Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Please select your page

IMG 20220501 124839 730IMG 20220501 124839 748IMG 20220501 124839 716

L'Escola Pere Vila és una escola ben coneguda per Falcons de Barcelona. I és que els divendres al vespre assagem al teatre de l'escola, que està situat a l'últim pis. A més a més, el pati de l'escola també ha acollit més d'una vegada el dinar de germanor que fem per la Diada de la colla. Aquesta vegda, dissabte 30 d'abril, vam estar a l'Escola Pere Vila convidats per les famílies de l'alumnat de 6è de primària.

Sota un sol radiant i amb una gran acollida per part de l'escola, vam ensenyar un tastet d'algunes figures que acostumem a fer a les actuacions i cercaviles. 
 

- Escala caminada
- Serra de 4 puntes
- Pira 4x4
- Dues Piràmides de 3 simultànies
- Avet de 6
- Una Planxa
- Un Vol de 4
- Escala de 6 

Un cop ensenyada la varietat de figures que fa Falcons de Barcelona vam organitzar un taller per donar l'oportunitat a aquelles persones que vulguessin, provessin de pujar a les figures que fem per sentir-se falconeres per un dia, i qui sap, ajudar la colla a fer-se més gran!


IMG 20220327 WA0026Després d'haver estat 2 anys sense actuar a les Festes de Sant Josep Oriol, aquest 2022 hem gaudit de les matinades, l'actuació falconera i la cercavila de gegants, amb les diferents colles convidades i el públic del barri del Pi. Hem pogut mostrar el nostre repertori de figures sobre l'escenari. 

-Escala Caminada
-Serra de 6 puntes
-Pira 5x4
-Quatre Piràmides de drets
-Dos Avets de 6 simultanis
-Lleons
-Dues Planxes amb dos Ventiladors
-Dos Vols de 4 i un Vol de 3 simultanis
-Escala de 7

En acabar, hem gaudit dels balls dels gegants convidats i acte seguit hem participat a la cercavila on hem continuat fent figures dinàmiques com Pilars de 3 caminats, Quadrigues caminades, Escales caminades i una Quadriga Coronada. I també de figures estàtiques com un Avet, dues Pires 4x3 i una Tripira.


 

Amb motiu del Dia de la Dona, des de la Comissió d'Activitats de Falcons de Barcelona s'ha dinamitzat la Comissió del 8M composta per l'Esther, l'Helena, el David, la Mercè M i la Nerea; la qual ha elaborat un vídeo per retre homenatge i agraïment tant a dones importants en la vida de les nostres associades i a les pròpies dones de la colla, que gràcies a la seva valentia i empenta, fan que la colla voli ben amunt!

El vídeo representa una història que succeeix el 8 de març. La canalla gran de la colla ha quedat a la Casa dels Entremesos per veure l'exposició de gegants i bestiari abans d'anar a dinar plegades, però quan es troben al Niku, hi veuen alguna cosa extranya... Li han sortit cames!! A partir d'aquí, el Niku i la canalla tenen una conversa molt interessant!


Grup StaEulalia22Durant els dies 11,12 i 13 de febrer es van celebrar les Festes de Santa Eulàlia; la Festa Major d'hivern de la nostra ciutat. I Falcons de Barcelona vam recordar que en aquesta ocasió ha fet 19 anys de la nostra presentació oficial davant el públic barceloní. 

Enguay, el Niku va tornar a participar a l'exposició de Bestiari i gegants infantils, situada al Centre Cultural i Memòria del Born. On va passar-hi més d'una setmana acompanyat de les seves amistats, gaudint del públic que s'apropava a saludar-lo i fer-li fotos! 

El dia gros per la colla, però, va ser diumenge 13 de febrer. Començant a les 8h a la Baixada de Santa Eulàlia el grup de músics de la colla va estar present, juntament amb músics d'altres colles de cultura popular, a les Matinades de Santa Eulàlia. 

Una estona més tard, a les 10.15h, la colla ja es trobava a plaça Nova preparada per començar el matí falconer. Encara que a l'hora de començar el terra seguia moll a causa de la pluja de la nit anterior, en aquest indret es van fer 3 figures per recaptar públic que ens acompanyés fins a plaça Sant Jaume; on faríem l'actuació gran. 

Abans de trepitjar la plaça Sant Jaume, vam alçar una escala caminada que va portar la colla fins al mig de la plaça, acompanyada per una ovació del públic present. Una vegada a dalt de l'escenari, vam poder fer la nostra actuació durant mitja hora, i que va acabar amb la tradicional foto de grup fent-nos una "selfie" amb el públic de fons. 

Com a colla que pertany al Seguici Popular de Barcelona i per deixar pas a l'actuació castellera, en acabar les figures de plaça Sant Jaume vam dirigir-nos a la plaça Reial per participar a la cercavila de Santa Eulàlia que ens va portar per diferents carrers del Barri Gòtic com les Rambles, Portaferrissa, Baixada de Santa Eulàlia i carrer Ferran, entre d'altres. 

A continuació detallem les figures que vam fer durant la nostra participació a les Festes de Santa Eulàlia 2022.

A Plaça Nova vam portar les següents figures:

-Serra de 6 puntes 

-Lleons

-Avet de 7

-Quadrigues de camí a plaça Sant Jaume

 A Plaça Sant Jaume vam entrar amb una Escala caminada i una vegada sobre l'escenari vam fer el següent repertori de figures:

-Serra de 6 puntes

-Pira 5x4

-Tres Piràmides de 3 i una Piràmide de 2

-Dos Avets de 6 simultanis 

-Dos Vols de 4 i un Vol de 3

-Dues Planxes i 1 Ventilador 

-Escala de 7

Durant la cercavila de gegants vam continuar fent figures; la majoria d'elles van ser figures dinàmiques com pilars de 3 caminats, pilars de 2 caminats, quadrigues, escales caminades... però també vam fer-ne d'estàtiques com pires, vols, i serres.


2020 02 09 Santa Eulalia4El diumenge 9 de febrer van celebrar la nostra actuació dins les Festes de Santa Eulàlia.
Els nostres músics i membres de la colla es van despertar aviat per celebrar les matinades en honor a una de les dues Patrones de la nostra ciutat, l’Eulàlia.
Un cop finalitzada les matinades, la colla va començar el matí falconer a Plaça Nova on vam realitzar:
- 3 vols de 3 coronats i 2 vols de 3
- Pira 5-4
- Doble escala de 6 amb pilar

En la petita cercavila pel carrer del Bisbe vam fer pilars de 2, acompanyats per nostre grups de gralles i tabal. Moment de lluïment per entrar a Plaça Sant Jaume amb una escala caminada de 5.
Ja a l’escenari vam fer:

- Serra de 6 puntes i 2 pilars de 3
- Dues pires 4-4
- 5 piràmides de 3
- 2 avets de 7
- 2 vols de 4 + 3 vols de 3
- 3 planxes
- Escala de 8

 


Fa 3 setmanes es van celebrar les Festes de la Mercè. Aquest any per la Mercè per culpa de la Covid-19 no hem pogut alçar les nostres millors figures en el matí falconer de Festa Major, ni participar en les cercaviles del Seguici, ni tampoc meravellar el públic amb el nostre Trèvol. No obstant com a colla hem estat presents a les Festes de la Mercè de la següent manera:

El 24 el dia de Mercè de manera excepcional com que no es podien fer itineràncies, els nostres músics van tenir l 'honor de tocar matinades des del terrat de la Catedral.

 


2019 10 13 FM de les Corts1Un any més, els Falcons de Barcelona hem participat en la Festa Major de Les Corts,
Davant les parades de l’Avinguda Carles III hem fet l’entrada a la zona d’actuació amb una escala caminada i dos pilars de 3 caminats

Davant l’escenari hem fet :

serra amb 5 puntes i 2 pilars de 3
pira 4x4 i dues pires 2x2
dos vols de 4 i un vol de 3
tres planxes
4 pous escapçats
escala de 7 amb 5 puntes

Esperem tornar l’any vinent i moltes felicitats per la vostra Festa Major!


2019 10 06 Memoria Sonia Rescalvo 1

Diumenge 6 d’octube vam participar, a petició del Departament de Promoció de Drets de les Dones i LGTBI de l’Ajuntament de Barcelona, en l’acte en memòria de la Sonia Rescalvo, al Parc de la Ciutadella.

Després dels parlaments, vam actuar davant de la Glorieta de la Sonia, on vam començar amb una escala caminada, portant la bandera trans.

Seguidament vam fer pira 4x4, vols de 3, planxes amb pilar, avet, escala de 6 i serra.

Va ser un plaer participar-hi i mostrar suport a qui lliuta per les llibertats i el respecte. 

 

 

 


2019 09 28 Trobada Colles1 1

Aquest any les Colles de Falcons vam anar al país veí , França, per trobar-nos i celebrar l’aplec de les colles falconeres, va ser a Sant Llorenç de la Salanca, on la Colla de Falcons de la Salanca va poder celebrar la seva primera actuació a una Trobada, gaudint del suport de la resta de Colles. A les 16:00 h. va començar una petita cercavila on cada colla va fer tres figures, al final del recorregut vàrem arribar a la plaça de la Mediateca, on, per ordre d’antiguitat, vam anar pujant a un dels dos escenaris que hi havia a la plaça i vam fer dues figures. Un cop vàrem acabar, totes les colles es van disposar al voltant de la plaça i vam fer, de forma simultània, una figura. Barcelona, durant la cercavila, va fer una serra amb tres pilars de tres, dues piràmides de quatre junt amb una de tres i un altre de dos, i finalment una pira 5x5. L’entrada a plaça es va fer amb una quadriga coronada i una escala de 5 caminada. Un cop a l’escenari va lluir un vol de cinc acompanyat de dos vols de tres coronats i tres planxes amb tres ventiladors. Com a figura conjunta es va fer un avet de nou, el primer de la temporada. Un com acabada l’actuació les Colles es van dirigir al poliesportiu de la localitat per sopar i passar una bona estona junt. La Canalla ens va sorprendre, després del sopar, portant a terme una actuació que havien preparat, que va acabar amb una escala conjunta.


