Please select your page

Falcons de Barcelona

 Barcelona

Actualment els Falcons de Barcelona, amb onze anys d’història, som la cinquena colla més antiga.  Al principi, la colla estava formada majoritàriament per components dels castellers de Barcelona i quatre o cinc curiosos que començaren a descobrir aquesta expressió cultural que aterrava a Barcelona. El fet que fos un grup de castellers de Barcelona qui fundés la colla falconera de la ciutat va comportar que es decidís el color vermell (color de la camisa castellera) com a color distintiu de la faixa.

Durant les primeres temporades, les figures que es portaven a plaça van ser l’escala de 7, la pira 4x4, la doble escala de 6 amb pilar de 3 al mig, el vol de 4, el pilar de 4 amb pinya o la tripira 4-4… Però també teniem dins del nostre repertori figures inventades per nosaltres mateixos com l’arc, l’avet, les olles o la truita de patates.  No va ser fins el 2009 que es va descarregar la primera escala de 8; al 2010 vam veure la primera Pira 5-4 carregada, el primer pilar de 4 aixecat per sota deixat net i 2 Pires 4-4 simultànies;  el 2011 sumaren col·lecció de grans fites: la prmiera pira 5x4 descarregada, el ventall de tres pisos, i la piràmide de 4; al 2012 coronarem la temporada amb la primera Escala de 9, sent la segona colla del món falconer en assolir-la, i consolidant la Pira 5-4 amb 2 pires 3-3 simultànies, o la serra d'11 puntes amb un pilar de 3.  Però a la temporada 2013 coincidint amb el desè aniversari de la colla, assoliren les millors figures com a colla; el primer Vol de 5 (sent la 1ª colla en el món falconer en assolir-lo), la 1ª Pira 5-5, l'Avet d'un pis més, el primer pilar de 4 deixat net i girat, tornant a repetir l'Escala de 9, que ja s'havia assolit l'any anterior.

La primera trobada de colles en que vam participar els barcelonins va ser a Piera,  l’any 2006; però un parell d’anys abans, el 2004, vam participar a la inauguració del Fòrum de les Cultures de Barcelona, on es va fer una actuació amb totes les colles falconeres que hi havia llavors: Falcons de Llorenç del Penedès, Vilafranca del Penedès, Vilanova i la Geltrú, Piera, Puigdàlber i els Falcons del País del Cava de Sant Sadurní d’Anoia.

La primera vegada que l’organitzarem va ser el 2007, amb motiu de la cinquena temporada que celebravem. En aquell cas, les colles que hi participaren, a banda de l’amfitriona, van ser les de Llorenç del Penedès, Vilafranca, Vilanova, Piera i la del País del Cava de Sant Sadurní d’Anoia.  Al 2013 vam organitzat per segona vegada la Trobada de Colles de Catalunya.

https://www.facebook.com/pages/Falcons-de-Barcelona

barcelonalogo


Amb el suport de

AYUNTAMEN         GENERALITAT        DIPUTACION        CULTURA       LA CASA         FECPTBV2           FEDERACION

Atenció! Aquest lloc utilitza cookies, per recopilar informació estadística sobre la navegació. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta l'ús de cookies. Veure política