Please select your page

Els Músics

Dins del Falcons de Barcelona, es troba el Grup de Grallers i tabalers, que acompanyem les figures durant les actuacions de la colla amb tot un seguit de melodies vàries. 

Els primers dies dels grallers de la colla van ser pels volts de l'octubre del 2006, en motiu del dia de la colla. 

Les actuacions dels falcons poden ser de dos estils: dalt d’un escenari o en cercavila. En el primer cas, únicament acompanyem les figures amb temes típics d’actuació, com Gener, Febrer, La manta al coll, Falcons de Vilafranca, Vermut, La marxa del Comara, 2 i 15, Vilanova, La marxa del Baridà,... En el segon cas, entre figura i figura, animem el cercavila i ens fem sentir amb altres temes més “pachangueros”, aconseguint que tota la colla es posi a ballar al ritme de la melodia. Alguns exemples serien La polca d’Ours, Set salts, El negrito o Lo tio Pep.

Amb la coincidència de l’entrada de Falcons de Barcelona al Toc d’Inici de les Festes de la Mercè, el setembre del 2012, el compositor Jordi Fàbregas Canadell compon la cançó Falcons de Barcelona, que esdevé la melodia de la figura que es fa cada any pel Toc d’Inici.

Amb el suport de

AYUNTAMEN         GENERALITAT        DIPUTACION        CULTURA       LA CASA         FECPTBV2           FEDERACION

Atenció! Aquest lloc utilitza cookies, per recopilar informació estadística sobre la navegació. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta l'ús de cookies. Veure política