2019 09 Merce3

Amb aquest crit de guerra, els Falcons de Barcelona ens preparàvem per a la nostra festa major, les festes de la Mercè.
I creieu què ho hem fet?
Divendres 20 va començar el repte. Per primera vegada, participàvem en el Seguici Inaugural, el tret de sortida des del Palau de la Virreina de la part festiva. Una cercavila per Les Rambles cap a la Plaça Sant Jaume on vam poder fer pilars caminats, quàdrigues i una preciosa escala caminada per pujar el carrer Ferran.
Sortir de l'Ajuntament per començar el Toc d'Inici després del pregó sempre és un moment vibrant. Amb pilars de 3 i de 2, vam caminar fins a ocupar el nostre lloc a la plaça, acompanyats sempre dels Ministrils del Camí Ral.
I quan el Bou de Barcelona es disposa a fer el seu ball, els falconers i falconeres que faran el Trèvol es miren, se somriuen i es desitgen sort. Deixen els nervis abaix de l'escenari i pugen amb pas ferm per mostrar a Barcelona una figura especial.
Quan obren les aletes de les piràmides i del pilar, la plaça esclata en un gran aplaudiment, que no sabem com, es veu superat quan les 3 membres del pilar obren els braços i gira sostingut únicament per l'equilibri de les seves components.
Per acabar, amb el ball de gegants que dóna per finalitzat el Toc d'Inici, nosaltres vam fer una escala de 8 a la cantonada amb el carrer Ciutat. I un altre cop amb pilars, marxem de Sant Jaume per finalitzar el primer dia de la festa major.

Diumenge 22 és el nostre dia gran, el Matí Falconer.

Els Falcons de Vilanova i la Geltrú van ser la colla convidada aquest any per compartir amb nosaltres la Mercè.

Vam començar l'actuació a Plaça Nova on vam fer la doble escala de 6 amb pilar de 3 al mig, pira 5x5 i pous escapçats.

Amb una petita cercavila pujant el carrer del Bisbe on vam fer quàdrigues, vam arribar a Sant Jaume. Per entrar a plaça vam presentar l'escala quadrigada i caminada (dues escales caminades amb pilar al mig, i caminat!).
Després de veure i viure la fantàstica actuació de les de Vilanova, vam iniciar la nostra actuació.

A l'escenari vam fer:

* dues pires 5x4
* serra amb dos pilars de 3
* vol de 5 i dos vols de 4
* dos avets
* 3 planxes amb pilars de 3
* escala de 9
* pilar de 4 amb pinya.


2019 09 Merce2

I encara ens faltava el dia 24, el dia de la Mare de Déu de la Mercè. I com cada any, les nostres gralleres i tabalers es van unir a les altres colles de músics per despertar Barcelona en el seu dia gran. Aquest any, moltes membres de la colla van seguir la cercavila pels carrers, fent un vol de 4 davant del Bar del Pi, que sempre ens ofereix un bon esmorzar per seguir agafant forces per la diada que tenim per endavant; i col·laborant en la pinya del pilar de 4 dels Castellers de Barcelona.

Un altre cop a Sant Jaume vam fer dos avets per iniciar el Seguici de Mercè d'anada a Ofici, on també vam fer pilars i quàdrigues. Un cop a la plaça de la Mercè (després de la missa) vam fer una escala de 8 alhora que les colles castelleres de la Ciutat feien pilar en honor a la Patrona.
De tornada a Sant Jaume, seguint les autoritats i el Seguici, vam fer diverses figures, entrant a plaça amb pilars i quàdriga coronada.

 


Tot i la tempesta que va caure durant el matí a Barcelona, no ens vam quedar a casa i puntualment a les 8 h, la colla ja érem a la Ronda de Sant Pere, agafant lloc per a poder fer l'ofrena floral al monument de Rafel de Casanovas. Davant la gran afluència de diferents entitats, no vam poder fer-la fins a quasi les 10.30 h.

Diada Catalunya2

Amb dues quadrigues i quatre pilars de 3, vam entrar a la cantonada del monument, en mig dels aplaudiments dels ciutadans i ciutadanes que eren al carrer. Just davant del monument vam fer una escala de 8 acompanyada de la música del nostre grup de gralleres i tabalers. Per finalitzar vam fer un pilar de 3 i un de dos per a poder col·locar les flors als peus de l'escultura.

Però el matí encara no havia acabat. Amenitzats per la música de les gralles, vam baixar cap al Born, per arribar al Fossar de les Moreres. Allà vam fer dos vols de 4 i dos de 3, seguits de 4 pilars de 3 que van desplegats faixes vermelles simulant la Senyera, amb semiserres amb estelades.

En aquell moment, dues de les nostres falconeres van oferir el ram, lligant-lo a la base del peveter de la plaça on no s'enterra cap traïdor.

A la tarda, els Falcons estàvem convocats a participar en la manifestació de l'ANC i el lloc de trobada va ser al tram 23, davant de la Universitat central. Sota crits d'Independència i de solidaritat amb els presos i les preses polítiques, vam fer diferents figures (vols, escala, piràmides, pires...) lluint estelades i missatges contra la repressió.

Una jornada llarga on vam tornar a mostrar el nostre compromís amb Catalunya i amb la cultura. Un 11 de setembre que formarà part de la nostra memòria.

 


2019 08 15 Sant Roc1Fent una parada a les vacances estiuenques, el dijous 15 d'agost la Plaça Nova va acollir els Falcons de Barcelona en una actuació dins la seva 430a Festa Major de Sant Roc, i un any més.

Després d'estar tot el dia pendents del temps, i amb molt públic present, vam entrar a plaça amb una escala caminada i dos pilars de tres.

Per iniciar la nostra actuació al petit escenari al costat del carrer del Bisbe, vam fer una serra de set puntes amb pilar de tres. Tot seguit vam muntar una pira 5x4 per continuar amb dos vols de quatre i un de tres, un avet de vuit, dues planxes i un ventilador, cinc piràmides de tres, per acabar amb una escala de set amb dues puntes.

Tot un plaer poder participar en una de les Festes Majors més antigues de la Ciutat. I moltes gràcies als companys i companyes dels Gegants de la Plaça Nova per convidar-nos a gaudir la festa des de dins! Visca Sant Roc!


2019 07 13 Perpinya1El passat 13 de juliol vam participar de la 3a Diada Adifolk a Perpinyà, jornada destinada a mostrar i celebrar la cultura catalana a la Catalunya nord.
Després d’un viatge de més de 3 hores, a les 13h vam arribar a Perpinyà i vam gaudir d’un dinar de germanor amb les altres colles de falcons convidades (Falcons de Piera, Falcons de Vilanova i la Geltrú, Falcons de Vallbona d’Anoia i Falcons de Salanca). A les 17h, després de la recepció oficial, ja estàvem preparades davant de l’ajuntament per a la cercavila i posterior actuació a plaça.
Vàrem començar amb una serra de 4 puntes amb pilar de 3 al mig, tot seguit vam realitzar quatre vols de 3 i dos vols de 4 i tres piràmides de 3 i una de 4. Per entrar a plaça vam realitzar una escala caminada de 4, seguida d’una pira 5x4, tres planxes i un avet de 8. Per acabar, totes les colles vam realitzar una figura conjuntament anomenada “El mont Falconer”, que consistia en 5 escales (de 7 en el nostre cas) unides per pilars de 3.
En acabar l'actuació ens van oferir un pic-nic per sopar i vam posar rumb cap a Barcelona.

                   


2019 06 16 FM Besos Maresme 25Molts cops, els caps de setmana falconers comencen en divendres. Com aquesta setmana!

Divendres a la tarda vam volar pel barri que acull la nostra seu social. El carrer de Sant Pere més Baix organitzava la Fira al Carrer. Els comerciants van treure les seves botigues al carrer i ens va agradar d'allò més fer una cercavila entre les parades que ens oferien menjar, roba, bijuteria i moltes altres coses.

Acompanyades de les nostres músiques, vam fer diferents figures, algunes caminades (pilars, quadrigues) i altres estàtiques (vols, avets, pires, escales).

Vam repetir la cercavila durant el dissabte el matí, on gràcies a la proximitat del mercat i essent un carrer comercial hi havia molta concurrència entre les veïnes i visitants.

Esperem poder seguir participant amb la Unió de Botiguers de Sant Pere més Baix i desitgem que la iniciativa de la Fira al Carrer segueixi sent tot un èxit.

I diumenge no vam parar. Durant el matí, les nostres gralleres i tabaleres vam participar en la IX matinades de grallers i timbalers de Cornellà, amb motiu de Corpus.

Iniciant a la plaça de l'Ajuntament i amb els grups de música dels Castellers de Cornellà, Gegants de Cornellà i l'Agrupa de Cornellà, juntament amb la resta de convidats, vam recórrer els carrers del centre de la ciutat.

I a la tarda vam participar en la III Trobada Gegantera Besòs i Maresme, amb una actuació prèvia a la cercavila i ballada dels gegants.

