Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Please select your page

IV Festa de Cultura Popular al Raval. Santa Madrona

La llegenda explica que al segle X uns navegants francesos que transportaven per mar les relíquies de la santa, els va sorprendre un temporal i van haver de recalar a Barcelona, on van refugiar el cos en una ermita que hi havia a Montjuïc. Passada la tempesta, van provar de tornar-se a fer a la mar, però cada vegada que movien el cos de la santa tornaven els llamps i els trons. Finalment, van entendre que santa Madrona volia quedar-se a la seva ciutat natal, Barcelona. Des de llavors l’ermita es va consagrar a la santa i el seu culte va esdevenir molt popular, sobretot per a demanar-li protecció a mar i pluja els anys de sequera.

Santa Madrona és la patrona més desconeguda de les tres que té la ciutat, i des de fa pocs anys es reivindica la importància d’aquesta celebració.  La festa va tenir lloc el passat 28  de març pels carrers del barri del Raval, començant la cercavila a la plaça de Sant Agustí i acabant-la a la plaça Folch i Torres. Els Gegants del Raval, en Ramon i la Lola,  els Bouets i la Vaqueta i també la Colla Bastonera del Raval, van fer d’entitats amfitriones, a més de les colles de la Casa dels Entremesos com el Pi, Sant Jaume, Sant Pere de les Puel·les i Barceloneta; i altres colles de la ciutat com la Colla del Drac del Poblenou, els Capgrossos de Trinitat Vella i el Gat Sírius del Poble Sec.

Falcons de Barcelona hi vam ser presents amb la participació especial del Niku, la nostra figura de bestiari infantil que ens acompanya a nombrosos cercaviles. Aquest cop el Niku, ballat per l’Anna Cerdán, ens va seduir amb el seu ball acompanyat per una adaptació de la cançó de Falcons de Barcelona.

A més, vam poder veure com alguns falconers s’estrenaven en posicions noves com a la Pira 4x3 i a l’Escala de 6. La resta de figures va ser la canalla la protagonista amb els Pilars de 3 caminats, les Quàdrigues i els Vols de 3.

Amb el suport de

AYUNTAMEN         GENERALITAT        DIPUTACION        CULTURA       LA CASA         FECPTBV2           FEDERACION

Atenció! Aquest lloc utilitza cookies, per recopilar informació estadística sobre la navegació. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta l'ús de cookies. Veure política