Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Please select your page

XVII Trobada Nacional de Colles de Falcons de Catalunya

Dissabte 14 de Juliol va tenir lloc la XVII Trobada Nacional de Colles de Falcons de Catalunya. Aquest esdeveniment se celebra cada any, aplega totes les colles actives en el mon falconer i és organitzat per una d’elles. La decisió sobre qui acollirà l’esdeveniment es decideix amb força antelació dins de la Federació de Colles de Falcons de Catalunya. La trobada se sol celebrar a la propia localitat de la colla organitzadora, com a curiositat els falcons del Riberal que son de Baó van celebrar la seva trobada a Perpinyà el 2010, a més, seran els encarregat d’organitzar la propera l’any que ve.

Aquest any la trobada s’ha celebrat a Vilanova i ha estat un èxit d’organització.

A les 18:00h van començar les dues cercaviles simultànies: Una desde la Plaça de les Neus (amb les colles de Llorenç del Penedès, Vilanova i la Geltrú, Barcelona, Malla, Vallbona d’Anoia i Vilanova d’Espoia) i l’altre desde la plaça dels Carros (amb les colles de Vilafranca del Penedès, Piera, Castellcir, Riberal i Capellades). Nosaltres hi realitzem una Serra de 8 puntes amb dos pilars de 3, la Pira 5-5 i dos Lleons simultanis.

Els cercaviles es troben a la Plaça de la Vila on la nostra colla hi torna a fer història, això com al 2014 hi va descarregar la primera Tripira 5-4 amb puntes que feia la nostra colla, aquesta vegada hi estrenem l’escala de 5 caminada per fer l’entrada a plaça.

A les 19:30 començà l'actuació. Les colles de dos en dos ocupen cada una un dels dos escenaris que hi ha a la plaça i de forma intercalada realitzen dues figures cada una. Falcons de Barcelona, recuperem, tres anys més tard els dos Vols de 4 coronats simultanis i posteriorment fem l’Avet de 9. Aquestes dues figures i l’entrada a plaça son tot figures inventades per la nostra colla, siguent nosaltres els únics capaços de fer 2 Vols simultanis i única colla que fa l’Avet de 9.

Un cop finalitzades totes les rondes vam realitzar una figura conjuntament amb les altres colles, en el nostre cas es tractà de l’escala de 9.

Ben acompanyats de la Txaranga THIS-TRACCIÓ, es colles assistents ens vam desplaçar fins a la plaça les Casernes, on vam gaudir d’un sopar de germanor i posteriorment un concert.

Les figures realitzades van ser les següents:

  • Serra de 8 puntes amb 2 pilars de 3
  • Pira 5-5
  • Dos Lleons simultànis
  • Escala de 5 caminada
  • Dos Vols de 4 coronats simultànis
  • Avet de 9
  • Escala de 9

 Si voleu veure totes les fotos cliqueu sobre l'enllaç següent:https://www.flickr.com/photos/falconsdebarcelona/albums/72157698687141554

Amb el suport de

AYUNTAMEN         GENERALITAT        DIPUTACION        CULTURA       LA CASA         FECPTBV2           FEDERACION

Atenció! Aquest lloc utilitza cookies, per recopilar informació estadística sobre la navegació. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta l'ús de cookies. Veure política