Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Please select your page

Els Falcons de Barcelona hem celebrat enguany el nostre 15è aniversari. Des de la nostra presentació oficial per les festes de Santa Eulàlia del 2003, els Falcons hem voltat per Catalunya, Espanya i Europa. Però principalment hem desenvolupat les nostres actuacions a la Ciutat de Barcelona.

És per això que per celebrar la nostra carrera, hem volgut retre un homenatge a la ciutat. Amb el projecte: “15 figures en 15 llocs emblemàtics de Barcelona”, aquest projecte ha consistit en que durant tot l’any i amb tot el secretisme que ens hi ha sigut possible, hem fet 15 figures a 15 indrets de Barcelona. Una repassada al perfil de la Ciutat amb fotografies a l’Arc de Triomf (Escala de 9), la Sagrada Família (Lleons) i el Tibidabo (Tripira); monuments històrics com el Parc del Laberint d’Horta (la Serra), el Park Güell (Planxes i ventiladors), La Casa Milà – La Pedrera (vol de 4 coronat), l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau (Pira 5-5) i Montjuïc (Avet); a l’interior del Modernisme barceloní representat en el Palau de la Música (Ventalls i Molinet); amb Barcelona als nostres peus des de les Bateries antiaèries del Turó de la Rovira - Bunkers del Carmel (Pilars de 3). Sense oblidar l’Ajuntament (Trèvol), el Parlament (Doble Escala amb Pilar), el Fossar de les Moreres (Piràmides) o La Rambla de Barcelona (Escala caminada i Quadrigues). Teníem una quinzena fotografia prevista a la Catedral on volíem fer els Vols però, malauradament la Fira de Mercats que es celebra al octubre , i la pluja en la nostra Diada han fet impossible fer la quinzena figura. No obstant per acabar el projecte des de la Comissió del 15è aniversari van pensar que la seva mascota, el “Niku,” es fotografies a la nostra seu social La Casa dels Entremesos i així tenir les 15 figures del projecte.

Per acabar d’arrodonir aquest treball es farà una exposició fotogràfica que és podrà visitar a La Casa dels Entremesos a finals de desembre del 2018. L’exposició comptarà amb les 15 figures en els 15 llocs i 5 fotos més de la colla en aquests indrets.

Aquestes fotografies dels Falcons de Barcelona representen: el treball, l’esforç, el compromís i la unió dels seus membres envers la colla per a seguir creixent amb una imatge de fons immillorable: Barcelona.

Cal dir que aquest projecte tanca el nostre 15è aniversari, un any on també s’ha fet un logo commemoratiu mitjançant un concurs intern en la colla, una excursió i actuació a Montserrat i un Acte Institucional on hem presentat el Conte dels Falcons de Barcelona que el podreu comprar a la Casa dels Entremesos.

Si voleu veure tota la col·lecció preneu sobre aquest enllaç: https://www.flickr.com/photos/falconsdebarcelona/albums/72157674213530937


El passat Dissabte 15 de Setembre vam tenir un dia mogudet. Cal destacar que la colla va respondre molt bé en quant a assistència en totes dues actuacions, fet que donada la proximitat amb la Mercè va anar molt be per tal de donar confiança en moltes figures i fins hi tot per fer proves a futur.

Pel dematí vam participar al Parc del Centre del Poblenou al “Matí de cultura popular” dins el marc de les festes del Poblenou. A nivell de figures la tècnica va optar per enfocar de cara a la Mercé els pilars de la Serra, la Pira 5-5 i el Pilar per sota, donar rodatge a gent en Avets, Vols i Tripira i fer una prova a futur amb l’Escala de 8, amb molts canvis de posicions, clarament de cara a pujar-li dos pisos.

Les figures realitzades van ser les següents: 

* Serra de 6 puntes amb 2 pilars de 3
* Pira 5-5
* Dos Avets de 6
* Dos Vols de 4 i dos Vols de 3
* Tripira 4-4 amb puntes
* Tres planxes
* Escala de 8
* Pilar de 4 per sota i deixat net

A la tarda ens vam desplaçar a Terrassa per participar en la "Exhibició de Torres Humanes" de la Diada Emili Miró juntament amb la Muixeranga de Xàtiva i Castellers de Terrassa que en son els organitzadors. Aquesta diada - que consta de diversos actes i xerrades - homeneja al casteller que va ajudar a introduir aquesta tradició a la Ciutat, participant en la creació dels Minyons (dels quals Castellers de Terrassa en son escissió). A nivell de figures es va seguir donant rodatge a figures i gent, cal destacar que es va poder completar l’Escala de 9 per segona vegada aquest any.

