Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Please select your page

Matí de Falcons. Mercè'14

Merce1Com cada any, el primer diumenge de festes de la Mercè els Falcons de Barcelona ens apleguem a la Plaça Nova a les 10:30 del matí amb una colla convidada, per anar plegats en cercavila a la plaça St. Jaume a fer una actuació de màxims. En aquesta edició del Matí de Falcons vam tenir el plaer de comptar amb la presencia dels Falcons de Castellcir.

És el dia clau de la temporada, no es pot fallar, sabem que la plaça estarà plena de gom a gom, de turistes, despistats, de gent que ens coneix be i de gent que potser ens va veure un any per casualitat i que ara té marcat aquest dia al calendari per que li va agradar la nostra actuació.

 

En tot cas està a les nostres mans ser capaços de fer vibrar, d’arrencar un crit d’admiració de la plaça, de contagiar l’eufòria per les gestes assolides… és el dia, el lloc, el públic, l’escenari, no hi ha lloc per les excuses, nosaltres posem el treball a l'assaig, la constància i l’entusiasme. Aquest any tampoc vam fallar. Vam omplir l’escenari amb les nostres millors figures, però anem a pams.

 

La mini actuació a plaça nova va començar puntual i va transcórrer amb fluïdesa per part de les dues colles.Els de Barcelona vam realitzar dues pires 4-4 simultànies, una tripira 5-4 (la segona que fèiem en la nostra història) i un avet gran.

Posteriorment vam entrar a plaça amb la majestuosa escala caminada, 4 pilars de 3 i 8 pilars de 2.

 

A les 11 va començar l’actuació de Falcons de Castellcir, una colla que tot i comptar amb menys falconers que la nostra, va executar les figures amb una gran elegància.

 

En arribar el nostre torn, vam deixar els nervis i l’emoció aparcats a les escales del escenari i vam realitzar totes i cada unacada una de les figures que teníem plantejades amb solvència: demostrant que hem treballat bé, que hem fet els deures i que hem consolidat aquelles estructures que a hores d'ara són el nostre sostre. Vam començar, amb una serra de 13 puntes; a causa de lesions només vam poder posar-hi un pilar de 3, tot i que durant l’any l’havíem sovintejat amb 2 pilars. Tot seguit, la pira 5-5 acompanyada de 2 pires 3-2, durant aquest any li hem pres la mida. De planxes, a l’escenari de Sant Jaume només n’hi caben 3 i de ventiladors 4: doncs això és el que vam fer. El vol de 5, el vam voler acompanyar de 2 vols de 4 i 2 vols de 3, omplint tot l’escenari. La piràmide de 4 va estar rodejada de 6 piràmides de 3, convertint l’escenàri en un autèntic bosc de piràmides. Vam encarar la recta final amb l’escala de 9, havíem caigut una vegada aquest any, durant el primer tram de temporada, arribant tant sols a col·locar enxananeta. Potser havia estat agosarat tirar aquesta construcció tan aviat però des que hem tornat de vacances d’estiu havíem comptat les escales de 9 per descarregades, les sabem fer, teníem l’experiència de 2 descarregades aquest any i sobretot, quant va tocar patir, tothom va apretar al màxim, i apretar i apretar per no deixar-la anar. Tot i el cansament, l’escala es va treballar al màxim i ens vam guanyar un merescudíssim aplaudiment.

Per acabar vam realitzar 2 ventalls grans acompanyats de 2 ventalls.

 

Ara podem dir que tenim un bon nivell ben consolidat i tenim el repte de pujar el llistó en aquests pocs mesos que ens queden de temporada.

La Mercè 2015 segur que tornarem a superar-nos, perquè Falcons de Barcelona només sap anar amunt, amunt, amunt!

 https://www.flickr.com/photos/falconsdebarcelona/sets/72157647884511986/

Amb el suport de

AYUNTAMEN         GENERALITAT        DIPUTACION        CULTURA       LA CASA         FECPTBV2           FEDERACION

Atenció! Aquest lloc utilitza cookies, per recopilar informació estadística sobre la navegació. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta l'ús de cookies. Veure política