Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Please select your page

Diada de Falcons de Barcelona

2014 10 26 Diada Falcons de BarcelonaEl passat diumenge 26 d’octubre, vam celebrar la Diada dels Falcons de Barcelona, que com cada any sol marcar pràcticament el final de la nostra temporada i que, com cada any també, sol suposar el retrobament amb molts exfalconers disposats a tornar un dia per contribuir a fer més gran la nostra colla. En aquesta ocasió érem al voltant de 90 falconers i segurament la vegada que hem estat més gent vestits de blanc i enfaixats de vermell al damunt d’un escenari.

El format de la diada ha anat evolucionant al llarg de la nostra història i aquest any s’hi han introduït alguns canvis per tal de fer-la més àgil i més vistosa. S’ha modificat el traçat de la cercavil·la i s’ha reduït el nombre de colles convidades que en aquest ocasió van ser,  els Gegants del Pi, els Geganters de la Barceloneta, Trinigrallaos i els Falcons de Llorenç del Penedès.

Totes les colles vam ser convocades a les 10 del matí a la Plaça de les Beates, al davant de la nostra seu, la Casa dels Entremesos.

Per començar vam compartir allí mateix un esmorzar per agafar forces. Tot seguit vam iniciar la cercavil·la que va passar per llocs tan emblemàtics de la nostra ciutat com ara la Catedral, la Plaça Sant Jaume, la Basílica de Santa Maria del Mar, el Fossar de les Moreres, el passeig del Born i finalment va acabar al Mercat del Born, lloc on es van realitzar les actuacions.

L’actuació va començar amb l’exhibició dels Falcons de Llorenç del Penedès, la única colla del món falconer que segueix la corrent tradicional preservant els orígens gimnàstics, van estar acompanyats per la música dels Trinigrallaos. Tot seguit van ballar els Gegantons del Pi. La història d’aquests gegantons es remunta a finals del segle XVIII. El següent ball fou a càrrec de la Tarasca de Barcelona portada per l'Associació de Genganters de la Barceloneta, que és un element del bestiari que forma part del Seguici Popular de la Ciutat de Barcelona. Finalment vam realitzar la nostra actuació que va ser ni més ni menys que un reflex del que ha estat aquesta temporada, consolidant les nostres millors figures i pujant el nivell general dels nostres falconers. Això darrer ho demostra que poguéssim posar fins a 13 puntes a la serra (dues d’elles de tres pisos), acompanyar la pira 5-5 amb dues 4-3 al costat, acompanyar l’avet de 8 amb dos avets de 6, acompanyar el vol de 5 amb dos vols de 4 i quatre vols de 3 i fer l’escala de 9. A aquest repertori s’hi va sumar altres figures multitudinàries que vam realitzar durant el cercavila com ara la doble escala de 7 amb pilar al mig, la piràmide de 4 amb sis piràmides de 3 o la tripira 5-5. Aquesta consolidació de grans figures sumada a la major entitat de les figures d'acompanyament fan estar molt esperançats de cara a la propera temporada.

Volem donar les gràcies a l’Associació d’Amics del Gegants del Pi, l’Associació de Geganters, Grallers i Bestiari de la Barceloneta, els Falcons de Llorenç del Penedès i al Trinigrallaos per accedir a celebrar amb nosaltres la nostra diada.

https://www.flickr.com/photos/falconsdebarcelona/sets/72157646686075844/

Amb el suport de

AYUNTAMEN         GENERALITAT        DIPUTACION        CULTURA       LA CASA         FECPTBV2           FEDERACION

Atenció! Aquest lloc utilitza cookies, per recopilar informació estadística sobre la navegació. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta l'ús de cookies. Veure política