Les figures realitzades van ser les següents:

* Serra de 7 puntes amb 2 pilars de 3
* Pira 5-5
* Dos Vols de 4 i tres Vols de 3
* Lleons
* Tres planxes
* Escala de 9
* Pilar de 4 per sota i deixat net

Si voleu veure totes les fotos fetes durant les ofrenes del cliqueu sobre l'enllaç següent: https://www.flickr.com/photos/falconsdebarcelona/albums/72157698295186762


Com ja és tradicional els Falcons de Barcelona hem participat activament de les Festes de la Mercè de la nostra ciutat. Divendres 21 vam participar en el Toc d’Inici, Diumenge 23 en el Matí de Falcons i Dilluns - dia de la Mercè - en les Matinades de Grallers.

El primer Diumenge de les Festes de la Mercè, té lloc el Matí de Falcons. Aquest any hem tingut el plaer de comptar amb la companyia del Falcons de Llorenç del Penedès.
A les 10 en punt ha tingut lloc la mini actuació a Plaça Nova on també hem comptat amb la Moixiganga de Barcelona. En aquesta actuació hi hem realitzat Tripires, Vols coronats - aquest any n’haviem fet a Vilanova dos de 4 simultanis, en aquesta ocasió en realitzarem un de 4 i dos de 3 -i la Doble escala de 7 amb el Pilar al mig tal i com ve siguent habitual.

En acabar la colla es dirigí cap a plaça Sant Jaume, tot fent pilars i quadrigues.
L’entrada a plaça es realitzà amb la majestuosa Escala de 5 caminada recentment estrenada el passat Juliol per nosaltres mateixos a la Trobada de Colles de Vilanova.

A les 11:30 tingué lloc la nostra actuació, la tripleta d’Escala de 9, Vol de 5 i Pira 5-5, s’ha acompanyat de l’Avet de 9 i dos pilars de 4 aixecats per sota com a figures destacades, déu-n'hi-do. Però també es realitzà una Serra de 9 puntes amb dos pilars de 3 per presentar la canalla, dos Lleons simultanis que no es veien a la Mercè des del 2011 i tres Planxes. L’escala de 9 presentava molts canvis per tal d’alleugerir-la respecte a la realitzada dos dies abans durant el Toc d’Inici, molt bones sensacions de cara a pujar-li un pis aquest any.

Una actuació rodona que fa somiar en una diada de la colla de 10.

Les figures realitzades durant el Matí de Falcons van ser les següents:
Dues Tripires 4-3 amb puntes
Un vol de 4 coronat, dos Vols de 3 coronats i 2 Vols de 3
Doble Escala de 7 amb Pilar al mig

Escala de 5 Caminada
Serra de 9 puntes amb 2 pilars de 3
Pira 5-5 i dues Pires 4-3
Avet de 9
Dos Lleons
Vol de 5 i dos Vols de 3
Tres Planxes
Escala de 9
Dos Pilars de 4 aixecats per sota deixats nets i girats

Si voleu veure totes les fotos cliqueu sobre l'enllaç següent: https://www.flickr.com/photos/falconsdebarcelona/albums/72157696165328620 ; https://www.flickr.com/photos/falconsdebarcelona/albums/72157671932417677


Tal i com venim fent des de l’any 2012 la Mercè comença amb la nostra participació en el Toc d’Inici.
Juntament amb el seguici popular de Barcelona, el Falcons sortim de l’Ajuntament al so de la característica melodia interpretada pels Ministrils de Cami Ral, avancem en pilars per la plaça plena de gom a gom, la Mercé ha començat.
La plaça vibra amb els diferents entremesos i just després del ball del Bou Bonifaci ve el nostre torn. El trebol es la figura que realitzem cada any únicament en aquesta actuació i està pensada per poder ser vista des de tots els angles de l’escenari, igualment, la música que va ser composada també especialment per aquesta ocasió.
En acabar l’acte, totes les colles realitzen un ball conjunt, aquest any hi hem pogut portar per primer cop l’escala de 9.

Les figures realitzades durant el toc d’Inici van ser les següents:
Quatre pilars de 3
Trébol
Escala de 9

Si voleu veure totes les fotos cliqueu sobre l'enllaç següent: https://www.flickr.com/photos/falconsdebarcelona/albums/72157701487624124


Com cada 11 de Setembre la colla va participar de la diada nacional de Catalunya, d’entre les activitats que hem anat realitzant al llarg dels anys, n’hi ha dues que son fixes. La ofrena floral al monument de Rafael Casanova i l’ofrena als màrtirs del Fossar de les Moreres.

