Please select your page

Pira

De les figures que es porten a plaça, la pira és la figura que pot arribar a ser més alta, i gairebé totes les colles la tenen dins del seu repertori de figures.

Abans de començar a fer la figura, s’ha de tenir en compte cap a on acabarà mirant l’enxaneta, perquè depèn d’això que la base es col·loqui d’una manera o d’una altra. A banda d’això, l’estructura és ben senzilla: la base està formada per quatre persones situades en forma de creu (dos falcons encarats de genolls i dos altres dempeus agafats als que estan de genolls). Quan la base està preparada, s’hi van agregant els pisos següents fins que la figura queda carregada. Com passa amb l’escala, la figura pren el nom del nombre de pisos total. En el cas dels Falcons de Barcelona, per completar el nom de la pira s’hi afegeix el nombre de pisos de cada rengle. De manera que primer es diu el nombre de pisos dels rengles on es col·loca l’enxaneta i després el nombre de pisos de les altres dues rengles.

Pira

Amb el suport de

AYUNTAMEN         GENERALITAT        DIPUTACION        CULTURA       LA CASA         FECPTBV2           FEDERACION

Atenció! Aquest lloc utilitza cookies, per recopilar informació estadística sobre la navegació. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta l'ús de cookies. Veure política