setmana on vam gaudir, a part de les actuacions, de molts moments de convivència falconera. I ara ens toca agafar forces pels propers caps de setmana, on tindrem molta activitat falconera.


2019 05 04 Cercavila Primavera Clot3El dissabte dia 4 de maig vam fer la nostra actuació a la Cercavila de les festes de primavera del Clot-Camp de l’Arpa amb les entitats culturals d'aquest barri: Esbart Sant Jordi, Castellers de Barcelona, Ball de Bastons del Clot, Gegants del Clot, Gegants de Sant Josep de Calassanç, Diables del Clot.
Vam començar reunint-nos tots a la plaça can Robacols, on les colles van fer el seu lluïment. Falcons de Barcelona vam iniciar l’actuació amb una escala caminada seguida d’una serra i 2 vols de tres i un de quatre. Acte seguit van començar la cercavila baixant pel carrer Rogent, on vam fer quadrigues i pilars de tres caminat. A les dues parades vam muntar 5 piràmides (2 de tres i 3 de dos) i dos pires 4 per 3.
La Cercavila va acabar a la Plaça del Mercat del Clot, on vam fer dos avets i dues planxes amb un ventilador. Per posar el punt final, totes les colles vam fer un ball de germanor on vam aixecar una escala de set.

                                                              


2019 04 28 Sagrada Familia1El diumenge 28 d'abril s'ha celebrat la XXXI Trobada Gegantera de la Sagrada Família, en el marc de les Festes del barri de la Sagrada Família i els Falcons de Barcelona hem gaudit d'una jornada ben completa pels carrers del barri.
Les nostres gralleres i tabalers, acompanyats d'un bon gruix de falconeres, han participat en les matinades organitzades per Fal·lera Gegantera Sagrada Família. 

Havent agafat forces, i amb permís dels núvols que amenaçaven pluja, hem iniciat la nostra participació amb dues figures al pati de la Damm.

Hem fet:
- serra amb un pilar de 3,
- 2 vols de 4 i un vol de 3,
- 2 avets de 7.

Tot seguit ens hem unit a la cercavila on hem fet quadrigues i quadriga coronada. Al llarg del recorregut hem fet diferents pilars i quadrigues, unes de les nostres figures caminades.
A la parada que hem fet per gaudir dels balls de les colles geganteres, la nostra colla ha fet:

- Lleons
- 2 vols de 4 i 2 vols de 3
- Escala de 7
- 2 planxes amb 2 ventiladors

Seguim la cercavila i baixem per l'Avinguda Gaudí per arribar al punt final del recorregut, davant la façana del Naixement de la Basílica de la Sagrada Família. Per entrar a la Plaça fem una escala caminada i rematem la nostra actuació amb una pira 5x4 i dues pires petites.
Un matí on hem recorregut els carrers del barri de l'associació amfitriona, fruint d'una trobada amb molt d'èxit.


El barri del Pi ha estat de Festa Major. Del 16 al 24 de Març, es va celebrar la festivitat del patró, Sant Josep Oriol, i els Falcons de Barcelona no vam faltar a la nostra cita.
El diumenge 24, els nostres grallers i tabalers, acompanyats de moltes membres de la colla i d'altres agrupacions musicals, van participar en les matinades per despertar al veïnat, preparant-se per la festa. Un petit recorregut pels carrerons més significatius del barri i fent les parades pertinents (a la xurreria del carrer Banys Nous, al carrer Portaferrissa i a la plaça Sant Josep Oriol), ens va portar de tornada a la plaça on vam actuar.
Per agafar forces per la diada, la colla amfitriona dels Gegants del Pi van oferir a totes les colles participants de la jornada un bon esmorzar a la Plaça Frederic Marès.
A les 10.15, vam fer la nostra entrada a plaça amb una escala de 4 caminada, una quadriga i un pilar de 3.

Tot seguit, a l'escenari, vam fer:
- la serra amb un pilar de 3,
- piràmides (una de 4 i dues de 3),
- avets (un de 8 i dos petits),
- pira (una 5x4 i dues 3x2),
- vols coronats (un de 4 i dos de 3),
- 3 planxes,
- l'escala de 8.

