Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Please select your page
Catalan Basque Chinese (Simplified) English French German Italian Japanese Portuguese Romanian Russian Spanish

Un any més, els Falcons de Barcelona hem participat en la Festa Major de Les Corts,
Davant les parades de l’Avinguda Carles III hem fet l’entrada a la zona d’actuació amb una escala caminada i dos pilars de 3 caminats

2019 10 13 FM de les Corts12019 10 13 FM de les Corts2

Davant l’escenari hem fet :
serra amb 5 puntes i 2 pilars de 3
pira 4x4 i dues pires 2x2
dos vols de 4 i un vol de 3
tres planxes
4 pous escapçats
escala de 7 amb 5 puntes

Esperem tornar l’any vinent i moltes felicitats per la vostra Festa Major!

Si voleu veure les fotos de la jornada, cliqueu els enllaços:

Festa Major de les Corts


Diumenge 6 d’octube vam participar, a petició del Departament de Promoció de Drets de les Dones i LGTBI de l’Ajuntament de Barcelona, en l’acte en memòria de la Sonia Rescalvo, al Parc de la Ciutadella.
Després dels parlaments, vam actuar davant de la Glorieta de la Sonia, on vam començar amb una escala caminada, portant la bandera trans.
Seguidament vam fer pira 4x4, vols de 3, planxes amb pilar, avet, escala de 6 i serra.
Va ser un plaer participar-hi i mostrar suport a qui lliuta per les llibertats i el respecte. 

2019 10 06 Memoria Sonia Rescalvo 12019 10 06 Memoria Sonia Rescalvo 2

 

Si voleu veure les fotos de la jornada, cliqueu els enllaços:

En Memòria de Sonia Rescalvo


Aquest any les Colles de Falcons vam anar al país veí , França, per trobar-nos i celebrar l’aplec de les colles falconeres, va ser a Sant Llorenç de la Salanca, on la Colla de Falcons de la Salanca va poder celebrar la seva primera actuació a una Trobada, gaudint del suport de la resta de Colles.
A les 16:00 h. va començar una petita cercavila on cada colla va fer tres figures, al final del recorregut vàrem arribar a la plaça de la Mediateca, on, per ordre d’antiguitat, vam anar pujant a un dels dos escenaris que hi havia a la plaça i vam fer dues figures. Un cop vàrem acabar, totes les colles es van disposar al voltant de la plaça i vam fer, de forma simultània, una figura.
Barcelona, durant la cercavila, va fer una serra amb tres pilars de tres, dues piràmides de quatre junt amb una de tres i un altre de dos, i finalment una pira 5x5. L’entrada a plaça es va fer amb una quadriga coronada i una escala de 5 caminada. Un cop a l’escenari va lluir un vol de cinc acompanyat de dos vols de tres coronats i tres planxes amb tres ventiladors. Com a figura conjunta es va fer un avet de nou, el primer de la temporada.
Un com acabada l’actuació les Colles es van dirigir al poliesportiu de la localitat per sopar i passar una bona estona junt. La Canalla ens va sorprendre, després del sopar, portant a terme una actuació que havien preparat, que va acabar amb una escala conjunta.

2019 09 28 Trobada Colles1 12019 09 28 Trobada Colles1 2 

Si voleu veure les fotos de la jornada, cliqueu els enllaços:

XVIII Trobada Nacional de Falcons de Catalunya


2019 09 Merce1

Amb aquest crit de guerra, els Falcons de Barcelona ens preparàvem per a la nostra festa major, les festes de la Mercè.
I creieu què ho hem fet?
Divendres 20 va començar el repte. Per primera vegada, participàvem en el Seguici Inaugural, el tret de sortida des del Palau de la Virreina de la part festiva. Una cercavila per Les Rambles cap a la Plaça Sant Jaume on vam poder fer pilars caminats, quàdrigues i una preciosa escala caminada per pujar el carrer Ferran.
Sortir de l'Ajuntament per començar el Toc d'Inici després del pregó sempre és un moment vibrant. Amb pilars de 3 i de 2, vam caminar fins a ocupar el nostre lloc a la plaça, acompanyats sempre dels Ministrils del Camí Ral.
I quan el Bou de Barcelona es disposa a fer el seu ball, els falconers i falconeres que faran el Trèvol es miren, se somriuen i es desitgen sort. Deixen els nervis abaix de l'escenari i pugen amb pas ferm per mostrar a Barcelona una figura especial.
Quan obren les aletes de les piràmides i del pilar, la plaça esclata en un gran aplaudiment, que no sabem com, es veu superat quan les 3 membres del pilar obren els braços i gira sostingut únicament per l'equilibri de les seves components.
Per acabar, amb el ball de gegants que dóna per finalitzat el Toc d'Inici, nosaltres vam fer una escala de 8 a la cantonada amb el carrer Ciutat. I un altre cop amb pilars, marxem de Sant Jaume per finalitzar el primer dia de la festa major.