A la cruïlla de Gran Via amb la Rambla Prim vam fer:

- quadriga coronada amb 2 pilars de 3
- Serra de 4 puntes amb un pilar de 3
- Avet de 8
- Dues planxes amb un ventilador
- Lleons
- 2 vols de 3 amb un de 3 coronat
- Escala de 6 amb 2 puntes

Un cap de setmana ben complet on hem pogut gaudir de la nostra ciutat i preparat-nos pel cap de setmana vinent amb la nostra participació en el seguici festiu de Corpus.


El passat 25 de juny vam celebrar el 25è aniversari de la Fundació Comtal, entitat vinculada a l’escola de La Salle Comtal i al barri de Sant Pere, que treballa amb els infants i amb la realitat que vivim dia a dia. 

A les 17.30 h ja estàvem preparades al Pou de la Figuera per portar a plaça la nostra actuació.

Vàrem començar amb dues quadrigues, per continuar amb una Serra de 5 puntes, una pira 4x3, tres vols de 3, avet de 7, dues planxes, 3 piràmides de 3 i escala de 6 . 

Moltes gràcies Fundació Comtal, esperem seguir celebrant els vostres aniversaris.


2019 06 23 Corpus1Barcelona es va tornar a vestir de flors un any més el passat dijous 20 de juny amb la festivitat de Corpus. Com ve essent habitual, la processó i el seguici van sortir el diumenge següent, dia 23.
Els Falcons de Barcelona ja participàvem de la festivitat muntant un parell de figures al pas de la Custòdia, però enguany ha sigut el primer que hem participat com a membres del Seguici Popular de Barcelona.

La plaça Sant Jaume va ser el punt d'inici del Seguici. Falcons de Barcelona van realitzant 3 figures davant la porta de l'Ajuntament, previs a la cercavila:
- Pira 4x4
- Dues planxes amb pilar de 3
- Avet de 7

Vam tornar a entrar a l'Ajuntament per ocupar el nostre lloc a la cercavila que recorreria uns carrers del centre de Barcelona.

Amb el ball dels Gegants nous de la Casa de la Caritat o del Corpus de Barcelona s'iniciava el seguici popular.
I nosaltres vam creuar la plaça Sant Jaume amb una preciosa escala caminada, des de l'Ajuntament a l'inici del carrer del Bisbe.

Durant el recorregut, en diverses parades i muntant també algunes figures caminades 

En tornar cap a la Catedral, davant l'Hotel Colon, i esperant el pas de la Custòdia, vam muntar una escala de 7.

Orgulloses de poder participar en els actes de la nostra Ciutat i orgulloses de format part del Seguici. 


2019 06 22 Casc AnticEl passat dissabte 22 de juny, part dels nostres grallers, gralleres i tabalers van participar en les matinades realitzades a Sant Joan Despí, amb motiu de la festa major de la ciutat.
Aquella mateixa tarda, vam celebrar que el Casc Antic seguia de festa i vam actuar conjuntament amb Castellers de Barcelona al Passeig Lluís Companys.

Seguidament, i alternant amb els castells de les nostres companyes barcelonines, vam fer:

- Serra de 6 puntes amb pilar de 3
- Dues pires 4x4
- Dos vols de 3 i dos vols de 3 coronats
- 5 piràmides de 3
- Dues planxes amb pilar de 3 i un ventilador
- Escala de 7 amb puntes.

Durant alguns castells, les nostres falconeres es van animar a col·laborar formant la pinya de seguretat dels castells, mesclant les camises vermelles i blanques.
Des de Falcons de Barcelona, desitgem que els barris de Santa Caterina, Sant Pere i la Ribera hagin gaudit d'una molt bona festa major.
I esperem seguir coincidint amb Castellers de Barcelona a moltes places!


2019 06 09 FM Barri de la Palmera1El passat diumenge 9 de juny, vam participar un any més a la Festa Major de la Plaça de la Palmera, al districte de Sant Martí.
En un ambient festiu i una plaça ben farcida de gent i amb molta canalla, els Falcons de Barcelona vam fer una petita mostra de les nostres figures més tradicionals.
Vam iniciar la nostra actuació amb una escala caminada amb dos pilars, i com la resta de figures, les vam fer damunt l'escenari.

Seguidament vam fer:

* serra de 7 puntes
* pira 5x4
* dos vols de 4 i dos vols de 3
* avet de 8
* dues planxes amb un ventilador
* 4 piràmides de 3

i vam acabar amb una escala de 7 amb 3 puntes.

Esperem que tot el barri hagi guardit de la seva festa major i esperem tornar-vos a veure l'any vinent.


2019 06 02 FM Llacuna i Marxa Pau 10La jornada de dissabte 1 de juny els nostres músics van anar al barri de Santa Eulàlia (L´Hospitalet) a participar a les Matinades gralleres i la despertada trabucaire pels carrers del barri acompanyats d'altres colles. 

Diumenge, 2 de juny, va estar un matí atrafegat.

A les 11:00 ja estàvem a la placeta de la carretera antiga de Mataró i a les 11:30 començàvem l'actuació entrant a plaça amb quadrigues, una d'elles coronada, per seguir amb una serra amb pilar de tres, tot seguit vam fer un avet de vuit i dues pires 4x4, l'actuació va continuar amb tres vols de tres i un de quatre, amb dues planxes amb ventilador i acabant amb una escala de 9.

Un cop acabada l'actuació, gran part de la Colla es va dirigir cap a l'Arc de Triomf, on es portava a terme la 2a Caminada per la Pau, en acabar la Colla Jove de Barcelona va aixecar dos pilars de 4 i Falcons de Barcelona una pira 5x4 amb la música de Queen "Show must go on". Va ser un acte molt emotiu, del que vam estar orgullosos de participar.


2019 05 25 Barceloneta1Dissabte 25 de maig, en Pep Barceló i la Maria la Néta ens van convidar a la 28a Trobada de Gegants de la Barceloneta-Port Vell.
Ens vam reunir a la Plaça Poeta Boscà amb les Colles geganteres convidades que ens van mostrar alguns dels seus balls.
Un cop varen acabar, els Falcons de Barcelona vam entrar a la plaça amb dos Pilars caminats i una Escala Caminada, tot seguit vam fer una Serra de sis puntes amb Pilar de tres, pira 5x5, quatre Vols de tres i un Vol de tres coronat, 2 Avets de sis, Lleons, 5 Piràmides de tres, 3 Planxes, i per acabar una Escala de 8 amb dues puntes.
Un cop acabada l’actuació, ens vam reunir amb les altres colles participants al Moll de Pescadors, on la Colla amfitriona ens va convidar a berenar.

  


2019 05 11 La Nit del Tararot Tarrega 2La Nit del Tararot és un espectacle on tot Tàrrega surt al carrer per viure i veure la disputa entre dos barris de la ciutat. I enguany, els Falcons de Barcelona hem estat convidats a participar.

Dins del transcurs de la festa, i acompanyant la imatgeria targarina i catalana que participàvem al Tararot, vam fer una pira 4x4 acompanyada d'un pilar de dos i un pilar de 3 que pujaven una urna il·luminada de les votacions de l'1 d'octubre de 2017; 2 vols de 3 i 2 vols de 3 coronats a l'escenari i una escala de 7 al bell mig de la plaça Major.

L'endemà al matí, vam agafar l'autocar que ens va dur al Parc d'atraccions del Tibidabo, per participar un any més a la jornada castellera, juntament amb els Castellers de la Il·lusió, els Castellers de Sant Adrià, els Castellers del Prat del Llobregat i els Castellers de Sarrià.

Vam començar la nostra actuació entrant a la plaça dels Somnis amb una nova figura de la colla: una escala quadrigada, o una escala caminada on les puntes són quàdriques.

Seguidament vam fer:
- Serra de 6 puntes amb pilar de 3
- Pira 5x4 acompanyada de dues pires 2x2
- Dos vols de 3 i dos vols de 4
- Lleons
- Dos avets de 6
- Planxes
- Escala de 8


Un cap de setmana on vam gaudir, a part de les actuacions, de molts moments de convivència falconera. I ara ens toca agafar forces pels propers caps de setmana, on tindrem molta activitat falconera.


2019 05 04 Cercavila Primavera Clot3El dissabte dia 4 de maig vam fer la nostra actuació a la Cercavila de les festes de primavera del Clot-Camp de l’Arpa amb les entitats culturals d'aquest barri: Esbart Sant Jordi, Castellers de Barcelona, Ball de Bastons del Clot, Gegants del Clot, Gegants de Sant Josep de Calassanç, Diables del Clot.
Vam començar reunint-nos tots a la plaça can Robacols, on les colles van fer el seu lluïment. Falcons de Barcelona vam iniciar l’actuació amb una escala caminada seguida d’una serra i 2 vols de tres i un de quatre. Acte seguit van començar la cercavila baixant pel carrer Rogent, on vam fer quadrigues i pilars de tres caminat. A les dues parades vam muntar 5 piràmides (2 de tres i 3 de dos) i dos pires 4 per 3.
La Cercavila va acabar a la Plaça del Mercat del Clot, on vam fer dos avets i dues planxes amb un ventilador. Per posar el punt final, totes les colles vam fer un ball de germanor on vam aixecar una escala de set.

                                                              


2019 04 28 Sagrada Familia1El diumenge 28 d'abril s'ha celebrat la XXXI Trobada Gegantera de la Sagrada Família, en el marc de les Festes del barri de la Sagrada Família i els Falcons de Barcelona hem gaudit d'una jornada ben completa pels carrers del barri.
Les nostres gralleres i tabalers, acompanyats d'un bon gruix de falconeres, han participat en les matinades organitzades per Fal·lera Gegantera Sagrada Família. 