Una molt bona actuació que la colla va celebrar a la seva calçotada anual, una jornada de convivència i esbarjo, merescuda per a tots i totes les components de Falcons de Barcelona.

Si voleu veure les fotos de la jornada, cliqueu els enllaços:https://www.flickr.com/photos/falconsdebarcelona/albums/72157706207596121/page1


2019 03 09 Taller Sagrera4El passat dissabte 9 de març vam fer un taller de Falcons dins de la programació "Tradifest, tast de cultura popular i tradicional catalana" a la Torre de la Sagrera.
El taller va consistir en una actuació acompanyada d'una explicació teòrica del fet falconer i les diferències amb altres mostres de cultura popular quant a construccions humanes. A l'actuació vam fer una Escala caminada de 3, una Piràmide de 3 i dos de 2, un Pilar de tres i quatre de 2 simultanis nets i girats, una Pira 3x3, una Planxa, un Vol de 4, Serra de 4 puntes, Avet de 5 i Escala de 6.
Durant tota la mostra, la Colla va estar acompanyada pel seu propi grup de música, amb gralles i tabals.

Un cop acabada l'exhibició es va iniciar la part pràctica, i les diferents famílies assistents (tant adults com canalla) no van dubtar a enfaixar-se per tal de participar de diferents figures: Quadrigues, Pilars, Vols, Escala, Planxes, Pires...
Per acabar, totes juntes vam ballar una Polca d'Ours.

 


2019 02 10 Santa Eulalia4El diumenge 10 de febrer van celebrar la nostra actuació dins les Festes de Santa Eulàlia. 

Tot i que algunes de les nostres músiques i d’altres membres de la colla es van llevar
una mica més aviat per a participar a les Matinades de Grallers i Tabalers, en honor a la Patrona.
Abans de començar, vam fer entrega de noves camises a la Cèlia, en Lluís, l’Ernesto i l’Ona, tot i que aquesta última va ser l’única que es va estrenar com a falconera en la posició d’anxaneta.

Vam començar la nostra actuació a la Plaça Nova, fent:  

- serra de 5 puntes,
- vols (un de 3 coronat, dos de 3 i dos de 2)
- 2 planxes de 4 amb pilars de 3 enmig.

En la petita cercavila pel carrer del Bisbe vam fer quadrigues i pilars caminats, acompanyats per nostre grups de gralles i tabal.

Moment de lluïment per entrar a Plaça Sant Jaume amb una escala caminada de 5 i 3 pilars.
Ja a l’escenari vam fer:
- Serra de 5 puntes,
- Vols (un de 4 i dos de 3), i posteriorment un de 4 coronat, dos de 3 i dos de 2.
- Avet de 7 amb dos mini avets,
- Dues planxes de 4
- Pira 4x4 i dues pires petites.
- Escala de 7

Al finalitzar, i com a reconeixement, vam demanar a la plaça un fort aplaudiment per l’Ona, ja que era la seva primera actuació i els nervis li van donar un petit ensurt.

Tot seguit, ens vam dirigir a la Plaça Reial per sumar-nos al Seguici Popular de Santa Eulàlia, primer cop que sortíem com a membres. Al ser una cercavila vam tornar a realitzar algunes de les nostres figures caminades com les quadrigues i els pilars. Al Plà de l’Òs vam fer la serra amb puntes i al carrer Cucurulla, els vols. Com van fer la resta de colles participants a la cercavila, en passar per la imatge de Santa Eulàlia, a la Baixadade Santa Eulàlia, vam realitzar pilars de salutació i
reconeixement. Per entrar a la Plaça Sant Jaume i així finalitzar la jornada vam repetir l’escala caminada. Tot i les baixes a últim moment d’alguns dels nostres membres, vam superar la primera actuació de la temporada amb molt bona nota, també amb l’estrena del Cap de Colla, i amb molta força per a viure una gran temporada falconera.

 


Amb el suport de

AYUNTAMEN         GENERALITAT        DIPUTACION        CULTURA       LA CASA         FECPTBV2           FEDERACION

Atenció! Aquest lloc utilitza cookies, per recopilar informació estadística sobre la navegació. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta l'ús de cookies. Veure política