2019 09 Merce2

Diumenge 22 és el nostre dia gran, el Matí Falconer.

Els Falcons de Vilanova i la Geltrú van ser la colla convidada aquest any per compartir amb nosaltres la Mercè.

Vam començar l'actuació a Plaça Nova on vam fer la doble escala de 6 amb pilar de 3 al mig, pira 5x5 i pous escapçats.

Amb una petita cercavila pujant el carrer del Bisbe on vam fer quàdrigues, vam arribar a Sant Jaume. Per entrar a plaça vam presentar l'escala quadrigada i caminada (dues escales caminades amb pilar al mig, i caminat!).
Després de veure i viure la fantàstica actuació de les de Vilanova, vam iniciar la nostra actuació.

A l'escenari vam fer: 

2019 09 Merce3

 

* serra amb dos pilars de 3
* dues pires 5x4
* vol de 5 i dos vols de 4
* dos avets
* 3 planxes amb pilars de 3
* escala de 9
* pilar de 4 amb pinya.

Molt contentes amb el resultat de l'actuació vam finalitzar fent-nos una foto selfie amb la plaça plena de gom a gom.

Si voleu veure les fotos de la jornada, cliqueu els enllaços:

Toc d'inici

Matí de Falcons Mercè '19

 


2019 09 Merce4

I encara ens faltava el dia 24, el dia de la Mare de Déu de la Mercè. I com cada any, les nostres gralleres i tabalers es van unir a les altres colles de músics per despertar Barcelona en el seu dia gran. Aquest any, moltes membres de la colla van seguir la cercavila pels carrers, fent un vol de 4 davant del Bar del Pi, que sempre ens ofereix un bon esmorzar per seguir agafant forces per la diada que tenim per endavant; i col·laborant en la pinya del pilar de 4 dels Castellers de Barcelona.

Un altre cop a Sant Jaume vam fer dos avets per iniciar el Seguici de Mercè d'anada a Ofici, on també vam fer pilars i quàdrigues. Un cop a la plaça de la Mercè (després de la missa) vam fer una escala de 8 alhora que les colles castelleres de la Ciutat feien pilar en honor a la Patrona.
De tornada a Sant Jaume, seguint les autoritats i el Seguici, vam fer diverses figures, entrant a plaça amb pilars i quàdriga coronada.

2019 09 Merce5

 2019 09 Merce6

Un final de festa on nosaltres hem gaudit de la Mercè i esperem que totes aquelles que ens heu acompanyat hàgiu gaudit tant com nosaltres. 

Si voleu veure les fotos de la jornada, cliqueu els enllaços: 

Matinades Mercè '19

Anada i Tornada d'ofici '19

 


Ahir dimecres, Catalunya va celebrar la seva Diada Nacional. Els Falcons de Barcelona, un any més vam participar activament durant el dia en diferents activitats.

Tot i la tempesta que va caure durant el matí a Barcelona, no ens vam quedar a casa i puntualment a les 8 h, la colla ja érem a la Ronda de Sant Pere, agafant lloc per a poder fer l'ofrena floral al monument de Rafel de Casanovas. Davant la gran afluència de diferents entitats, no vam poder fer-la fins a quasi les 10.30 h.

Diada Catalunya1

Diada Catalunya2

Amb dues quadrigues i quatre pilars de 3, vam entrar a la cantonada del monument, en mig dels aplaudiments dels ciutadans i ciutadanes que eren al carrer. Just davant del monument vam fer una escala de 8 acompanyada de la música del nostre grup de gralleres i tabalers. Per finalitzar vam fer un pilar de 3 i un de dos per a poder col·locar les flors als peus de l'escultura.

