Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Please select your page

Els Fets de la Gleva

El 5 de març els Falcons de Barcelona ens desplaçarem fins a Sant Hipòlit de Voltregà (Osona) per participar a la celebració en record dels Fets de la Gleva. En aquest acte es recordarà als 300 homes que es van enfrontar a l’exèrcit borbònic l’any 1714, que dirigia el comte de Montemar. Aquests 300 catalans volien defensar l’estratègic Santuari de la Gleva, però l’exèrcit borbònic, després d’una gran ofensiva, va acabar matant el capità català Cararac.

Els homes atrinxerats van pactar una rendició amb les tropes borbòniques, només amb la condició que es respectés la vida dels defensors del Santuari. L’exèrcit borbònic va trencar aquest pacte i va executar a tots els homes refugiats al Santuari. Malgrat això, l’exèrcit català va poder fer retirar els borbons del Voltreganès, gràcies al suport que van rebre el dia següent del Marquès de Poal.

A la festa organitzada per Òmnium Cultural al Voltreganès hi haurà una exhibició de diferents elements de cultura popular: trabucaires, gegants, balls de bastons i Falcons. Serà una bonica ocasió per descobrir els Fets de la Gleva (poc coneguts per a la majoria de gent) i de gaudir d'una jornada cultural, catalana i d'alt contingut històric.

 

Amb el suport de

AYUNTAMEN         GENERALITAT        DIPUTACION        CULTURA       LA CASA         FECPTBV2           FEDERACION

Atenció! Aquest lloc utilitza cookies, per recopilar informació estadística sobre la navegació. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta l'ús de cookies. Veure política