A primera hora del matí ens trobem a la cruïlla d’Alí Bei i Ronda de Sant Pere per tal de realitzar una ofrena floral al monument de Rafael Casanova. L’acte comença a les 9 del matí, però força estona abans s’organitza una cua amb les entitats que hi participen. Cap a tres quarts d’onze va arribar el nostre torn, vam fer l’entrada a plaça amb pilars i el Ball de diables de Massalfassar interpretat pels nostres músics. Davant del monument vam realitzar una Escala de 9 mentre els nostres músics interpretaven “Els Segadors”. És l’escala més alta que hem fet mai en aquest acte, cal destacar que hi havia una gran quantitat de mitjans de comunicació cobrint aquestes ofrenes. Posteriorment, amb l’ajuda d’unes columnes humanes, vam colocar la nostra ofrena en la part alta del monument.

Tot segit la colla es va dirigir al Fossar de les Moreres, de camí vam fer un vol de tres amb la Sara d’enxaneta. Un cop arribats vam realitzar vols, les 4 barres i l’ofrena floral. La figura de les 4 barres, és relativament nova, es tracta d’una composició de 5 trossos de serra i 4 pilars, on els enxanetes dels pilars despleguen una faixa vermella un cop a dalt, simbolitzant les 4 barres. Es va realitzar per primera vegada el 2014 durant l’Aplec Internacional a Timisoara (Romania).

Durant la tarda vam participar també a la manifestació convocada per ANC i Òmnium Cultural, on vam realitzar algunes figures.

Les figures realitzades durant el matí són les següents:

 • Quatre Pilars d’entrada a Plaça
 • Escala de 9
 • Vol de 3
 • Dos Vols de 4 i quatre Vols de 3
 • Quatre Barres

Les figures realitzades durant la manifestació de la tarda són les següents:

 • Serra de 6 Puntes
 • Pira 4-4
 • Dos Vols de 4 i un Vol de 3
 • Dues Planxes
 • Escala de 7
 • Pilar de 4 per sota deixat net

Si voleu veure totes les fotos fetes durant les ofrenes del cliqueu sobre l'enllaç següent:https://www.flickr.com/photos/falconsdebarcelona/albums/72157673434802548

Si voleu veure totes les fotos fetes durant la manifestació cliqueu sobre l'enllaç següent:https://www.flickr.com/photos/falconsdebarcelona/albums/72157701073864594


El passat dissabte 25 d’Agost vam tenir el plaer de participar un serie d’actes en el marc de la festa Major de Manresa.

A les 17:30 a la Plaça Major una sorollosa traca de petards donà inicia a la Tronada Manresana, l’acte continuà amb un seguit d’exivisions de cultura popular a càrrec de trabucaires, dansaires, geganters, castells, muixeranga … els Falcons de Barcelona vam realitzar-hi uns Lleons. Com la resta de colles, en acabar la figura, vam abandonar la plaça per començar la cercavila.

La cercavila transcorregué per diferents carrers del centre de Manresa, hi vam realitzar tan figures caminades, com pilars i quadrigues com un Avet, Vols i Tripira en les diferents parades.

La colla vam entrar a la Plaça Europa amb l’escala caminada de 4 i tot seguit va tenir lloc la Tríada de Torres humanes on vam participar Muixeranga de Torrent, Tirallonges de Manresa i Falcons de Barcelona. Va consistir en dues rondes on cada una de les colles va realitzar una figura o castell, en el nostre cas vam realitzar Planxes i Escala.

Gràcies als Tirallongues de Manresa per convidar-nos.

Les figures realitzades van ser les següents:

* Lleons Avet de 8

* Dues quadrigues
* Dos Vol de 4 amb un Vol de 3
* Tripira 4-3 amb puntes
* Tres pilars de 3 caminats
* Escala de 4 caminada
* Tres Planxes
* Escala de 8

Si voleu veure totes les fotos cliqueu sobre l'enllaç següent:https://www.flickr.com/photos/falconsdebarcelona/albums/72157672742893868


Dissabte 30 de juny vam anar a Manlleu per celebrar el 20è aniversari dels Nyerros de la Plana, va ser una jornada molt interessant, vam compartim plaça amb Nyerros de la Plana, Castellers de Caldes, Tirallongues de Manresa, Xqüelos i Xiqüel.les del Delta, Castellers de Les Gavarres i Falcons de Vilanova i la Geltrú.
La celebración constà d’una cercavila on hi vam fer tres Quadrigues, Avet de 8, Escala de 4 caminada i Pira 5-4. Entrada a plaça amb tres Pilars de 3. Posteriorment actuació que es va dur a terme amb un sistema de 3 rondes on les colles castelleres podien actuar conjuntament. Les nostres tres figures van ser Serra de 6 puntes i un pilar de 3, Vol de 4 amb dos vols de 3 - tot i que s’havia especulat de coronar-lo, finalment es va fer vol normal - i Escala de 8.