Però el matí encara no havia acabat. Amenitzats per la música de les gralles, vam baixar cap al Born, per arribar al Fossar de les Moreres. Allà vam fer dos vols de 4 i dos de 3, seguits de 4 pilars de 3 que van desplegats faixes vermelles simulant la Senyera, amb semiserres amb estelades.

En aquell moment, dues de les nostres falconeres van oferir el ram, lligant-lo a la base del peveter de la plaça on no s'enterra cap traïdor.

 

Diada Catalunya3

Diada Catalunya4

A la tarda, els Falcons estàvem convocats a participar en la manifestació de l'ANC i el lloc de trobada va ser al tram 23, davant de la Universitat central. Sota crits d'Independència i de solidaritat amb els presos i les preses polítiques, vam fer diferents figures (vols, escala, piràmides, pires...) lluint estelades i missatges contra la repressió.

Diada Catalunya5

Una jornada llarga on vam tornar a mostrar el nostre compromís amb Catalunya i amb la cultura. Un 11 de setembre que formarà part de la nostra memòria.

Si voleu veure les fotos de la jornada, cliqueu els enllaços:

 

Diada Ofrenes Florals '19

Manifestació 11 Setembre '19


Fent una parada a les vacances estiuenques, el dijous 15 d'agost la Plaça Nova va acollir els Falcons de Barcelona en una actuació dins la seva 430a Festa Major de Sant Roc, i un any més.

Després d'estar tot el dia pendents del temps, i amb molt públic present, vam entrar a plaça amb una escala caminada i dos pilars de tres.

Per iniciar la nostra actuació al petit escenari al costat del carrer del Bisbe, vam fer una serra de set puntes amb pilar de tres. Tot seguit vam muntar una pira 5x4 per continuar amb dos vols de quatre i un de tres, un avet de vuit, dues planxes i un ventilador, cinc piràmides de tres, per acabar amb una escala de set amb dues puntes.

Tot un plaer poder participar en una de les Festes Majors més antigues de la Ciutat. I moltes gràcies als companys i companyes dels Gegants de la Plaça Nova per convidar-nos a gaudir la festa des de dins! Visca Sant Roc!

 

 2019 08 15 Sant Roc12019 08 15 Sant Roc2

Si voleu veure les fotos de la jornada, cliqueu els enllaços:

Sant Roc '19

 


El passat 13 de juliol vam participar de la 3a Diada Adifolk a Perpinyà, jornada destinada a mostrar i celebrar la cultura catalana a la Catalunya nord.
Després d’un viatge de més de 3 hores, a les 13h vam arribar a Perpinyà i vam gaudir d’un dinar de germanor amb les altres colles de falcons convidades (Falcons de Piera, Falcons de Vilanova i la Geltrú, Falcons de Vallbona d’Anoia i Falcons de Salanca). A les 17h, després de la recepció oficial, ja estàvem preparades davant de l’ajuntament per a la cercavila i posterior actuació a plaça.
Vàrem començar amb una serra de 4 puntes amb pilar de 3 al mig, tot seguit vam realitzar quatre vols de 3 i dos vols de 4 i tres piràmides de 3 i una de 4. Per entrar a plaça vam realitzar una escala caminada de 4, seguida d’una pira 5x4, tres planxes i un avet de 8. Per acabar, totes les colles vam realitzar una figura conjuntament anomenada “El mont Falconer”, que consistia en 5 escales (de 7 en el nostre cas) unides per pilars de 3.
En acabar l'actuació ens van oferir un pic-nic per sopar i vam posar rumb cap a Barcelona.

               2019 07 13 Perpinya2    2019 07 13 Perpinya1

Si voleu veure les fotos de la jornada, cliqueu els enllaços: https://www.flickr.com/photos/falconsdebarcelona/albums/72157709657448246/with/48290620932/ 


Molts cops, els caps de setmana falconers comencen en divendres. Com aquesta setmana!