Havent agafat forces, i amb permís dels núvols que amenaçaven pluja, hem iniciat la nostra participació amb dues figures al pati de la Damm.

Hem fet:
- serra amb un pilar de 3,
- 2 vols de 4 i un vol de 3,
- 2 avets de 7.

Tot seguit ens hem unit a la cercavila on hem fet quadrigues i quadriga coronada. Al llarg del recorregut hem fet diferents pilars i quadrigues, unes de les nostres figures caminades.
A la parada que hem fet per gaudir dels balls de les colles geganteres, la nostra colla ha fet:

- Lleons
- 2 vols de 4 i 2 vols de 3
- Escala de 7
- 2 planxes amb 2 ventiladors

Seguim la cercavila i baixem per l'Avinguda Gaudí per arribar al punt final del recorregut, davant la façana del Naixement de la Basílica de la Sagrada Família. Per entrar a la Plaça fem una escala caminada i rematem la nostra actuació amb una pira 5x4 i dues pires petites.
Un matí on hem recorregut els carrers del barri de l'associació amfitriona, fruint d'una trobada amb molt d'èxit.


El barri del Pi ha estat de Festa Major. Del 16 al 24 de Març, es va celebrar la festivitat del patró, Sant Josep Oriol, i els Falcons de Barcelona no vam faltar a la nostra cita.
El diumenge 24, els nostres grallers i tabalers, acompanyats de moltes membres de la colla i d'altres agrupacions musicals, van participar en les matinades per despertar al veïnat, preparant-se per la festa. Un petit recorregut pels carrerons més significatius del barri i fent les parades pertinents (a la xurreria del carrer Banys Nous, al carrer Portaferrissa i a la plaça Sant Josep Oriol), ens va portar de tornada a la plaça on vam actuar.
Per agafar forces per la diada, la colla amfitriona dels Gegants del Pi van oferir a totes les colles participants de la jornada un bon esmorzar a la Plaça Frederic Marès.
A les 10.15, vam fer la nostra entrada a plaça amb una escala de 4 caminada, una quadriga i un pilar de 3.

Tot seguit, a l'escenari, vam fer:
- la serra amb un pilar de 3,
- piràmides (una de 4 i dues de 3),
- avets (un de 8 i dos petits),
- pira (una 5x4 i dues 3x2),
- vols coronats (un de 4 i dos de 3),
- 3 planxes,
- l'escala de 8.

Una molt bona actuació que la colla va celebrar a la seva calçotada anual, una jornada de convivència i esbarjo, merescuda per a tots i totes les components de Falcons de Barcelona.

Si voleu veure les fotos de la jornada, cliqueu els enllaços:https://www.flickr.com/photos/falconsdebarcelona/albums/72157706207596121/page1


2019 03 09 Taller Sagrera4El passat dissabte 9 de març vam fer un taller de Falcons dins de la programació "Tradifest, tast de cultura popular i tradicional catalana" a la Torre de la Sagrera.
El taller va consistir en una actuació acompanyada d'una explicació teòrica del fet falconer i les diferències amb altres mostres de cultura popular quant a construccions humanes. A l'actuació vam fer una Escala caminada de 3, una Piràmide de 3 i dos de 2, un Pilar de tres i quatre de 2 simultanis nets i girats, una Pira 3x3, una Planxa, un Vol de 4, Serra de 4 puntes, Avet de 5 i Escala de 6.
Durant tota la mostra, la Colla va estar acompanyada pel seu propi grup de música, amb gralles i tabals.

Un cop acabada l'exhibició es va iniciar la part pràctica, i les diferents famílies assistents (tant adults com canalla) no van dubtar a enfaixar-se per tal de participar de diferents figures: Quadrigues, Pilars, Vols, Escala, Planxes, Pires...
Per acabar, totes juntes vam ballar una Polca d'Ours.

 


2019 02 10 Santa Eulalia4El diumenge 10 de febrer van celebrar la nostra actuació dins les Festes de Santa Eulàlia. 

Tot i que algunes de les nostres músiques i d’altres membres de la colla es van llevar
una mica més aviat per a participar a les Matinades de Grallers i Tabalers, en honor a la Patrona.
Abans de començar, vam fer entrega de noves camises a la Cèlia, en Lluís, l’Ernesto i l’Ona, tot i que aquesta última va ser l’única que es va estrenar com a falconera en la posició d’anxaneta.

Vam començar la nostra actuació a la Plaça Nova, fent:  

- serra de 5 puntes,
- vols (un de 3 coronat, dos de 3 i dos de 2)
- 2 planxes de 4 amb pilars de 3 enmig.

En la petita cercavila pel carrer del Bisbe vam fer quadrigues i pilars caminats, acompanyats per nostre grups de gralles i tabal.

Moment de lluïment per entrar a Plaça Sant Jaume amb una escala caminada de 5 i 3 pilars.
Ja a l’escenari vam fer:
- Serra de 5 puntes,
- Vols (un de 4 i dos de 3), i posteriorment un de 4 coronat, dos de 3 i dos de 2.
- Avet de 7 amb dos mini avets,
- Dues planxes de 4
- Pira 4x4 i dues pires petites.
- Escala de 7

Al finalitzar, i com a reconeixement, vam demanar a la plaça un fort aplaudiment per l’Ona, ja que era la seva primera actuació i els nervis li van donar un petit ensurt.

Tot seguit, ens vam dirigir a la Plaça Reial per sumar-nos al Seguici Popular de Santa Eulàlia, primer cop que sortíem com a membres. Al ser una cercavila vam tornar a realitzar algunes de les nostres figures caminades com les quadrigues i els pilars. Al Plà de l’Òs vam fer la serra amb puntes i al carrer Cucurulla, els vols. Com van fer la resta de colles participants a la cercavila, en passar per la imatge de Santa Eulàlia, a la Baixadade Santa Eulàlia, vam realitzar pilars de salutació i
reconeixement. Per entrar a la Plaça Sant Jaume i així finalitzar la jornada vam repetir l’escala caminada. Tot i les baixes a últim moment d’alguns dels nostres membres, vam superar la primera actuació de la temporada amb molt bona nota, també amb l’estrena del Cap de Colla, i amb molta força per a viure una gran temporada falconera.

 


Els Falcons de Barcelona hem celebrat enguany el nostre 15è aniversari. Des de la nostra presentació oficial per les festes de Santa Eulàlia del 2003, els Falcons hem voltat per Catalunya, Espanya i Europa. Però principalment hem desenvolupat les nostres actuacions a la Ciutat de Barcelona.

És per això que per celebrar la nostra carrera, hem volgut retre un homenatge a la ciutat. Amb el projecte: “15 figures en 15 llocs emblemàtics de Barcelona”, aquest projecte ha consistit en que durant tot l’any i amb tot el secretisme que ens hi ha sigut possible, hem fet 15 figures a 15 indrets de Barcelona. Una repassada al perfil de la Ciutat amb fotografies a l’Arc de Triomf (Escala de 9), la Sagrada Família (Lleons) i el Tibidabo (Tripira); monuments històrics com el Parc del Laberint d’Horta (la Serra), el Park Güell (Planxes i ventiladors), La Casa Milà – La Pedrera (vol de 4 coronat), l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau (Pira 5-5) i Montjuïc (Avet); a l’interior del Modernisme barceloní representat en el Palau de la Música (Ventalls i Molinet); amb Barcelona als nostres peus des de les Bateries antiaèries del Turó de la Rovira - Bunkers del Carmel (Pilars de 3). Sense oblidar l’Ajuntament (Trèvol), el Parlament (Doble Escala amb Pilar), el Fossar de les Moreres (Piràmides) o La Rambla de Barcelona (Escala caminada i Quadrigues). Teníem una quinzena fotografia prevista a la Catedral on volíem fer els Vols però, malauradament la Fira de Mercats que es celebra al octubre , i la pluja en la nostra Diada han fet impossible fer la quinzena figura. No obstant per acabar el projecte des de la Comissió del 15è aniversari van pensar que la seva mascota, el “Niku,” es fotografies a la nostra seu social La Casa dels Entremesos i així tenir les 15 figures del projecte.

Per acabar d’arrodonir aquest treball es farà una exposició fotogràfica que és podrà visitar a La Casa dels Entremesos a finals de desembre del 2018. L’exposició comptarà amb les 15 figures en els 15 llocs i 5 fotos més de la colla en aquests indrets.

Aquestes fotografies dels Falcons de Barcelona representen: el treball, l’esforç, el compromís i la unió dels seus membres envers la colla per a seguir creixent amb una imatge de fons immillorable: Barcelona.

Cal dir que aquest projecte tanca el nostre 15è aniversari, un any on també s’ha fet un logo commemoratiu mitjançant un concurs intern en la colla, una excursió i actuació a Montserrat i un Acte Institucional on hem presentat el Conte dels Falcons de Barcelona que el podreu comprar a la Casa dels Entremesos.

Si voleu veure tota la col·lecció preneu sobre aquest enllaç: https://www.flickr.com/photos/falconsdebarcelona/albums/72157674213530937


El passat Dissabte 15 de Setembre vam tenir un dia mogudet. Cal destacar que la colla va respondre molt bé en quant a assistència en totes dues actuacions, fet que donada la proximitat amb la Mercè va anar molt be per tal de donar confiança en moltes figures i fins hi tot per fer proves a futur.

