Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Please select your page

Sant Josep Oriol

El passat diumenge 23 de març es va celebrar la festivitat de Sant Josep Oriol, patró del Barri del Pi de Barcelona. I els Falcons de Barcelona van ser presents al llarg de les diferents activitats realitzades aquell dia.

santjoseporiolmati1

Per començar, quan les campanes de l'Esglèsia del Pi tocaven les 8h, iniciaren les primeres matinades de grallers i tabalers organitzades pels músics del Pi i acompanyats per les colles convidades. Una bona manera de recordar al barri que estàvem de Festa Major!

Un grapat dels nostres músics més matiners i d'alguns falconers més, vam participar en el recorregut. Vam seguir els tabals que obrien la marxa per Cardenal Casañas, Boqueria, Rauric, Ferran, Banys Nous, Baixada de Santa Eulàlia, Sant Sever, Plaça Sant Felip Neri, Montjuïc del Bisbe, Bisbe, Plaça Nova, Arcs, Portal de l'Àngel, Cucurulla, Portaferrissa i Petritxol, acabant a la Plaça Sant Josep Oriol. Un gran recorregut que ha volgut recordar les botigues emblemàtiques i històriques que han hagut de tancar per manca de recursos i ajudes.
santjoseporiol2

Cap a les 10h va ser la tradicional plantada de gegants a la plaça, amb les diferents colles de la Ciutat i convidats dels Països Catalans, que també van ser-hi presents.

A les 11h va tenir lloc la nostra actuació. Damunt de l'escenari i amb l'Esglèsia del Pi com a teló de fons vam fer una serra, 2 vols de quatre acompanyats de de vols de 3, dos avets, 6 piràmides de drets, una pira 5-4 acompananyada de dos pires 2-2, i l'escala de 8.

En acabar vam sortir plegats en cercavila, acompanyant el gran nombre de colles geganteres d'enguany. En aquesta cercavila, va participar el nostre Niku, portat per la canalla i no tan petits. Al llarg del passeig pel barri vam fer l'escala caminada, 3 ventalls, pilars de 2 i de 3, 3 planxes amb 2 ventiladors i dues pires 4-3.

A quarts d'una arribarem altre cop a la plaça, on els gegants amfitrions van fer el seu ball. Com a cloenda, tots els gegants vam participar en una ballada conjunta on el Niku es va fer lloc entre les faldilles dels més grans.

Com sempre, ha estat un plaer participar en una jornada tan carismàtica i acollidora, en un marc incomparable de la nostra Ciutat.

Ja estem esperant la festa de l'any vinent!!!

Amb el suport de

AYUNTAMEN         GENERALITAT        DIPUTACION        CULTURA       LA CASA         FECPTBV2           FEDERACION

Atenció! Aquest lloc utilitza cookies, per recopilar informació estadística sobre la navegació. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta l'ús de cookies. Veure política