Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Please select your page

El passat 29 d'octubre els Falcons de Barcelona vam celebrar la nostra Diada i, com no podia ser menys, vam donar el millor de nosaltres mateixos per fer d'aquesta Diada un dia històric.

La jornada va començar amb les matinades, a les que quasi una trentena de grallers i tabalers van desfilar pels carrers del centre de Barcelona per anunciar la nostra Diada. En acabar, un bon esmorzar va servir per donar per acabades les matinades i començar la cercavila. 

En aquesta cercavila hi participàvem els Gegants de Sant Jaume, La Pessigolla, els Falcons de Capellades i els Falcons de Barcelona. Durant la cercavila vam fer quatre planxes amb dos ventiladors, l'avet de 8 flanquejat per dos avets de 5, dues pires 5-4, la doble escala de 7 amb pilar de 3 al mig, vuit vols de 3, una escala conjunta de 8 amb membres de les dues colles de Falcons i una escala caminada acompanyada per quatre pilars de 3. 

En arribar al Mercat de Santa Caterina va tenir lloc l'actuació final. Va ser aquí on es van veure les figures més espectaculars de la nostra Colla: la serra amb vuit puntes de 2 i tres puntes de 3, un vol de 4 coronat acompanyat per dos vols de 3 coronats i dos vols de 2 coronats, una pira 5-5 amb dues pires 3-3 al costat, tres planxes, dos avets de 7 i un avet de 5, tres piràmides de 4, un vol de 5 acompanyat per dos vols de 4 i l'escala de nou.

Pels amants de les estadístiques, comentar que el vol de 5 que vam aixecar era el 25è que aixequem i l'escala de nou, a més de ser la nostra quinzena escala de nou, tenia el fet sentimental d'aixecar-se al mateix lloc on fa cinc anys l'aixecàvem per primer cop.


Les festes de la Mercè tenen quelcom d'especial per a la nostra Colla, ja que és allà on podem demostrar a la nostra ciutat el que som capaços de fer. La nostra primera participació és al Toc d'Inici. Sortim de l'Ajuntament fent pilars de 2 i 3 fins al nostre lloc d'espera. En arribar el nostre moment, pugem a l'escenari. Allà fem el Trèvol, figura exclusiva per a aquesta celebració, formada per 3 piràmides de drets que envolten un pilar de tres. Acompanyats per la cançó "Falcons de Barcelona" que interpreten els Ministrers del Camí Ral, és una de les figures més solemnes que portem a plaça.

I dilluns vam viure el tradicional matí falconer. Enguany actuàvem sols, degut a canvis organitzatius de l'organització que van impedir que vingués a acompanyar-nos alguna altra colla.

La primera part de l'actuació va ser a Plaça Nova, on vam fer 2 avets de 7, una pira 5-5 i una doble escala de 6 amb pilar de 3 al mig. Des d'allà vam fer una cercavila fins a plaça Sant Jaume. La nostra entrada a plaça van ser 2 pilars de 3 acompanyats de sis pilars de 2 precedint una escala caminada.

Un cop a Sant Jaume vam fer l'actuació gran, on vam presentar una serra de 6 puntes amb tres pilars de 3, dues pires 5-4, un avet de 8 acompanyat per dos avets de 4, dues piràmides de 4 i dues de 3, tres planxes, un vol de 5 i dos vols de 3, escala de 8 amb quatre puntes i un pilar de 4 aixecat per sota i net.

El nombrós public assistent van donar bon compte del gran moment de la Colla i van acompanyar totes les figures amb els seus aplaudiments, ajudant-nos als vermells a donar el millor de nosaltres mateixos.


Acabades les vacances reprenem les actuacions amb intensitat de cara a un final de temporada molt intens.

La primera actuació va ser l'11 de setembre. Al matí vam fer la tradicional ofrena floral a Rafael de Casanovas i al Fossar de les Moreres. A la tarda, ens vam fer presents a la manifestació convocada realitzant figures al tram 303.

El dia 17 vam actuar per primer cop a la nostra història al barri dels Indians. El nombrós  públic present va gaudir de les nostres figures i va ajudar-nos amb els seus aplaudiments a fer una actuació de gran qualitat.

 Amb aquestes dues actuacions arribem il·lusionats a les festes de la Mercè. Ens trobareu el 22 al Toc d'Inici amb el Trèvol (figura que només fem per a aquesta cita), el 24 amb les matinades on els nostres grallers tocaran pel centre de la ciutat i el 25 al Matí de Falcons a la Plaça Nova i a Plaça Sant Jaume. Us esperem!


El diumenge 2 d’abril vam desplaçar-nos fins al Vallès Oriental per a participar a la Festa de la primavera de l’Espai Natura Sabadell. L’Espai Natura és un lloc maquíssim on hi havia preparades per l’ocasió un munt d’activitats per fer.

Una d’aquestes activitats era la nostra exhibició de figures amb un posterior taller de falcons per al públic present. La nostra actuació va començar a les 11:30h.

La figura que va obrir el repertori va ser la serra, la qual utilitzem per a presentar la canalla, i que en aquest cas va ser de 6 puntes i amb dos pilars de 3 al mig (els primers simultanis de la temporada), a continuació vam fer la primera pira 5-5 de la temporada, dos avets de 7, dues piràmides de 4 i dues de 3, quatre planxes amb un ventilador, dues tripires, dos vols de 4 i dos de 3 i escala de 8 per acabar.