Pel dematí vam participar al Parc del Centre del Poblenou al “Matí de cultura popular” dins el marc de les festes del Poblenou. A nivell de figures la tècnica va optar per enfocar de cara a la Mercé els pilars de la Serra, la Pira 5-5 i el Pilar per sota, donar rodatge a gent en Avets, Vols i Tripira i fer una prova a futur amb l’Escala de 8, amb molts canvis de posicions, clarament de cara a pujar-li dos pisos.

Les figures realitzades van ser les següents: 

* Serra de 6 puntes amb 2 pilars de 3
* Pira 5-5
* Dos Avets de 6
* Dos Vols de 4 i dos Vols de 3
* Tripira 4-4 amb puntes
* Tres planxes
* Escala de 8
* Pilar de 4 per sota i deixat net

A la tarda ens vam desplaçar a Terrassa per participar en la "Exhibició de Torres Humanes" de la Diada Emili Miró juntament amb la Muixeranga de Xàtiva i Castellers de Terrassa que en son els organitzadors. Aquesta diada - que consta de diversos actes i xerrades - homeneja al casteller que va ajudar a introduir aquesta tradició a la Ciutat, participant en la creació dels Minyons (dels quals Castellers de Terrassa en son escissió). A nivell de figures es va seguir donant rodatge a figures i gent, cal destacar que es va poder completar l’Escala de 9 per segona vegada aquest any.

Les figures realitzades van ser les següents:

* Serra de 7 puntes amb 2 pilars de 3
* Pira 5-5
* Dos Vols de 4 i tres Vols de 3
* Lleons
* Tres planxes
* Escala de 9
* Pilar de 4 per sota i deixat net

Si voleu veure totes les fotos fetes durant les ofrenes del cliqueu sobre l'enllaç següent: https://www.flickr.com/photos/falconsdebarcelona/albums/72157698295186762


Com ja és tradicional els Falcons de Barcelona hem participat activament de les Festes de la Mercè de la nostra ciutat. Divendres 21 vam participar en el Toc d’Inici, Diumenge 23 en el Matí de Falcons i Dilluns - dia de la Mercè - en les Matinades de Grallers.

El primer Diumenge de les Festes de la Mercè, té lloc el Matí de Falcons. Aquest any hem tingut el plaer de comptar amb la companyia del Falcons de Llorenç del Penedès.
A les 10 en punt ha tingut lloc la mini actuació a Plaça Nova on també hem comptat amb la Moixiganga de Barcelona. En aquesta actuació hi hem realitzat Tripires, Vols coronats - aquest any n’haviem fet a Vilanova dos de 4 simultanis, en aquesta ocasió en realitzarem un de 4 i dos de 3 -i la Doble escala de 7 amb el Pilar al mig tal i com ve siguent habitual.

En acabar la colla es dirigí cap a plaça Sant Jaume, tot fent pilars i quadrigues.
L’entrada a plaça es realitzà amb la majestuosa Escala de 5 caminada recentment estrenada el passat Juliol per nosaltres mateixos a la Trobada de Colles de Vilanova.

A les 11:30 tingué lloc la nostra actuació, la tripleta d’Escala de 9, Vol de 5 i Pira 5-5, s’ha acompanyat de l’Avet de 9 i dos pilars de 4 aixecats per sota com a figures destacades, déu-n'hi-do. Però també es realitzà una Serra de 9 puntes amb dos pilars de 3 per presentar la canalla, dos Lleons simultanis que no es veien a la Mercè des del 2011 i tres Planxes. L’escala de 9 presentava molts canvis per tal d’alleugerir-la respecte a la realitzada dos dies abans durant el Toc d’Inici, molt bones sensacions de cara a pujar-li un pis aquest any.

Una actuació rodona que fa somiar en una diada de la colla de 10.

Les figures realitzades durant el Matí de Falcons van ser les següents:
Dues Tripires 4-3 amb puntes
Un vol de 4 coronat, dos Vols de 3 coronats i 2 Vols de 3
Doble Escala de 7 amb Pilar al mig

Escala de 5 Caminada
Serra de 9 puntes amb 2 pilars de 3
Pira 5-5 i dues Pires 4-3
Avet de 9
Dos Lleons
Vol de 5 i dos Vols de 3
Tres Planxes
Escala de 9
Dos Pilars de 4 aixecats per sota deixats nets i girats

Si voleu veure totes les fotos cliqueu sobre l'enllaç següent: https://www.flickr.com/photos/falconsdebarcelona/albums/72157696165328620 ; https://www.flickr.com/photos/falconsdebarcelona/albums/72157671932417677


Tal i com venim fent des de l’any 2012 la Mercè comença amb la nostra participació en el Toc d’Inici.
Juntament amb el seguici popular de Barcelona, el Falcons sortim de l’Ajuntament al so de la característica melodia interpretada pels Ministrils de Cami Ral, avancem en pilars per la plaça plena de gom a gom, la Mercé ha començat.
La plaça vibra amb els diferents entremesos i just després del ball del Bou Bonifaci ve el nostre torn. El trebol es la figura que realitzem cada any únicament en aquesta actuació i està pensada per poder ser vista des de tots els angles de l’escenari, igualment, la música que va ser composada també especialment per aquesta ocasió.
En acabar l’acte, totes les colles realitzen un ball conjunt, aquest any hi hem pogut portar per primer cop l’escala de 9.

Les figures realitzades durant el toc d’Inici van ser les següents:
Quatre pilars de 3
Trébol
Escala de 9

Si voleu veure totes les fotos cliqueu sobre l'enllaç següent: https://www.flickr.com/photos/falconsdebarcelona/albums/72157701487624124


Com cada 11 de Setembre la colla va participar de la diada nacional de Catalunya, d’entre les activitats que hem anat realitzant al llarg dels anys, n’hi ha dues que son fixes. La ofrena floral al monument de Rafael Casanova i l’ofrena als màrtirs del Fossar de les Moreres.

A primera hora del matí ens trobem a la cruïlla d’Alí Bei i Ronda de Sant Pere per tal de realitzar una ofrena floral al monument de Rafael Casanova. L’acte comença a les 9 del matí, però força estona abans s’organitza una cua amb les entitats que hi participen. Cap a tres quarts d’onze va arribar el nostre torn, vam fer l’entrada a plaça amb pilars i el Ball de diables de Massalfassar interpretat pels nostres músics. Davant del monument vam realitzar una Escala de 9 mentre els nostres músics interpretaven “Els Segadors”. És l’escala més alta que hem fet mai en aquest acte, cal destacar que hi havia una gran quantitat de mitjans de comunicació cobrint aquestes ofrenes. Posteriorment, amb l’ajuda d’unes columnes humanes, vam colocar la nostra ofrena en la part alta del monument.

Tot segit la colla es va dirigir al Fossar de les Moreres, de camí vam fer un vol de tres amb la Sara d’enxaneta. Un cop arribats vam realitzar vols, les 4 barres i l’ofrena floral. La figura de les 4 barres, és relativament nova, es tracta d’una composició de 5 trossos de serra i 4 pilars, on els enxanetes dels pilars despleguen una faixa vermella un cop a dalt, simbolitzant les 4 barres. Es va realitzar per primera vegada el 2014 durant l’Aplec Internacional a Timisoara (Romania).

Durant la tarda vam participar també a la manifestació convocada per ANC i Òmnium Cultural, on vam realitzar algunes figures.

Les figures realitzades durant el matí són les següents:

 • Quatre Pilars d’entrada a Plaça
 • Escala de 9
 • Vol de 3
 • Dos Vols de 4 i quatre Vols de 3
 • Quatre Barres

Les figures realitzades durant la manifestació de la tarda són les següents:

 • Serra de 6 Puntes
 • Pira 4-4
 • Dos Vols de 4 i un Vol de 3
 • Dues Planxes
 • Escala de 7
 • Pilar de 4 per sota deixat net

Si voleu veure totes les fotos fetes durant les ofrenes del cliqueu sobre l'enllaç següent:https://www.flickr.com/photos/falconsdebarcelona/albums/72157673434802548

Si voleu veure totes les fotos fetes durant la manifestació cliqueu sobre l'enllaç següent:https://www.flickr.com/photos/falconsdebarcelona/albums/72157701073864594


El passat dissabte 25 d’Agost vam tenir el plaer de participar un serie d’actes en el marc de la festa Major de Manresa.

A les 17:30 a la Plaça Major una sorollosa traca de petards donà inicia a la Tronada Manresana, l’acte continuà amb un seguit d’exivisions de cultura popular a càrrec de trabucaires, dansaires, geganters, castells, muixeranga … els Falcons de Barcelona vam realitzar-hi uns Lleons. Com la resta de colles, en acabar la figura, vam abandonar la plaça per començar la cercavila.

La cercavila transcorregué per diferents carrers del centre de Manresa, hi vam realitzar tan figures caminades, com pilars i quadrigues com un Avet, Vols i Tripira en les diferents parades.

La colla vam entrar a la Plaça Europa amb l’escala caminada de 4 i tot seguit va tenir lloc la Tríada de Torres humanes on vam participar Muixeranga de Torrent, Tirallonges de Manresa i Falcons de Barcelona. Va consistir en dues rondes on cada una de les colles va realitzar una figura o castell, en el nostre cas vam realitzar Planxes i Escala.

Gràcies als Tirallongues de Manresa per convidar-nos.