Les figures realitzades són les següents figures:

 • Tres Quadrigues.
 • Avet de 8
 • Escala caminada de 4
 • Pira 5-4
 • Tres Pilars de 3
 • Serra de 6 puntes amb un Pilar de 3
 • Vol de 4 amb dos vols de 3
 • Escala de 8

Si voleu veure totes les fotos cliqueu sobre l'enllaç següent: https://www.flickr.com/photos/falconsdebarcelona/albums/72157696987185681

 


Dissabte 14 de Juliol va tenir lloc la XVII Trobada Nacional de Colles de Falcons de Catalunya. Aquest esdeveniment se celebra cada any, aplega totes les colles actives en el mon falconer i és organitzat per una d’elles. La decisió sobre qui acollirà l’esdeveniment es decideix amb força antelació dins de la Federació de Colles de Falcons de Catalunya. La trobada se sol celebrar a la propia localitat de la colla organitzadora, com a curiositat els falcons del Riberal que son de Baó van celebrar la seva trobada a Perpinyà el 2010, a més, seran els encarregat d’organitzar la propera l’any que ve.

Aquest any la trobada s’ha celebrat a Vilanova i ha estat un èxit d’organització.

A les 18:00h van començar les dues cercaviles simultànies: Una desde la Plaça de les Neus (amb les colles de Llorenç del Penedès, Vilanova i la Geltrú, Barcelona, Malla, Vallbona d’Anoia i Vilanova d’Espoia) i l’altre desde la plaça dels Carros (amb les colles de Vilafranca del Penedès, Piera, Castellcir, Riberal i Capellades). Nosaltres hi realitzem una Serra de 8 puntes amb dos pilars de 3, la Pira 5-5 i dos Lleons simultanis.

Els cercaviles es troben a la Plaça de la Vila on la nostra colla hi torna a fer història, això com al 2014 hi va descarregar la primera Tripira 5-4 amb puntes que feia la nostra colla, aquesta vegada hi estrenem l’escala de 5 caminada per fer l’entrada a plaça.

A les 19:30 començà l'actuació. Les colles de dos en dos ocupen cada una un dels dos escenaris que hi ha a la plaça i de forma intercalada realitzen dues figures cada una. Falcons de Barcelona, recuperem, tres anys més tard els dos Vols de 4 coronats simultanis i posteriorment fem l’Avet de 9. Aquestes dues figures i l’entrada a plaça son tot figures inventades per la nostra colla, siguent nosaltres els únics capaços de fer 2 Vols simultanis i única colla que fa l’Avet de 9.

Un cop finalitzades totes les rondes vam realitzar una figura conjuntament amb les altres colles, en el nostre cas es tractà de l’escala de 9.

Ben acompanyats de la Txaranga THIS-TRACCIÓ, es colles assistents ens vam desplaçar fins a la plaça les Casernes, on vam gaudir d’un sopar de germanor i posteriorment un concert.

Les figures realitzades van ser les següents:

 • Serra de 8 puntes amb 2 pilars de 3
 • Pira 5-5
 • Dos Lleons simultànis
 • Escala de 5 caminada
 • Dos Vols de 4 coronats simultànis
 • Avet de 9
 • Escala de 9

 Si voleu veure totes les fotos cliqueu sobre l'enllaç següent:https://www.flickr.com/photos/falconsdebarcelona/albums/72157698687141554


Un any més - i ja en van dos - hem actuat a la Festa Major del Barri de La Palmera. Juntament amb la nostra participació des de ja fa uns quants anys més a la Festa major del Besòs i del Maresme, estem contribuint a donar a conèixer la nostre activitat en aqueata banda de Barcelona.
Donat que l’horari de diumenge a mig matí afavoreix que el públic sigui majoritariament familiar amb molts nens que s’acosten a gaudir de les diferents activitats d’animació que es programen a la plaça de la Palmera. L’any passat el plantejament va ser de fer una actuació-taller, així que molts d’aquests nens del barri ja han tingut la oportunitat de provar el que és fer falcons en primera persona.
Aquest any però s’ha volgut portar més efectius i fer una actuació de format normal, s’ha notat que la temporada ja porta mesos en marxa ja que tot i que s’han fet figures de certa dificultat tècnica, totes s’han executat amb una gran seguretat.