Divendres a la tarda vam volar pel barri que acull la nostra seu social. El carrer de Sant Pere més Baix organitzava la Fira al Carrer. Els comerciants van treure les seves botigues al carrer i ens va agradar d'allò més fer una cercavila entre les parades que ens oferien menjar, roba, bijuteria i moltes altres coses.

Acompanyades de les nostres músiques, vam fer diferents figures, algunes caminades (pilars, quadrigues) i altres estàtiques (vols, avets, pires, escales).

Vam repetir la cercavila durant el dissabte el matí, on gràcies a la proximitat del mercat i essent un carrer comercial hi havia molta concurrència entre les veïnes i visitants.

Esperem poder seguir participant amb la Unió de Botiguers de Sant Pere més Baix i desitgem que la iniciativa de la Fira al Carrer segueixi sent tot un èxit.

I diumenge no vam parar. Durant el matí, les nostres gralleres i tabaleres vam participar en la IX matinades de grallers i timbalers de Cornellà, amb motiu de Corpus.

Iniciant a la plaça de l'Ajuntament i amb els grups de música dels Castellers de Cornellà, Gegants de Cornellà i l'Agrupa de Cornellà, juntament amb la resta de convidats, vam recórrer els carrers del centre de la ciutat.

I a la tarda vam participar en la III Trobada Gegantera Besòs i Maresme, amb una actuació prèvia a la cercavila i ballada dels gegants.

A la cruïlla de Gran Via amb la Rambla Prim vam fer:

- quadriga coronada amb 2 pilars de 3
- Serra de 4 puntes amb un pilar de 3
- Avet de 8
- Dues planxes amb un ventilador
- Lleons
- 2 vols de 3 amb un de 3 coronat
- Escala de 6 amb 2 puntes

Un cap de setmana ben complet on hem pogut gaudir de la nostra ciutat i preparat-nos pel cap de setmana vinent amb la nostra participació en el seguici festiu de Corpus.

2019 06 14 15 Fira al Carrer Sant Pere Mes Baix2019 06 16 FM Besos Maresme2019 06 16 FM Besos Maresme 25

Si voleu veure les fotos de la jornada, cliqueu els enllaços:

https://www.flickr.com/photos/falconsdebarcelona/albums/72157709114621976

https://www.flickr.com/photos/falconsdebarcelona/albums/72157709113466918

 

 


 

2019 06 25 Fundacio Comtal

El passat 25 de juny vam celebrar el 25è aniversari de la Fundació Comtal, entitat vinculada a l’escola de La Salle Comtal i al barri de Sant Pere, que treballa amb els infants i amb la realitat que vivim dia a dia. 
A les 17.30 h ja estàvem preparades al Pou de la Figuera per portar a plaça la nostra actuació.
Vàrem començar amb dues quadrigues, per continuar amb una Serra de 5 puntes, una pira 4x3, tres vols de 3, avet de 7, dues planxes, 3 piràmides de 3 i escala de 6 . 
En acabar l'actuació ens van convidar a una "nutelada".

Moltes gràcies Fundació Comtal, esperem seguir celebrant els vostres aniversaris.

Si voleu veure les fotos de la jornada, cliqueu els enllaços: https://www.flickr.com/photos/falconsdebarcelona/albums/72157709332476497

 

 


Barcelona es va tornar a vestir de flors un any més el passat dijous 20 de juny amb la festivitat de Corpus. Com ve essent habitual, la processó i el seguici van sortir el diumenge següent, dia 23.
Els Falcons de Barcelona ja participàvem de la festivitat muntant un parell de figures al pas de la Custòdia, però enguany ha sigut el primer que hem participat com a membres del Seguici Popular de Barcelona.

La plaça Sant Jaume va ser el punt d'inici del Seguici. Falcons de Barcelona van realitzant 3 figures davant la porta de l'Ajuntament, previs a la cercavila:
- Pira 4x4
- Dues planxes amb pilar de 3
- Avet de 7

 2019 06 23 Corpus42019 06 23 Corpus32019 06 23 Corpus2

2019 06 23 Corpus1

Vam tornar a entrar a l'Ajuntament per ocupar el nostre lloc a la cercavila que recorreria uns carrers del centre de Barcelona.