Les figures realitzades van ser les següents:

* Lleons Avet de 8

* Dues quadrigues
* Dos Vol de 4 amb un Vol de 3
* Tripira 4-3 amb puntes
* Tres pilars de 3 caminats
* Escala de 4 caminada
* Tres Planxes
* Escala de 8

Si voleu veure totes les fotos cliqueu sobre l'enllaç següent:https://www.flickr.com/photos/falconsdebarcelona/albums/72157672742893868


Dissabte 30 de juny vam anar a Manlleu per celebrar el 20è aniversari dels Nyerros de la Plana, va ser una jornada molt interessant, vam compartim plaça amb Nyerros de la Plana, Castellers de Caldes, Tirallongues de Manresa, Xqüelos i Xiqüel.les del Delta, Castellers de Les Gavarres i Falcons de Vilanova i la Geltrú.
La celebración constà d’una cercavila on hi vam fer tres Quadrigues, Avet de 8, Escala de 4 caminada i Pira 5-4. Entrada a plaça amb tres Pilars de 3. Posteriorment actuació que es va dur a terme amb un sistema de 3 rondes on les colles castelleres podien actuar conjuntament. Les nostres tres figures van ser Serra de 6 puntes i un pilar de 3, Vol de 4 amb dos vols de 3 - tot i que s’havia especulat de coronar-lo, finalment es va fer vol normal - i Escala de 8.

Les figures realitzades són les següents figures:

 • Tres Quadrigues.
 • Avet de 8
 • Escala caminada de 4
 • Pira 5-4
 • Tres Pilars de 3
 • Serra de 6 puntes amb un Pilar de 3
 • Vol de 4 amb dos vols de 3
 • Escala de 8

Si voleu veure totes les fotos cliqueu sobre l'enllaç següent: https://www.flickr.com/photos/falconsdebarcelona/albums/72157696987185681

 


Dissabte 14 de Juliol va tenir lloc la XVII Trobada Nacional de Colles de Falcons de Catalunya. Aquest esdeveniment se celebra cada any, aplega totes les colles actives en el mon falconer i és organitzat per una d’elles. La decisió sobre qui acollirà l’esdeveniment es decideix amb força antelació dins de la Federació de Colles de Falcons de Catalunya. La trobada se sol celebrar a la propia localitat de la colla organitzadora, com a curiositat els falcons del Riberal que son de Baó van celebrar la seva trobada a Perpinyà el 2010, a més, seran els encarregat d’organitzar la propera l’any que ve.

Aquest any la trobada s’ha celebrat a Vilanova i ha estat un èxit d’organització.

A les 18:00h van començar les dues cercaviles simultànies: Una desde la Plaça de les Neus (amb les colles de Llorenç del Penedès, Vilanova i la Geltrú, Barcelona, Malla, Vallbona d’Anoia i Vilanova d’Espoia) i l’altre desde la plaça dels Carros (amb les colles de Vilafranca del Penedès, Piera, Castellcir, Riberal i Capellades). Nosaltres hi realitzem una Serra de 8 puntes amb dos pilars de 3, la Pira 5-5 i dos Lleons simultanis.

Els cercaviles es troben a la Plaça de la Vila on la nostra colla hi torna a fer història, això com al 2014 hi va descarregar la primera Tripira 5-4 amb puntes que feia la nostra colla, aquesta vegada hi estrenem l’escala de 5 caminada per fer l’entrada a plaça.

A les 19:30 començà l'actuació. Les colles de dos en dos ocupen cada una un dels dos escenaris que hi ha a la plaça i de forma intercalada realitzen dues figures cada una. Falcons de Barcelona, recuperem, tres anys més tard els dos Vols de 4 coronats simultanis i posteriorment fem l’Avet de 9. Aquestes dues figures i l’entrada a plaça son tot figures inventades per la nostra colla, siguent nosaltres els únics capaços de fer 2 Vols simultanis i única colla que fa l’Avet de 9.

Un cop finalitzades totes les rondes vam realitzar una figura conjuntament amb les altres colles, en el nostre cas es tractà de l’escala de 9.

Ben acompanyats de la Txaranga THIS-TRACCIÓ, es colles assistents ens vam desplaçar fins a la plaça les Casernes, on vam gaudir d’un sopar de germanor i posteriorment un concert.

Les figures realitzades van ser les següents:

 • Serra de 8 puntes amb 2 pilars de 3
 • Pira 5-5
 • Dos Lleons simultànis
 • Escala de 5 caminada
 • Dos Vols de 4 coronats simultànis
 • Avet de 9
 • Escala de 9

 Si voleu veure totes les fotos cliqueu sobre l'enllaç següent:https://www.flickr.com/photos/falconsdebarcelona/albums/72157698687141554


Un any més - i ja en van dos - hem actuat a la Festa Major del Barri de La Palmera. Juntament amb la nostra participació des de ja fa uns quants anys més a la Festa major del Besòs i del Maresme, estem contribuint a donar a conèixer la nostre activitat en aqueata banda de Barcelona.
Donat que l’horari de diumenge a mig matí afavoreix que el públic sigui majoritariament familiar amb molts nens que s’acosten a gaudir de les diferents activitats d’animació que es programen a la plaça de la Palmera. L’any passat el plantejament va ser de fer una actuació-taller, així que molts d’aquests nens del barri ja han tingut la oportunitat de provar el que és fer falcons en primera persona.
Aquest any però s’ha volgut portar més efectius i fer una actuació de format normal, s’ha notat que la temporada ja porta mesos en marxa ja que tot i que s’han fet figures de certa dificultat tècnica, totes s’han executat amb una gran seguretat.

Si voleu veure totes les fotos cliqueu sobre l'enllaç següent: https://www.flickr.com/photos/falconsdebarcelona/albums/72157669975782588
 

Una de les actuacions més antigues en les que participem els Falcons de Barcelona és precisament la processó de Corpus a l’Avinguda de la Catedral on fem una figura a l’inici i al final de la processó, hi portem participant des del 2003, any de creació de la colla.
Des de l’any 2012, a més, participem com a seguici ampliat de la processó festiva de Corpus que interpreta un ball a plaça Sant Jaume (mini actuació en el nostre cas) per posteriorment donar el tret de sortida a la cercavila fins a la catedral on s’hi uneix la processó religiosa. En aquest punt ens quedem esperant i fem una figura al pas de la custòdia.
Aquests darrers dos anys a més a més hem col·laborat durant l’actuació de la Moixiganga de Barcelona (que actua justament abans que nosaltres), en aquest ocasió hem fet uns lleons.

 Si voleu veure totes les fotos cliqueu sobre l'enllaç següent: https://www.flickr.com/photos/falconsdebarcelona/albums/72157695962324831 

 

Tot aquell que estigués diumenge passat al Parc del Tibidabo va poder gaudir a més de les atraccions d'una diada castellera i falconera on es van alçar castells i figures a la Plaça del Somnis. Ha estat segurament l’actuació que més recordaran els més menuts de la colla ja que després d’actuar en vam quedar gaudint del parc d’atraccions.

Un cop a dalt del Tibidabo, amb la colla reunida vam aprofitar per fer una Tripira 4-4 amb puntes davant del Temple Expiatori del Sagrat Cor tot just abans d’entrar al parc i dirigir-nos a la Plaça dels somnis. Vam compartir plaça amb la Colla Joven de Vilafranca, els Castellers de la Il·lusió, els Castellers de Sant Adrià, Castellers del Prat i els Castellers de Sabadell.

El format de l’actuació consistí en 3 rondes on les colles castelleres feien un castell i Falcons fèiem dues figures. Finalment vam fer un pilar de 4 aixecat per sota en ronda de pilars simultaniament amb la resta de colles i vam participar en un 4 de 6 conjunt on cada una de les colles va aportar membres.

Les figures realitzades han estat les següents:

 • Tripira 4-4 amb puntes
 • Serra de 5 puntes amb dos Pilars de 3
 • Pira 5-4
 • Dos Vols de 4 amb dos Vols de 3
 • Tres planxes i un ventilador
 • Dues piràmides de 4 i dues de 3
 • Doble escala de 6 amb pilar al mig
 • Pilar de 4 aixecat per sota

Si voleu veure totes les fotos cliqueu sobre l'enllaç següent:

https://www.flickr.com/photos/falconsdebarcelona/albums/72157669513808408


Un any més hem tornat a actuar al Barri el Parc i la Llacuna del Poblenou. Aquesta és una plaça emblemàtica on hi vam fer per primera vegada el Vol Coronat de 4 l’any 2015.

Aquest any a més, fruit d’una campanya interna “De 9 a la Llacuna, hi faltaràs tu?”, la colla va acudir a la cita amb molts efectius i disposada a avançar feina de cada a la trobada de colles. Cal dir que vam comptar també amb bastant públic que va gaudir de la nostre actuació.

Els dos pilars a la serra, la pira 5-5 (la segon d’aquest any) i els dos lleons simultanis (que no es veien a plaça des del 2010) eren un inici prometedor, després d’uns avets de 7 simultanis la colla va encarar el següent repte, el vol de 5, aquest vol presentava molts canvis en l’alineació en gairebé tots els pisos. Va pujar be fins a coronar, durant la baixada, una rebrincada entre dosos i tresos va fer caure l’estructura, afortunadament ningú va prendre mal. Per tal de ser conservadors, la tècnica va decidir aparcar el darrer gran objectiu del dia, que era l’escala de 9, tot i haver-la completat sencera a assaig. Es va optar per acabar l’actuació amb planxes i una escala de 8 molt tranquil·la. 