Si voleu veure totes les fotos cliqueu sobre l'enllaç següent: https://www.flickr.com/photos/falconsdebarcelona/albums/72157669975782588
 

Una de les actuacions més antigues en les que participem els Falcons de Barcelona és precisament la processó de Corpus a l’Avinguda de la Catedral on fem una figura a l’inici i al final de la processó, hi portem participant des del 2003, any de creació de la colla.
Des de l’any 2012, a més, participem com a seguici ampliat de la processó festiva de Corpus que interpreta un ball a plaça Sant Jaume (mini actuació en el nostre cas) per posteriorment donar el tret de sortida a la cercavila fins a la catedral on s’hi uneix la processó religiosa. En aquest punt ens quedem esperant i fem una figura al pas de la custòdia.
Aquests darrers dos anys a més a més hem col·laborat durant l’actuació de la Moixiganga de Barcelona (que actua justament abans que nosaltres), en aquest ocasió hem fet uns lleons.

 Si voleu veure totes les fotos cliqueu sobre l'enllaç següent: https://www.flickr.com/photos/falconsdebarcelona/albums/72157695962324831 

 

Tot aquell que estigués diumenge passat al Parc del Tibidabo va poder gaudir a més de les atraccions d'una diada castellera i falconera on es van alçar castells i figures a la Plaça del Somnis. Ha estat segurament l’actuació que més recordaran els més menuts de la colla ja que després d’actuar en vam quedar gaudint del parc d’atraccions.

Un cop a dalt del Tibidabo, amb la colla reunida vam aprofitar per fer una Tripira 4-4 amb puntes davant del Temple Expiatori del Sagrat Cor tot just abans d’entrar al parc i dirigir-nos a la Plaça dels somnis. Vam compartir plaça amb la Colla Joven de Vilafranca, els Castellers de la Il·lusió, els Castellers de Sant Adrià, Castellers del Prat i els Castellers de Sabadell.

El format de l’actuació consistí en 3 rondes on les colles castelleres feien un castell i Falcons fèiem dues figures. Finalment vam fer un pilar de 4 aixecat per sota en ronda de pilars simultaniament amb la resta de colles i vam participar en un 4 de 6 conjunt on cada una de les colles va aportar membres.

Les figures realitzades han estat les següents:

 • Tripira 4-4 amb puntes
 • Serra de 5 puntes amb dos Pilars de 3
 • Pira 5-4
 • Dos Vols de 4 amb dos Vols de 3
 • Tres planxes i un ventilador
 • Dues piràmides de 4 i dues de 3
 • Doble escala de 6 amb pilar al mig
 • Pilar de 4 aixecat per sota

Si voleu veure totes les fotos cliqueu sobre l'enllaç següent:

https://www.flickr.com/photos/falconsdebarcelona/albums/72157669513808408


Un any més hem tornat a actuar al Barri el Parc i la Llacuna del Poblenou. Aquesta és una plaça emblemàtica on hi vam fer per primera vegada el Vol Coronat de 4 l’any 2015.

Aquest any a més, fruit d’una campanya interna “De 9 a la Llacuna, hi faltaràs tu?”, la colla va acudir a la cita amb molts efectius i disposada a avançar feina de cada a la trobada de colles. Cal dir que vam comptar també amb bastant públic que va gaudir de la nostre actuació.

Els dos pilars a la serra, la pira 5-5 (la segon d’aquest any) i els dos lleons simultanis (que no es veien a plaça des del 2010) eren un inici prometedor, després d’uns avets de 7 simultanis la colla va encarar el següent repte, el vol de 5, aquest vol presentava molts canvis en l’alineació en gairebé tots els pisos. Va pujar be fins a coronar, durant la baixada, una rebrincada entre dosos i tresos va fer caure l’estructura, afortunadament ningú va prendre mal. Per tal de ser conservadors, la tècnica va decidir aparcar el darrer gran objectiu del dia, que era l’escala de 9, tot i haver-la completat sencera a assaig. Es va optar per acabar l’actuació amb planxes i una escala de 8 molt tranquil·la. 

Les figures realitzades han estat les següents:

 • Serra de 7 puntes amb 2 pilars de 3
 • Pira 5-5
 • Dos lleons simultanis
 • Dos avets de 7 simultanis
 • Un vol de 5 acompanyat de tres vols de 3
 • Tres planxes i dos ventiladors
 • Escala de 8

Si voleu veure totes les fotos cliqueu sobre l'enllaç següent: https://www.flickr.com/photos/falconsdebarcelona/albums/72157696780210564


Culminant una setmana plena d’activitat falconera, aquest dissabte ens hem desplaçat a Tàrrega per a participar en un dels actes més emblemàtics de la Festa Major de Maig, la nit del Tararot. Es tracta d’una cercavila nocturna en la qual s’interpreta un succés que ocorregué a Tàrrega, l’any 1325 - la mort d’un joglar apedregat a causa d’una disputa amorosa.

Dins d’aquest espectacle que te sempre com a fil argumental la rivalitat històrica entre els barris de la Mercè i el Carme, la nostra participació havia de constar només de tres figures inserides. Malauradament les condicions climatològiques van fer impossible que es pogués celebrar l’acte, tot i això, músics, gegants, cap grossos i totes les colles de cultura popular, van estar animant la Plaça Major.

