Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Please select your page

Toc d'Inici

2013tocEl Toc d’inici és l’acte d’obertura de les festes de La Mercè que consisteix en sortir amb una cercavila des del Palau de la Virreina i que arriba a la plaça de Sant Jaume on es fa una mostra dels diferents tipus de tradició popular que el públic barceloní podrà veure durant la Festa Major: gegants, capgrossos, bestiari, bestiari de foc, esbart i diables.

Aquest any ja ha sigut la 2a vegada que els Falcons de Barcelona participem en aquest acte, on fem una figura creada fa 2 anys especialment per a l’ocasió, el Trèvol: una construcció que recull les característiques que tenen les figures de Falcons i que va acompanyada amb una cançó composada expressament per aquesta figura.

Una vegada el Bou de Barcelona va fer el seu ball, els Falcons de Barcelona vam fer la figura de mostra que va agradar molt al públic present i va sortir d’allò més bé.

En concloure tots els balls, els Ministrils del Camí Ral (els músics del Toc d’inici) van tocar el Toc final (cançó que es toca per a què gegants, bestiari, etc. vagin abandonant la plaça) moment en què els Falcons vam aprofitar per fer un Pilar de 4 com a comiat i per a agrair al públic abundant la seva presència mentre la plaça començava a buidar-se. En acabar, vam anar al local (la Casa dels entremesos) per assajar les dues figures més grans que volíem portar a plaça durant el cap de setmana per poder celebrar “por todo lo alto” el nostre desè aniversari.

Amb el suport de

AYUNTAMEN         GENERALITAT        DIPUTACION        CULTURA       LA CASA         FECPTBV2           FEDERACION

Atenció! Aquest lloc utilitza cookies, per recopilar informació estadística sobre la navegació. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta l'ús de cookies. Veure política