Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Please select your page

Aplec Internacional Timisoara

 

Timisoara és la tercera ciutat més poblada de Romania i una de les més pintoresques del país, amb les seves places, parcs i les catedrals catòlica i ortodoxa. Amb un aire similar a altres ciutats de l’est d’europa les reformes capitalistes posteriors a la caiguda de Nicolae Ceaușescu han anat esborrant poc poc la petjada comunista. La colla va realitzar tres actuacions; també va participar a la cercavila i en l’acte de cloenda del diumenge. Els nostres músics, a més, també formaren part de la cercavila de músics que tingué lloc diumenge a la tarda. Tot un orgull!

Divendres vam actuar davant de l’estadi de futbol Dan Păltinișanu on vam arribar en cercavila i ja vam poder copsar l’agraïment del públic romanès que va disfrutar d’alló més i es va sorprendre amb les nostres figures.

Dissabte vam participar en una cercavila pel centre de la ciutat amb la resta de colles de l’Aplec. Aquesta va acabar a la plaça de la Victória, una plaça molt bonica presidida a punta i punta per la Catedral Ortodoxa Metropolina i l’òpera, i on hi havia un gran escenari en el que des d’aleshores realitzariem la resta de les nostres actuacions. Aquell mateix vespre vam plantar-hi el nostre primer vol de 5 a l’estranger, així com també varem repetir l’escala de 8, la pira 5-4 i la serra de 9 puntes amb el pilar de 3 al mig que ja havíem executat el matí anterior davant l’estadi.

Diumenge al matí, vam portar a plaça la pira 5-5, la serra amb 2 pilars de 3 al mig, 4 planxes amb un ventilador, a més de repetir el vol de 5 i el nostre repertori habitual, fou una gran actuació.

A la tarda vam gaudir de la cercavila de músics i vam reservar forces per l’acte de cloenda, va ser tot un honor participar en un acte tan festiu i ben organitzat: cobles, havaneres, diables, dansaires, bastoners, falcons… el públic romanès quedà bocabadat. Pel que fa la nostra colla vam realitzar-hi per primera vegada les quatre barres (simbolitzades per 4 pilars de 3 que se separaven de la serra i on cada una de les anxenetes desplegava una faixa vermella) al so d’una sardana. Us ho podeu imaginar? Va ser molt emocionant! Vegeu-ne el vídeo , tot i que us recomanem amb total convicció que l’any vinent, esperant que tornem a ser-hi convidats.

  1. https://www.flickr.com/photos/falconsdebarcelona/sets/72157647419339115/
  2. https://www.flickr.com/photos/falconsdebarcelona/sets/72157647015284810/

Hem pogut participar en aquest Aplec, gràcies al suport de l'Institut de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona.

 

 

Amb el suport de

AYUNTAMEN         GENERALITAT        DIPUTACION        CULTURA       LA CASA         FECPTBV2           FEDERACION

Atenció! Aquest lloc utilitza cookies, per recopilar informació estadística sobre la navegació. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta l'ús de cookies. Veure política