Les figures realitzades han estat les següents:

 • Serra de 7 puntes amb 2 pilars de 3
 • Pira 5-5
 • Dos lleons simultanis
 • Dos avets de 7 simultanis
 • Un vol de 5 acompanyat de tres vols de 3
 • Tres planxes i dos ventiladors
 • Escala de 8

Si voleu veure totes les fotos cliqueu sobre l'enllaç següent: https://www.flickr.com/photos/falconsdebarcelona/albums/72157696780210564


Culminant una setmana plena d’activitat falconera, aquest dissabte ens hem desplaçat a Tàrrega per a participar en un dels actes més emblemàtics de la Festa Major de Maig, la nit del Tararot. Es tracta d’una cercavila nocturna en la qual s’interpreta un succés que ocorregué a Tàrrega, l’any 1325 - la mort d’un joglar apedregat a causa d’una disputa amorosa.

Dins d’aquest espectacle que te sempre com a fil argumental la rivalitat històrica entre els barris de la Mercè i el Carme, la nostra participació havia de constar només de tres figures inserides. Malauradament les condicions climatològiques van fer impossible que es pogués celebrar l’acte, tot i això, músics, gegants, cap grossos i totes les colles de cultura popular, van estar animant la Plaça Major.

L’actuació de falcons es va posposar al dissabte al matí, amb un format estàndard i amb la nostra música habitual. La colla de grallers “Corral Nou” van ajudar reforçant els nostres músics.

Des de Falcons de Barcelona volem agrair també a l’Associació Guixanet per haver-nos convidat i confiem en que comptin amb nosaltres per futures edicions.

Les figures realitzades a l’actuació de dissabte han estat les següents: 

 Pira 5-4 

 • Dos vols de 4 acompanyat de dos vols de 3
 • Dues planxes i dos ventiladors
 • Dos avets de 6
 • Escala de 8

https://www.flickr.com/photos/falconsdebarcelona/albums/72157695064369481

 


L’actuació per la Fundació Joan Brossa ha estat en motiu de la inauguració d’aquest nou centre cultural i creatiu situat a l’espai de l’antiga fàbrica de la moneda La Seca de Barcelona. L’Ajuntament de Barcelona cedeix a la Fundació Joan Brossa l’edifici amb entrada al carrer La Seca numero 2 que s’ha remodelat recentment. Aquest queda connectat a l’interior amb el que ocupa actualment l’Espai Escènic Joan Brossa, amb entrada al carrer Flassaders numero 40.

L’acte ha començat a les 7 al passeig del born i des d’allà hem anat amb els assistents fin al nou espai brossa on ha tingut lloc l’actuació. Aquesta actuació a tingut certa repercussió en els mitjans donada importància de l’equipament dins el panorama cultural barceloní.

Les figures realitzades han estat les següents:

 • Serra 4 puntes
 • Pira 4-4
 • Tres piràmides de 3
 • Avet de 7
 • Un vol de 4 acompanyat de dos vols de 3
 • Dues planxes
 • Escala de 6

Si voleu veure totes les fotos cliqueu sobre l'enllaç següent:

https://www.flickr.com/photos/falconsdebarcelona/albums/72157690924038160


Amb motiu del XVè aniversari de la colla els Falcons de Barcelona estem realitzant una serie d’actes conmemoratius. Ja vam mencionar que per Santa Eulàlia (just el dia que feia 15 anys de la nostra primera actuació) s’iniciaven els actes i continuarem finals a finals de temporada.

Aquest diumenge hem pujat a peu des de Monistrol i un cop a dalt hem realitzar una actuació al davant del Monestir de Montserrat. Ha estat la primera ocasió que actuem en aquest indret, i ha estat un autentic plaer tant per les meravelloses vistes com per el públic divers però entusiasta, que des de la primera figura ens ha envoltat i gaudit de l’actuació.

A les  12:30 h ha començat l’actuació, tot i ser molta gent s’ha desenvolupat amb agilitat sense massa espera entre figures. Les figures realitzades han estat les següents:

 • Serra 7 puntes i 2 pilars de 3  
 • Pira 5-4 acompanyada de dues pires 2-2
 • Doble escala de 6 amb el pilar al mig
 • Piràmide de 4 acompanyada de quatre piràmides de 3
 • Dos avets de 7 simultànis
 • Dos vols de 4 acompanyats de tres vols de 3
 • Tres planxes i dos ventiladors
 • Escala de 8

Si voleu veure totes les fotos cliqueu sobre l'enllaç següent:

https://www.flickr.com/photos/falconsdebarcelona/albums/72157696009348585

https://www.flickr.com/photos/falconsdebarcelona/albums/72157690358532030

 


Una vegada més, Falcons de Barcelona hem sortit al carrer per reclamar més democràcia, drets, llibertat pels presos i retorn pel govern exiliat tot participant en la manifestació organitzada per "Espai Democràcia i Convivència".
El lloc que hem escollit per fer les figures i portar el nostre esperit festiu, pacífic i reivindicatiu ha estat a Gran Via amb plaça Espanya.
Cada figura feta ha estat molt ovacionada i aplaudiada pel públic que desencadenaven en crits de reclam de llibertat per a les empresonades i exiliades. Les figures fetes han sigut les que acostumem a portar sovint a plaça com ara, la pira, l'escala, les planxes, la serra, diferents vols i un pilar de 4 de comiat. Durant l'exhibició també hem fet un vol de 4 solidaritzant-nos amb la gent de Múrcia, on hem desplegat una pancarta demanant el soterrament de l'AVE.

Pels drets i les llibertats, per la democràcia i la cohesió, us volem a casa!

La propera cita falconera que tenim serà diumenge que ve, 22 d'abril, on anirem a Montserrat on hi celebrarem un dels actes dels #XVanysFDB.

Si voleu veure totes les fotos cliqueu sobre l'enllaç: https://www.flickr.com/photos/falconsdebarcelona/albums/72157694964160374/with/41479633911/


Falcons de Barcelona hem participar un any més a les Festes de Sant Josep Oriol organitzades per l’Associació d'amics dels Gegants del Pi. Aquestes festes se celebren cada any al voltant del 23 de Març a les places i carrers que envolten la basílica de Santa Maria del Pi. Falcons de Barcelona hi hem participat el darrer diumenge de les festes, el 25 de Març.

El cap de setmana havia esta plujós i semblava que 4 gotes que van caure en algun moment podrien amenaçar les matinades o fins i tot la posterior actuació de Falcons, finalment la pluja no va anar a més i el programa es va poder desenvolupar tal i com estava previst. Inicien la jornada a les 8 del matí els músics de la colla juntament amb els Musics del pi i els músics de la resta de colles convidades a les festes, tocant pels carrers del barri en les Matinades de Grallers.

Després d’un bon esmorzar per agafar forces a les 10:15 va tenir lloc l’actuació a la plaça del Pi. La colla va demostrar que segueix creixent i renovant posicions sense haver de baixar el nivell. Bona prova en son les novetats als pom de figures com l’escala o la piràmide.

Les figures que vam realitzar van ser les següents:

 • Serra 7 puntes i 2 pilars de 3
 • Tripira 3-3
 • Vol de 5 i 4 vols de 3
 • Lleons
 • Una piràmide de 4 i 2 piràmides de 3
 • Pira 5-4
 • Tres planxes i 2 ventiladors
 • Escala de 8

Moltes gràcies a l’organització per tornar a convidar-nos a participar d’aquestes festes tan emblemàtiques de la ciutat.

Si voleu veure totes les fotos cliqueu sobre l'enllaç: https://www.flickr.com/photos/falconsdebarcelona/albums/72157694243689304

 

 


Les falconeres de les colles de Falcons de Catalunya es van ajuntar el passat Diumenge 11 de Març per a fer la primera actuació inter-colles de dones de la història. La intenció era que les protagonistes de l'exhibició fossin dones de les diferents colles tot i convidar a tot el món falconer a col·laborar-hi.

La iniciativa va sorgir entre un grup d'integrants de diferents colles de Falcons per tal de donar suport a les mobilitzacions feministes promogudes en motiu del 8 de març. Es poden trobar a les xarxes socials Instagram i Twitter sota el nom de "Dones Falconeres".

La jornada s'inicià a les 10:30 a la plaça de les Neus de Vilanova i la Geltrú amb un vermut feminista organitzat per Bullanga Feminista. Els diners recaptats aniran destinats a la caixa de resistència de l'associació.

L'actuació falconera començà a les 11 del matí i va destacar per la qualitat de les figures així com per la creativitat d’alguna d’aquestes com ara una composició d’avets de 6 i pilars que recordava las doble escala amb pilar.

També es van fer dues pires 4-3 i una 2-2 simultànies, tres planxes, un vol de 4 acompanyat de 4 vols de 3 i dos vols de 2 vols petits, quatre pous escapçats, serra de 8 puntes i finalment una doble escala de 6.

Des de Falcons de Barcelona ens hem volgut involucrar en aquesta iniciativa des de bon començament. Hi vam participar també tan a nivell de figures com a nivell de músics i es treballarà per tal que aquesta iniciativa continuï i creixi. Enguany hi han participat cinc de les onze colles existents: Barcelona, Capellades, Llorenç del Penedès, Piera i Vilanova i la Geltrú.

Si voleu veure totes les fotos cliqueu sobre l'enllaç:

https://www.flickr.com/photos/falconsdebarcelona/albums/72157691331001252

https://www.flickr.com/photos/falconsdebarcelona/albums/72157691327374942

 


Per Santa Eulàlia de 2003 la colla Falcons de Barcelona després de mesos d'assaig s'estrenaven en la seva primera actuació oficial. Durant els nostres quinze anys d’història no hem fallat mai en aquesta cita i enguany amb la il·lusió intacta hem segellat una diada de grans reptes. Aquesta constància en el calendari festiu barceloní i el fet que la colla s’hagi anat consolidant oferint any a any un repertori cada vegada més ambiciós i espectacular fa que cada any vagi creixent el públic fidel que ens ve a veure el diumenge de Santa Eulàlia a plaça Sant Jaume.

