Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Please select your page

Magnífica Diada dels Falcons de Barcelona 2015

2015 10 25 Diada colla1Un any més hem celebrat el dia de la nostra colla. Enguany la Diada dels Falcons de Barcelona 2015 va tenir lloc diumenge 25 d’octubre amb algunes novetats; com ara l’organització de les primeres  matinades dels Falcons de Barcelona. 

Prop d’una quinzena de grallers i tabalers van reunir-se a quarts de 8h davant la Casa dels Entremesos i a les 8h van començar a entonar el tradicional toc de matinades pels carrers de Santa Caterina i el Born, ja que el recorregut va anar fins al Fossar de les Moreres (moment  en què els músics van tocar l’himne dels Segadors) i van tornar-se’n a la CdE per seguir amb la diada.

Un cop acabades les matinades, a les 10h ja ens trobàvem a la plaça Ramón Berenguer i poc abans de les 10.30h van començar les actuacions de presentació de les colles convidades; que aquest any vam tenir el plaer d’estar acompanyats pels Falcons de Vilafranca, la Víbria de Barcelona i l’Arpella de Ciutat Vella portades per l’Associació de Festes de la Plaça Nova, el Ball de Bastons de l’Esbart Català de Dansaires i els Trinigrallaos que tornaven a repetir assistència però en aquesta ocasió acompanyats de la Nébula, una de les bèsties de foc del grup Trinifoc de la Trinitat Vella. Després de les presentacions vam iniciar la cercavila, d’aquesta manera estrenàvem la primera activitat a la plaça Ramón Berenguer després de la seva recent remodelació.

La primera parada la vam fer a la plaça Sant Jaume on cada colla va fer una petita actuació de mostra i Barcelona i el món falconer va tenir el plaer de veure per primera vegada a la història la primera Escala de 9 conjunta carregada amb 2 enxanetes (una de cada colla).

A nivell tècnic hem de celebrar les grans figures que vam realitzar, les quals van constituir la millor actuació del que portem d’història.

A la plaça Ramón Berenguer vam executar les primeres 2 figures, que van ser 5 Planxes amb 1 Ventilador i el Vol de 5 acompanyat de 2 Vols de 4; les quals deixaven entreveure que les figures que esdevindrien serien prometedores.

A plaça Sant Jaume hi vam entrar amb 2 Quadrigues coronades seguides de 2 Quadrigues. Com a figura de mostra vam fer la Doble Escala de 7 amb Pilar de 3 al mig i la primera Escala de 9 conjunta del món falconer amb els companys de Vilafranca. 

En arribar davant l’església de Santa Maria del Mar, també coneguda com a Catedral del Mar, vam fer 2 Pires 5x4 amb una Pira 4x3 simultànies. Passant pel Fossar de les Moreres vam aturar-nos-hi per fer un Pilar de 4 i així encarar el tram final de la cercavila. 

Sota un cel ennuvolat, l’entrada a plaça va ser imponent amb 6 Pilars de 3 caminats i girats seguits de l’Escala caminada que donaven pas a les actuacions de lluïment. 

Els últims en actuar vam ser nosaltres, després d’haver gaudit de tots els nostres convidats. Les últimes figures que va poder veure la Diada dels Falcons de Barcelona van ser la Serra de 8 puntes amb 3 Pilars de 3 al mig, la Pira 5x5 acompanyada de 2 Pires 4x3, 2 Avets de 8 (primera vegada a la història), 5 Vols Corononats (2 de 4, 1 de 3 i 2 de 2), l’Escala de 9  i el 4rt Pilar de 4 aixecat per sota, net i girat de la nostra vida que no es va poder descarregar per ben poc. Una vegada feta l’entrega de records, els músics van tocar la Polca d’Ours que va ser ballada per la majoria dels presents a la plaça.

Per acabar, destacar les grans figures que va fer Vilafranca, entre d'elles la Pira 6x6, el Pilar de 5ps, l'Escala de 10, l'espectacular Ventallot acompanyat d'un Ventall de 3 i un Ventall de 2 i la Piràmide de drets de 5.

Amb el suport de

AYUNTAMEN         GENERALITAT        DIPUTACION        CULTURA       LA CASA         FECPTBV2           FEDERACION

Atenció! Aquest lloc utilitza cookies, per recopilar informació estadística sobre la navegació. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta l'ús de cookies. Veure política