Un cop acabada l’actuació vam fer el taller amb el públic present. Al principi va costar una mica que la gent s’animés a provar. Però mica en mica es van anar animant, tant grans com petits, ja que aquelles persones que anaven provant se les veia que s’ho passaven d’allò més bé. La qual cosa va ajudar a acabar d’engrescar les persones més tímides que hi havia mirant, fent que se’ns passés volant l’hora i mitja de taller.

Va ser un dia esplèndid que va acabar amb la Calçotada FdB 2017 i d’aquesta manera poder viure en primera persona que la primavera ja floria.

Mira totes les fotos clicant als enllaços que et deixem a continuació:

- ACTUACIÓ--> https://www.flickr.com/photos/falconsdebarcelona/albums/72157682055175236

- TALLER--> https://www.flickr.com/photos/falconsdebarcelona/albums/72157682055932346


Com cada any, a finals de març, arriba la festa de Sant Josep Oriol, on gegants i bestiari d’arreu de Catalunya omplen la plaça adjacent a la del Pi, l’últim diumenge de les festes. Aquest any vam dormir una hora menys degut al canvi d’hora.

Mig adormits i un cop feta la nostra participació a les matinades de SJO17 vam anar a l’esmorzar al que ens convida la colla amfitriona cada any. Amb la panxa plena, vam pujar a l’escenari per començar la nostra actuació.

Les figures que hi vam fer van ser la serra de 6 puntes amb pilar de 3 al mig, la pira 4-5, dos vols de 4 i dos de 3, la torreta desplegada de Muixeranga que fèiem per primera vegada a plaça i la qual va anar molt bé i va agradar molt al públic present, avet de 8, dos piràmides de 4 i dues de 3, tres planxes amb ventiladors i escala de 8 per acabar i donar pas a la cercavila.

Va ser una cercavila llarga però no es va fer pesada ja que vam anar fent figures com ara pilars de dos i de 3 caminats, quadrigues, 2 pires simultànies al passar per la plaça Sant Jaume, escala caminada a les Rambles i el Niku va entrar en pilar a la plaça de Sant Josep Oriol!!

Mira totes les fotos als enllaços que et deixem a continuació:

- MATINADES--> https://www.flickr.com/photos/falconsdebarcelona/albums/72157679975365411

- ACTUACIÓ--> https://www.flickr.com/photos/falconsdebarcelona/albums/72157678571768064

- CERCAVILA--> https://www.flickr.com/photos/falconsdebarcelona/albums/72157678658398263


El passat 12 de gener els Falcons de Barcelona vam començar una nova temporada i ho vam fer a la festivitat de la copatrona de Barcelona: Santa Eulàlia.

A més a més d’estrenar temporada, també estrenàvem Cap de Colla, la Cèlia Massana. Que malgrat el poc temps tingut per assajar va aconseguir, juntament amb la seva Tècnica, que fèssim una actuació molt bona davant de la gent de la nostra ciutat.

Enguany, la nostra participació a les festes d'hivern de la ciutat coincidia amb la penjada del penó de Sta. Eulàlia a l’Ajuntament. On després d'haver despertat el barri durant les matinades que hi participaven els nostres músics, vam aprofitar per aixecar una doble escala de 6 amb un pilar de 3 al mig en honor a la Santa.

Un cop acabada la penjada del penó, ens vam dirigir a la Plaça Nova on vam presentar dos avets de 7, dues pires 4-4 i cinc vols de 3 per a aglutinar gent i dirigir-nos en cercavila a Plaça Sant Jaume per a l'actuació final. Pel camí es van fer quatre quadrigues on les enxanetes van aguantar estona tot i l'equilibri que es requereix. Arribats a la plaça, vam entrar-hi amb una escala caminada flanquejada per dos pilars de 3.

Ja a dalt de l’escenari, la nostra primera actuació de la temporada va deixar veure una serra de 6 puntes i un pilar de 3 al mig, una piràmide de 4 acompanyada per dues de 3, una pira 5-4 amb dues pires 3-2, un avet de 8, tres planxes amb dos ventiladors i una escala de 8 amb 4 puntes.

Aquesta primera actuació ha mostrat el bon estat de la colla barcelonina i obre, per a la Cèlia i la resta de la Tècnica, moltes portes per fer d’aquest 2017 una temporada de cine.

Mira totes les fotos als enllaços que et deixem a continuació:

- MATINADES--> https://www.flickr.com/photos/falconsdebarcelona/albums/72157680287493695

- PENJADA PENÓ--> https://www.flickr.com/photos/falconsdebarcelona/albums/72157680287570055

- EXHIBICIÓ PLAÇA NOVA--> https://www.flickr.com/photos/falconsdebarcelona/albums/72157680188285066

- ACTUACIÓ PLAÇA SANT JAUME--> https://www.flickr.com/photos/falconsdebarcelona/albums/72157678707724090


Amb el suport de

AYUNTAMEN         GENERALITAT        DIPUTACION        CULTURA       LA CASA         FECPTBV2           FEDERACION

Atenció! Aquest lloc utilitza cookies, per recopilar informació estadística sobre la navegació. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta l'ús de cookies. Veure política