Com és tradició el grup de gralles i tabal de Falcons de Barcelona, i tothom qui els ha volgut acompanyar, ha participat a les Matinades de Santa Eulàlia que començaven a les 8:00h del matí i transcorrien pels carrers del barri gòtic.

A les 10:00h just després de l’actuació de la Moixiganga de Barcelona hem realitzat una petita actuació a Plaça Nova que ha donat inici a la cercavila. En aquesta primera plaça del dia ja s’ha pogut veure com aquest any s’està treballant molt bé des de primer assaig: s’han realitzat figures que normalment no es plantegen fins ben entrada la temporada com ara els tres vols de 3 coronats i sobretot la pira 5-5. Hem tancat la mini actuació amb la doble escala de 6 amb pilar al mig, on hem aprofitat per presentar el logo dels XVè aniversari. Hem desplegat l’imatge del logo en un cartell des del pilar central i uns globus amb els números ”1” i “5” acompanyaven les enxanetes de les escales per commemorar el nostre XV aniversari.

L’entrada a plaça Sant Jaume l’hem realitzat amb una escala caminada de canalla. Es tracta d’una figura que requereix 25 persones i pràcticament totes elles eren canalla. L’escala no ha caminat tants metres com altres anys però hem lluït la figura amb orgull i il·lusió ja que aquesta alineació tan jove ens demostra que la colla té un gran futur.

L’actuació gran l’hem fet damunt l’escenari. Ha estat un diumenge fred, amb tot, aquesta baixada en el termòmetre ha contrastat amb la pujada de nivell de les nostres figures en una diada com Santa Eulàlia. A Plaça Nova ja havíem deixat el llistó alt amb la pira 5-5, i a Sant Jaume l’hem mantingut començant amb una tripleta digne de les millors actuacions: serra amb dos pilars de 3, vol de 5 amb quatre vols de 3 i dues piràmides de 4 acompanyades de dues piràmides de 3. Seguidament hem encarat una figura històrica, pròpia de la nostre colla, com son els lleons. Tot i haver-ne assajat dos de simultanis, finalment s’ha optat per assegurar i fer-ne només un, la temporada és llarga i ja hi haurà temps per fer els dos lleons.
El tram final d’actuació ha anat més en la línia de treballar estructures i gent nova de cara la resta de temporada, fent l’avet de 8 amb dos mini avets de 4, tres planxes, escala de 8 i dues pires 4-4 acompanyades d'una pira 3-2. En aquesta darrera figura s’ha tornat a desplegar el cartell amb el nou logo commemoratiu i els globus amb el anys.

Un any més, i ja en portem quinze a les espatlles, comencem una nova temporada que esperem que ens porti grans èxits i alegries.

https://www.flickr.com/photos/falconsdebarcelona/albums/72157665633948298

 


Els Falcons de Barcelona hem participat aquest diumenge 28 de Gener a la segona edició del Fòrum Som Cultura.

Ha estat la primera actuació de la temporada, que ens ha servit per començar a escalfar motors de cara a Santa Eulàlia.

L’esdeveniment se celebra bianualment i ha tingut lloc entre el 25 i el 28 de gener a l’antiga fàbrica Fabra i Coats i a l’espai de Can Fabra. En aquesta edició hi han participat 16.000 persones i un centenar d’entitats. Cal recordar que la nostra colla ja va participar també en la primera edició d’aquest Fòrum i estem encantats de veure com aquest tipus d’iniciatives, per fomentar la cultura popular a la ciutat, creixen i es consoliden. Aquest cap de setmana hem tingut el plaer de participar-hi juntament amb Falcons de Capellades, Falcons de Piera i la Colla Castellera Jove de Barcelona. A les 11:00 s’ha iniciat un taller que hem realitzat les 4 entitats de forma simultània. Les persones assistents a la fira han pogut provar algunes figures i estructures amb les colles de falcons i la colla castellera. També hi ha hagut ocasió perquè membres de diferents colles fessin proves amb altres colles. A les 12:00 ha començat l’actuació de les 4 entitats amb un sistema de tres rondes, on les colles de falcons han realitzat dues figures a cada ronda i la colla castellera ha realitzat un castell a cada ronda.
A nivell de figures cal destacar que les faixes vermelles barcelonines eren nombroses i això ens ha permès encarar 2 Avets de 7 ja a primera ronda, dues pires 4-4 simultànies a segona ronda i l’escala de 8 a tercera, tot això acompanyat de serra de 8 puntes, 6 vols de 4 i 3 planxes. 

 Si voleu veure totes les fotos cliqueu sobre els següents enllaços:

https://www.flickr.com/photos/falconsdebarcelona/albums/72157691173361121

https://www.flickr.com/photos/falconsdebarcelona/albums/72157669062778619

 


El passat 29 d'octubre els Falcons de Barcelona vam celebrar la nostra Diada i, com no podia ser menys, vam donar el millor de nosaltres mateixos per fer d'aquesta Diada un dia històric.

La jornada va començar amb les matinades, a les que quasi una trentena de grallers i tabalers van desfilar pels carrers del centre de Barcelona per anunciar la nostra Diada. En acabar, un bon esmorzar va servir per donar per acabades les matinades i començar la cercavila. 

En aquesta cercavila hi participàvem els Gegants de Sant Jaume, La Pessigolla, els Falcons de Capellades i els Falcons de Barcelona. Durant la cercavila vam fer quatre planxes amb dos ventiladors, l'avet de 8 flanquejat per dos avets de 5, dues pires 5-4, la doble escala de 7 amb pilar de 3 al mig, vuit vols de 3, una escala conjunta de 8 amb membres de les dues colles de Falcons i una escala caminada acompanyada per quatre pilars de 3. 

En arribar al Mercat de Santa Caterina va tenir lloc l'actuació final. Va ser aquí on es van veure les figures més espectaculars de la nostra Colla: la serra amb vuit puntes de 2 i tres puntes de 3, un vol de 4 coronat acompanyat per dos vols de 3 coronats i dos vols de 2 coronats, una pira 5-5 amb dues pires 3-3 al costat, tres planxes, dos avets de 7 i un avet de 5, tres piràmides de 4, un vol de 5 acompanyat per dos vols de 4 i l'escala de nou.

Pels amants de les estadístiques, comentar que el vol de 5 que vam aixecar era el 25è que aixequem i l'escala de nou, a més de ser la nostra quinzena escala de nou, tenia el fet sentimental d'aixecar-se al mateix lloc on fa cinc anys l'aixecàvem per primer cop.


Les festes de la Mercè tenen quelcom d'especial per a la nostra Colla, ja que és allà on podem demostrar a la nostra ciutat el que som capaços de fer. La nostra primera participació és al Toc d'Inici. Sortim de l'Ajuntament fent pilars de 2 i 3 fins al nostre lloc d'espera. En arribar el nostre moment, pugem a l'escenari. Allà fem el Trèvol, figura exclusiva per a aquesta celebració, formada per 3 piràmides de drets que envolten un pilar de tres. Acompanyats per la cançó "Falcons de Barcelona" que interpreten els Ministrers del Camí Ral, és una de les figures més solemnes que portem a plaça.

I dilluns vam viure el tradicional matí falconer. Enguany actuàvem sols, degut a canvis organitzatius de l'organització que van impedir que vingués a acompanyar-nos alguna altra colla.

La primera part de l'actuació va ser a Plaça Nova, on vam fer 2 avets de 7, una pira 5-5 i una doble escala de 6 amb pilar de 3 al mig. Des d'allà vam fer una cercavila fins a plaça Sant Jaume. La nostra entrada a plaça van ser 2 pilars de 3 acompanyats de sis pilars de 2 precedint una escala caminada.

Un cop a Sant Jaume vam fer l'actuació gran, on vam presentar una serra de 6 puntes amb tres pilars de 3, dues pires 5-4, un avet de 8 acompanyat per dos avets de 4, dues piràmides de 4 i dues de 3, tres planxes, un vol de 5 i dos vols de 3, escala de 8 amb quatre puntes i un pilar de 4 aixecat per sota i net.

El nombrós public assistent van donar bon compte del gran moment de la Colla i van acompanyar totes les figures amb els seus aplaudiments, ajudant-nos als vermells a donar el millor de nosaltres mateixos.


Acabades les vacances reprenem les actuacions amb intensitat de cara a un final de temporada molt intens.

La primera actuació va ser l'11 de setembre. Al matí vam fer la tradicional ofrena floral a Rafael de Casanovas i al Fossar de les Moreres. A la tarda, ens vam fer presents a la manifestació convocada realitzant figures al tram 303.

El dia 17 vam actuar per primer cop a la nostra història al barri dels Indians. El nombrós  públic present va gaudir de les nostres figures i va ajudar-nos amb els seus aplaudiments a fer una actuació de gran qualitat.

 Amb aquestes dues actuacions arribem il·lusionats a les festes de la Mercè. Ens trobareu el 22 al Toc d'Inici amb el Trèvol (figura que només fem per a aquesta cita), el 24 amb les matinades on els nostres grallers tocaran pel centre de la ciutat i el 25 al Matí de Falcons a la Plaça Nova i a Plaça Sant Jaume. Us esperem!


Amb el suport de

AYUNTAMEN         GENERALITAT        DIPUTACION        CULTURA       LA CASA         FECPTBV2           FEDERACION

Atenció! Aquest lloc utilitza cookies, per recopilar informació estadística sobre la navegació. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta l'ús de cookies. Veure política