L’actuació de falcons es va posposar al dissabte al matí, amb un format estàndard i amb la nostra música habitual. La colla de grallers “Corral Nou” van ajudar reforçant els nostres músics.

Des de Falcons de Barcelona volem agrair també a l’Associació Guixanet per haver-nos convidat i confiem en que comptin amb nosaltres per futures edicions.

Les figures realitzades a l’actuació de dissabte han estat les següents: 

 Pira 5-4 

 • Dos vols de 4 acompanyat de dos vols de 3
 • Dues planxes i dos ventiladors
 • Dos avets de 6
 • Escala de 8

https://www.flickr.com/photos/falconsdebarcelona/albums/72157695064369481

 


L’actuació per la Fundació Joan Brossa ha estat en motiu de la inauguració d’aquest nou centre cultural i creatiu situat a l’espai de l’antiga fàbrica de la moneda La Seca de Barcelona. L’Ajuntament de Barcelona cedeix a la Fundació Joan Brossa l’edifici amb entrada al carrer La Seca numero 2 que s’ha remodelat recentment. Aquest queda connectat a l’interior amb el que ocupa actualment l’Espai Escènic Joan Brossa, amb entrada al carrer Flassaders numero 40.

L’acte ha començat a les 7 al passeig del born i des d’allà hem anat amb els assistents fin al nou espai brossa on ha tingut lloc l’actuació. Aquesta actuació a tingut certa repercussió en els mitjans donada importància de l’equipament dins el panorama cultural barceloní.

Les figures realitzades han estat les següents:

 • Serra 4 puntes
 • Pira 4-4
 • Tres piràmides de 3
 • Avet de 7
 • Un vol de 4 acompanyat de dos vols de 3
 • Dues planxes
 • Escala de 6

Si voleu veure totes les fotos cliqueu sobre l'enllaç següent:

https://www.flickr.com/photos/falconsdebarcelona/albums/72157690924038160


Amb motiu del XVè aniversari de la colla els Falcons de Barcelona estem realitzant una serie d’actes conmemoratius. Ja vam mencionar que per Santa Eulàlia (just el dia que feia 15 anys de la nostra primera actuació) s’iniciaven els actes i continuarem finals a finals de temporada.

Aquest diumenge hem pujat a peu des de Monistrol i un cop a dalt hem realitzar una actuació al davant del Monestir de Montserrat. Ha estat la primera ocasió que actuem en aquest indret, i ha estat un autentic plaer tant per les meravelloses vistes com per el públic divers però entusiasta, que des de la primera figura ens ha envoltat i gaudit de l’actuació.

A les  12:30 h ha començat l’actuació, tot i ser molta gent s’ha desenvolupat amb agilitat sense massa espera entre figures. Les figures realitzades han estat les següents:

 • Serra 7 puntes i 2 pilars de 3  
 • Pira 5-4 acompanyada de dues pires 2-2
 • Doble escala de 6 amb el pilar al mig
 • Piràmide de 4 acompanyada de quatre piràmides de 3
 • Dos avets de 7 simultànis
 • Dos vols de 4 acompanyats de tres vols de 3
 • Tres planxes i dos ventiladors
 • Escala de 8

Si voleu veure totes les fotos cliqueu sobre l'enllaç següent:

https://www.flickr.com/photos/falconsdebarcelona/albums/72157696009348585

https://www.flickr.com/photos/falconsdebarcelona/albums/72157690358532030

 


Una vegada més, Falcons de Barcelona hem sortit al carrer per reclamar més democràcia, drets, llibertat pels presos i retorn pel govern exiliat tot participant en la manifestació organitzada per "Espai Democràcia i Convivència".
El lloc que hem escollit per fer les figures i portar el nostre esperit festiu, pacífic i reivindicatiu ha estat a Gran Via amb plaça Espanya.
Cada figura feta ha estat molt ovacionada i aplaudiada pel públic que desencadenaven en crits de reclam de llibertat per a les empresonades i exiliades. Les figures fetes han sigut les que acostumem a portar sovint a plaça com ara, la pira, l'escala, les planxes, la serra, diferents vols i un pilar de 4 de comiat. Durant l'exhibició també hem fet un vol de 4 solidaritzant-nos amb la gent de Múrcia, on hem desplegat una pancarta demanant el soterrament de l'AVE.

Pels drets i les llibertats, per la democràcia i la cohesió, us volem a casa!

La propera cita falconera que tenim serà diumenge que ve, 22 d'abril, on anirem a Montserrat on hi celebrarem un dels actes dels #XVanysFDB.