Amb el ball dels Gegants nous de la Casa de la Caritat o del Corpus de Barcelona s'iniciava el seguici popular.
I nosaltres vam creuar la plaça Sant Jaume amb una preciosa escala caminada, des de l'Ajuntament a l'inici del carrer del Bisbe.

Durant el recorregut, en diverses parades i muntant també algunes figures caminades vam fer:

- Quàdrigues
- Quàdrigues coronades
- Pilars de 3 caminats
- Vols de 3

En tornar cap a la Catedral, davant l'Hotel Colon, i esperant el pas de la Custòdia, vam muntar una escala de 7.

Orgulloses de poder participar en els actes de la nostra Ciutat i orgulloses de format part del Seguici. 

Si voleu veure les fotos de la jornada, cliqueu els enllaços: https://www.flickr.com/photos/falconsdebarcelona/albums/72157709337798717


El passat dissabte 22 de juny, part dels nostres grallers, gralleres i tabalers van participar en les matinades realitzades a Sant Joan Despí, amb motiu de la festa major de la ciutat.
Aquella mateixa tarda, vam celebrar que el Casc Antic seguia de festa i vam actuar conjuntament amb Castellers de Barcelona al Passeig Lluís Companys.
A les 19.30 h, quan la calor de Barcelona començava a minvar, vam iniciar la nostra actuació, un xic diferent, fent un mix entre actuació regular de falcons i rondes de castells.
Com a colla vam entrar a l'espai destinat a les actuacions amb una quadriga coronada i dos pilars de 3.
Seguidament, i alternant amb els castells de les nostres companyes barcelonines, vam fer:

- Serra de 6 puntes amb pilar de 3
- Dues pires 4x4
- Dos vols de 3 i dos vols de 3 coronats
- 5 piràmides de 3
- Dues planxes amb pilar de 3 i un ventilador
- Escala de 7 amb puntes.

Durant alguns castells, les nostres falconeres es van animar a col·laborar formant la pinya de seguretat dels castells, mesclant les camises vermelles i blanques.
Des de Falcons de Barcelona, desitgem que els barris de Santa Caterina, Sant Pere i la Ribera hagin gaudit d'una molt bona festa major.
I esperem seguir coincidint amb Castellers de Barcelona a moltes places!

2019 06 22 Matinades Sant Joan Despi 2019 06 22 Casc Antic

Si voleu veure les fotos de la jornada, cliqueu els enllaços:
https://www.flickr.com/photos/falconsdebarcelona/albums/72157709201490726
https://www.flickr.com/photos/falconsdebarcelona/albums/72157709216289472


El passat diumenge 9 de juny, vam participar un any més a la Festa Major de la Plaça de la Palmera, al districte de Sant Martí.
En un ambient festiu i una plaça ben farcida de gent i amb molta canalla, els Falcons de Barcelona vam fer una petita mostra de les nostres figures més tradicionals.
Vam iniciar la nostra actuació amb una escala caminada amb dos pilars, i com la resta de figures, les vam fer damunt l'escenari.

Seguidament vam fer:

* serra de 7 puntes
* pira 5x4
* dos vols de 4 i dos vols de 3
* avet de 8
* dues planxes amb un ventilador
* 4 piràmides de 3

i vam acabar amb una escala de 7 amb 3 puntes.

Esperem que tot el barri hagi guardit de la seva festa major i esperem tornar-vos a veure l'any vinent.

        2019 06 09 FM Barri de la Palmera1   2019 06 09 FM Barri de la Palmera2

 

Si voleu veure les fotos de la jornada, cliqueu els enllaços: https://www.flickr.com/photos/falconsdebarcelona/albums/72157709051222361

 


2019 06 01 Matinades SELa jornada de dissabte 1 de juny els nostres músics van anar al barri de Santa Eulàlia (L´Hospitalet) a participar a les Matinades gralleres i la despertada trabucaire pels carrers del barri acompanyats d'altres colles. 

Diumenge, 2 de juny, va estar un matí atrafegat.

A les 11:00 ja estàvem a la placeta de la carretera antiga de Mataró i a les 11:30 començàvem l'actuació entrant a plaça amb quadrigues, una d'elles coronada, per seguir amb una serra amb pilar de tres, tot seguit vam fer un avet de vuit i dues pires 4x4, l'actuació va continuar amb tres vols de tres i un de quatre, amb dues planxes amb ventilador i acabant amb una escala de 9.

