Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Please select your page

Els Falcons i els Fets de la Gleva

El 5 de març els Falcons de Barcelona vam viatjar fins a St. Hipòlit de Voltregà, on es commemoraven els Fets de la Gleva. Amb aquest acte es volia homenatjar als 300 catalans que van morir defensant el monestir de la Gleva davant de l’exèrcit borbònic, l’any 1714.

L’acte va començar amb una cercavila encapçalada pels trabucaires Tocasons de Taradell i la colla gegantera de Sant Hipòlit de Voltregà (amb els gegants Serafí i Càndida), fins congregar a tota la gent a la plaça de l’Església.

Allà, després del repic de campanes, vam actuar els Bastoners de Prats del Lluçanès, els Bastoners de Sant Bartomeu del Grau i els Falcons de Barcelona.

La nostra actuació va consistir amb una serra de 6 puntes, una pira 4-4, un vol de 4 acompanyat per dos vols de 3, un avet de 7, dues planxes amb 1 ventilador, tres piràmides i una escala de 6. Destacar també que va ser la primera actuació d'en Jonathan, després d'unes setmanes d'assajos amb la Colla.

Acabada la nostra actuació, va iniciar-se una baixada de torxes fins al Santuari de la Gleva, on es va fer una ofrena floral, van fer-se uns parlaments i una petita actuació del Cor de la Veu de Voltregà.

 

Amb el suport de

AYUNTAMEN         GENERALITAT        DIPUTACION        CULTURA       LA CASA         FECPTBV2           FEDERACION

Atenció! Aquest lloc utilitza cookies, per recopilar informació estadística sobre la navegació. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta l'ús de cookies. Veure política