Si voleu veure totes les fotos cliqueu sobre l'enllaç: https://www.flickr.com/photos/falconsdebarcelona/albums/72157694964160374/with/41479633911/


Falcons de Barcelona hem participar un any més a les Festes de Sant Josep Oriol organitzades per l’Associació d'amics dels Gegants del Pi. Aquestes festes se celebren cada any al voltant del 23 de Març a les places i carrers que envolten la basílica de Santa Maria del Pi. Falcons de Barcelona hi hem participat el darrer diumenge de les festes, el 25 de Març.

El cap de setmana havia esta plujós i semblava que 4 gotes que van caure en algun moment podrien amenaçar les matinades o fins i tot la posterior actuació de Falcons, finalment la pluja no va anar a més i el programa es va poder desenvolupar tal i com estava previst. Inicien la jornada a les 8 del matí els músics de la colla juntament amb els Musics del pi i els músics de la resta de colles convidades a les festes, tocant pels carrers del barri en les Matinades de Grallers.

Després d’un bon esmorzar per agafar forces a les 10:15 va tenir lloc l’actuació a la plaça del Pi. La colla va demostrar que segueix creixent i renovant posicions sense haver de baixar el nivell. Bona prova en son les novetats als pom de figures com l’escala o la piràmide.

Les figures que vam realitzar van ser les següents:

 • Serra 7 puntes i 2 pilars de 3
 • Tripira 3-3
 • Vol de 5 i 4 vols de 3
 • Lleons
 • Una piràmide de 4 i 2 piràmides de 3
 • Pira 5-4
 • Tres planxes i 2 ventiladors
 • Escala de 8

Moltes gràcies a l’organització per tornar a convidar-nos a participar d’aquestes festes tan emblemàtiques de la ciutat.

Si voleu veure totes les fotos cliqueu sobre l'enllaç: https://www.flickr.com/photos/falconsdebarcelona/albums/72157694243689304

 

 


Les falconeres de les colles de Falcons de Catalunya es van ajuntar el passat Diumenge 11 de Març per a fer la primera actuació inter-colles de dones de la història. La intenció era que les protagonistes de l'exhibició fossin dones de les diferents colles tot i convidar a tot el món falconer a col·laborar-hi.

La iniciativa va sorgir entre un grup d'integrants de diferents colles de Falcons per tal de donar suport a les mobilitzacions feministes promogudes en motiu del 8 de març. Es poden trobar a les xarxes socials Instagram i Twitter sota el nom de "Dones Falconeres".

La jornada s'inicià a les 10:30 a la plaça de les Neus de Vilanova i la Geltrú amb un vermut feminista organitzat per Bullanga Feminista. Els diners recaptats aniran destinats a la caixa de resistència de l'associació.

L'actuació falconera començà a les 11 del matí i va destacar per la qualitat de les figures així com per la creativitat d’alguna d’aquestes com ara una composició d’avets de 6 i pilars que recordava las doble escala amb pilar.

També es van fer dues pires 4-3 i una 2-2 simultànies, tres planxes, un vol de 4 acompanyat de 4 vols de 3 i dos vols de 2 vols petits, quatre pous escapçats, serra de 8 puntes i finalment una doble escala de 6.

Des de Falcons de Barcelona ens hem volgut involucrar en aquesta iniciativa des de bon començament. Hi vam participar també tan a nivell de figures com a nivell de músics i es treballarà per tal que aquesta iniciativa continuï i creixi. Enguany hi han participat cinc de les onze colles existents: Barcelona, Capellades, Llorenç del Penedès, Piera i Vilanova i la Geltrú.

Si voleu veure totes les fotos cliqueu sobre l'enllaç:

https://www.flickr.com/photos/falconsdebarcelona/albums/72157691331001252

https://www.flickr.com/photos/falconsdebarcelona/albums/72157691327374942

 


Per Santa Eulàlia de 2003 la colla Falcons de Barcelona després de mesos d'assaig s'estrenaven en la seva primera actuació oficial. Durant els nostres quinze anys d’història no hem fallat mai en aquesta cita i enguany amb la il·lusió intacta hem segellat una diada de grans reptes. Aquesta constància en el calendari festiu barceloní i el fet que la colla s’hagi anat consolidant oferint any a any un repertori cada vegada més ambiciós i espectacular fa que cada any vagi creixent el públic fidel que ens ve a veure el diumenge de Santa Eulàlia a plaça Sant Jaume.

Com és tradició el grup de gralles i tabal de Falcons de Barcelona, i tothom qui els ha volgut acompanyar, ha participat a les Matinades de Santa Eulàlia que començaven a les 8:00h del matí i transcorrien pels carrers del barri gòtic.