2019 06 02 FM Llacuna i Marxa Pau 10
Un cop acabada l'actuació, gran part de la Colla es va dirigir cap a l'Arc de Triomf, on es portava a terme la 2a Caminada per la Pau, en acabar la Colla Jove de Barcelona va aixecar dos pilars de 4 i Falcons de Barcelona una pira 5x4 amb la música de Queen "Show must go on". Va ser un acte molt emotiu, del que vam estar orgullosos de participar.

2019 06 02 FM Llacuna i Marxa Pau 48

 

 

 

 

 

 

 

 

Si voleu veure les fotos de la jornada, cliqueu els enllaços:

https://www.flickr.com/photos/falconsdebarcelona/albums/72157708954341187

 

 

 


Concurs fotogràfic adreçat a persones que no siguin membres de Falcons de Barcelona.


Bases del concurs:

1. Pot participar qualsevol persona que no sigui membre en actiu de Falcons de Barcelona, sense cap limitació en quant a edat.
2. Les fotografies han de tenir temàtica clarament vinculada a Falcons de Barcelona.
3. Poden ser fotografies d’actuacions o artístiques sempre que es reconegui la colla.
4. El concurs es realitzarà únicament via Instagram.
5. No hi ha nombre màxim de publicacions per participant.
6. És obligatori ser seguidor o seguidora del perfil oficial @falconsdebarcelona
7. Les fotografies han d’anar etiquetades amb el #concursfotofdb2019.
8. Sols seran admeses publicacions, no stories.
9. Qui presenti la fotografia haurà de demostrar l’autoria de la mateixa
    a. Entenent que els menors d’edat poden no tenir accés a la xarxa social, s’admetrà que la presenti algun major d’edat en nom seu, indicant l’autoria en la publicació.
10. Sols seran admeses fotografies d’aquesta temporada (des de l’actuació de Santa Eulàlia).
11. Data límit per publicar les fotografies: 20 agost de 2019
12. El jurat estarà format per 9 membres de la colla, de diferents edats.
13. La publicació del o la guanyadora es farà per xarxes socials i ens posarem en contacte amb ell/a per missatge privat d’Instagram.
14. El premi serà viure el Matí de Falcons de les Festes de la Mercè des de dins.
      a. El premi consisteix en la participació a dos assajos i viure el Matí de Falcons com a “membre de la colla” i samarreta.
      b. L’opció de participar fent alguna figura queda a valoració de l’equip de la Tècnica.
      c. El premi pot ser commutat en alguna participació relacionada amb el fet falconer DURANT LES FESTES DE LA MERCÈ si la persona guanyadora no pogués participar fent figura.
      d. El premi no serà canviat EN CAP CAS PER DINERS EN METÀL·LIC.

     cartell concurs ig extern

 


Dissabte 25 de maig, en Pep Barceló i la Maria la Néta ens van convidar a la 28a Trobada de Gegants de la Barceloneta-Port Vell.
Ens vam reunir a la Plaça Poeta Boscà amb les Colles geganteres convidades que ens van mostrar alguns dels seus balls.
Un cop varen acabar, els Falcons de Barcelona vam entrar a la plaça amb dos Pilars caminats i una Escala Caminada, tot seguit vam fer una Serra de sis puntes amb Pilar de tres, pira 5x5, quatre Vols de tres i un Vol de tres coronat, 2 Avets de sis, Lleons, 5 Piràmides de tres, 3 Planxes, i per acabar una Escala de 8 amb dues puntes.
Un cop acabada l’actuació, ens vam reunir amb les altres colles participants al Moll de Pescadors, on la Colla amfitriona ens va convidar a berenar.

                                           2019 05 25 Barceloneta1                         2019 05 25 Barceloneta2

Si voleu veure les fotos de la jornada, cliqueu els enllaços:https: https://www.flickr.com/photos/falconsdebarcelona/albums/72157708772607392

 


La Nit del Tararot és un espectacle on tot Tàrrega surt al carrer per viure i veure la disputa entre dos barris de la ciutat. I enguany, els Falcons de Barcelona hem estat convidats a participar.

