Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Please select your page

La Mercè 2015: Toc d'Inici, Matí falconer, Matinades i la Fura dels Baus

Cada any, la Festa Major de la nostra ciutat comença amb el Toc d’Inici en cloure el pregó. Enguany, l’acte inaugural de La Mercè va caure en divendres 18 de setembre.

Com és habitual, una cercavila protocol·lària amb entremesos de la ciutat va iniciar el recorregut al Palau de la Virreina i va arribar a plaça Sant Jaume, on cadascuna de les agrupacions va realitzar la seva exhibició, acompanyats musicalment pels Ministrils del Camí Ral. La tradicional sortida des de l’Ajuntament la vam fer amb 4 Pilars de 3 caminats i com de costum, quan va ser el nostre torn, vam oferir a la ciutat la nostra figura excepcional anomenada “Trèvol”; demostrant una gran harmonia i sincronització amb la música, la qual cosa va compensar la caiguda del pilar quan ja estava mig descarregat que va quedar com una anècdota sense importància.

Un parell de dies més tard, el diumenge 20, vam celebrar el Matí Falconer, on vam ser acompanyats pels Falcons de Capellades.

Aquests van iniciar la jornada executant les seves tres primeres figures a la Plaça Nova. Quan van acabar ells va ser el nostre torn, on vam fer 2 Pires 5x4 simultànies, 2 Tripires 3x3 amb 3 puntes i 2 Vols de 4 coronats, 1 vol de 3 coronat i 2 vols de 2 coronats simultanis que van donar peu a obrir la cercavila fins a arribar a la Plaça Sant Jaume. El recorregut el vam tancar amb la nostra imponent entrada a plaça composta pel Niku, 6 Pilars de 3 caminats i una Escala Caminada. Després de la gran exhibició dels capelladins ens tocava ensenyar a la ciutat tot el que portàvem assajat. La primera figura que va veure la Plaça va ser la primera Serra de 8 puntes amb 3 Pilars de 3 al mig que fèiem per primer cop. La resta de figures van ser l’intent de Pira 6x5, 2 Piràmides de 4, 1 Vol de 5, 2 Vols de 4 i 2 Vols de 2 coronats simultanis, 3 Planxes amb 3 Ventiladors, la 10a Escala de 9 de la nostra història i el 2n Pilar de 4 aixecat per sota net i girat que s’ha fet en el que portem de vida. En acabar, la Plaça va fer una gran ovació per agrair tot l’esforç realitzat durant l’actuació. Un cop finalitzada l’actuació, representants de la colla van ser rebuts dins de l’ajuntament per l’alcaldessa Ada Colau, la qual ens va fer entrega del record de la Mercè15.

Dijous 24, els nostres músics van participar en les tradicionals matinades que van anar des de la Plaça de la Mercè fins a la Plaça Sant Jaume, passant per la plaça Sant Josep Oriol on vam fer 2 Pilars de 4 de germanor simultanis amb els Castellers de Barcelona. Aquell mateix dia, al vespre, vam finalitzar els nostres actes de la Festa Major col·laborant amb la Fura dels Baus participant en l’espectacle de cloenda de la 20a Mostra d’Associacions , celebrada a Plaça Catalunya.

Amb el suport de

AYUNTAMEN         GENERALITAT        DIPUTACION        CULTURA       LA CASA         FECPTBV2           FEDERACION

Atenció! Aquest lloc utilitza cookies, per recopilar informació estadística sobre la navegació. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta l'ús de cookies. Veure política