A les 10:00h just després de l’actuació de la Moixiganga de Barcelona hem realitzat una petita actuació a Plaça Nova que ha donat inici a la cercavila. En aquesta primera plaça del dia ja s’ha pogut veure com aquest any s’està treballant molt bé des de primer assaig: s’han realitzat figures que normalment no es plantegen fins ben entrada la temporada com ara els tres vols de 3 coronats i sobretot la pira 5-5. Hem tancat la mini actuació amb la doble escala de 6 amb pilar al mig, on hem aprofitat per presentar el logo dels XVè aniversari. Hem desplegat l’imatge del logo en un cartell des del pilar central i uns globus amb els números ”1” i “5” acompanyaven les enxanetes de les escales per commemorar el nostre XV aniversari.

L’entrada a plaça Sant Jaume l’hem realitzat amb una escala caminada de canalla. Es tracta d’una figura que requereix 25 persones i pràcticament totes elles eren canalla. L’escala no ha caminat tants metres com altres anys però hem lluït la figura amb orgull i il·lusió ja que aquesta alineació tan jove ens demostra que la colla té un gran futur.

L’actuació gran l’hem fet damunt l’escenari. Ha estat un diumenge fred, amb tot, aquesta baixada en el termòmetre ha contrastat amb la pujada de nivell de les nostres figures en una diada com Santa Eulàlia. A Plaça Nova ja havíem deixat el llistó alt amb la pira 5-5, i a Sant Jaume l’hem mantingut començant amb una tripleta digne de les millors actuacions: serra amb dos pilars de 3, vol de 5 amb quatre vols de 3 i dues piràmides de 4 acompanyades de dues piràmides de 3. Seguidament hem encarat una figura històrica, pròpia de la nostre colla, com son els lleons. Tot i haver-ne assajat dos de simultanis, finalment s’ha optat per assegurar i fer-ne només un, la temporada és llarga i ja hi haurà temps per fer els dos lleons.
El tram final d’actuació ha anat més en la línia de treballar estructures i gent nova de cara la resta de temporada, fent l’avet de 8 amb dos mini avets de 4, tres planxes, escala de 8 i dues pires 4-4 acompanyades d'una pira 3-2. En aquesta darrera figura s’ha tornat a desplegar el cartell amb el nou logo commemoratiu i els globus amb el anys.

Un any més, i ja en portem quinze a les espatlles, comencem una nova temporada que esperem que ens porti grans èxits i alegries.

https://www.flickr.com/photos/falconsdebarcelona/albums/72157665633948298

 


Els Falcons de Barcelona hem participat aquest diumenge 28 de Gener a la segona edició del Fòrum Som Cultura.

Ha estat la primera actuació de la temporada, que ens ha servit per començar a escalfar motors de cara a Santa Eulàlia.

L’esdeveniment se celebra bianualment i ha tingut lloc entre el 25 i el 28 de gener a l’antiga fàbrica Fabra i Coats i a l’espai de Can Fabra. En aquesta edició hi han participat 16.000 persones i un centenar d’entitats. Cal recordar que la nostra colla ja va participar també en la primera edició d’aquest Fòrum i estem encantats de veure com aquest tipus d’iniciatives, per fomentar la cultura popular a la ciutat, creixen i es consoliden. Aquest cap de setmana hem tingut el plaer de participar-hi juntament amb Falcons de Capellades, Falcons de Piera i la Colla Castellera Jove de Barcelona. A les 11:00 s’ha iniciat un taller que hem realitzat les 4 entitats de forma simultània. Les persones assistents a la fira han pogut provar algunes figures i estructures amb les colles de falcons i la colla castellera. També hi ha hagut ocasió perquè membres de diferents colles fessin proves amb altres colles. A les 12:00 ha començat l’actuació de les 4 entitats amb un sistema de tres rondes, on les colles de falcons han realitzat dues figures a cada ronda i la colla castellera ha realitzat un castell a cada ronda.
A nivell de figures cal destacar que les faixes vermelles barcelonines eren nombroses i això ens ha permès encarar 2 Avets de 7 ja a primera ronda, dues pires 4-4 simultànies a segona ronda i l’escala de 8 a tercera, tot això acompanyat de serra de 8 puntes, 6 vols de 4 i 3 planxes. 

 Si voleu veure totes les fotos cliqueu sobre els següents enllaços:

https://www.flickr.com/photos/falconsdebarcelona/albums/72157691173361121

https://www.flickr.com/photos/falconsdebarcelona/albums/72157669062778619

 


Amb el suport de

AYUNTAMEN         GENERALITAT        DIPUTACION        CULTURA       LA CASA         FECPTBV2           FEDERACION

Atenció! Aquest lloc utilitza cookies, per recopilar informació estadística sobre la navegació. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta l'ús de cookies. Veure política