Dins del transcurs de la festa, i acompanyant la imatgeria targarina i catalana que participàvem al Tararot, vam fer una pira 4x4 acompanyada d'un pilar de dos i un pilar de 3 que pujaven una urna il·luminada de les votacions de l'1 d'octubre de 2017; 2 vols de 3 i 2 vols de 3 coronats a l'escenari i una escala de 7 al bell mig de la plaça Major.

L'endemà al matí, vam agafar l'autocar que ens va dur al Parc d'atraccions del Tibidabo, per participar un any més a la jornada castellera, juntament amb els Castellers de la Il·lusió, els Castellers de Sant Adrià, els Castellers del Prat del Llobregat i els Castellers de Sarrià.2019 05 11 La Nit del Tararot Tarrega 2

Vam començar la nostra actuació entrant a la plaça dels Somnis amb una nova figura de la colla: una escala quadrigada, o una escala caminada on les puntes són quàdriques.

Seguidament vam fer:
- Serra de 6 puntes amb pilar de 3
- Pira 5x4 acompanyada de dues pires 2x2
- Dos vols de 3 i dos vols de 4
- Lleons
- Dos avets de 6
- Planxes
- Escala de 8


Un cap de setmana on vam gaudir, a part de les actuacions, de molts moments de convivència falconera. I ara ens toca agafar forces pels propers caps de setmana, on tindrem molta activitat falconera.

2019 05 12 Tibidabo2            2019 05 12 Tibidabo1

Si voleu veure les fotos de la jornada, cliqueu els enllaços:https:https://www.flickr.com/photos/falconsdebarcelona/albums/72157708462610395


El dissabte dia 4 de maig vam fer la nostra actuació a la Cercavila de les festes de primavera del Clot-Camp de l’Arpa amb les entitats culturals d'aquest barri: Esbart Sant Jordi, Castellers de Barcelona, Ball de Bastons del Clot, Gegants del Clot, Gegants de Sant Josep de Calassanç, Diables del Clot.
Vam començar reunint-nos tots a la plaça can Robacols, on les colles van fer el seu lluïment. Falcons de Barcelona vam iniciar l’actuació amb una escala caminada seguida d’una serra i 2 vols de tres i un de quatre. Acte seguit van començar la cercavila baixant pel carrer Rogent, on vam fer quadrigues i pilars de tres caminat. A les dues parades vam muntar 5 piràmides (2 de tres i 3 de dos) i dos pires 4 per 3.
La Cercavila va acabar a la Plaça del Mercat del Clot, on vam fer dos avets i dues planxes amb un ventilador. Per posar el punt final, totes les colles vam fer un ball de germanor on vam aixecar una escala de set.

        2019 05 04 Cercavila Primavera Clot1         2019 05 04 Cercavila Primavera Clot3                                    2019 05 04 Cercavila Primavera Clot2         2019 05 04 Cercavila Primavera Clot4


El diumenge 28 d'abril s'ha celebrat la XXXI Trobada Gegantera de la Sagrada Família, en el marc de les Festes del barri de la Sagrada Família i els Falcons de Barcelona hem gaudit d'una jornada ben completa pels carrers del barri.
Les nostres gralleres i tabalers, acompanyats d'un bon gruix de falconeres, han participat en les matinades organitzades per Fal·lera Gegantera Sagrada Família. Ens han rebut amb un bon esmorzar a la Bodega del Barri i amb parades a diferents forns del barri, per finalitzar a l'Antiga Fàbrica de la Cervesa Damm, punt d'acollida i plantada de gegants, bestioles i falcons.
Havent agafat forces, i amb permís dels núvols que amenaçaven pluja, hem iniciat la nostra participació amb dues figures al pati de la Damm.

Hem fet:
- serra amb un pilar de 3,
- 2 vols de 4 i un vol de 3,
- 2 avets de 7.
Tot seguit ens hem unit a la cercavila on hem fet quadrigues i quadriga coronada. Al llarg del recorregut hem fet diferents pilars i quadrigues, unes de les nostres figures caminades.
A la parada que hem fet per gaudir dels balls de les colles geganteres, la nostra colla ha fet:
- Lleons
- 2 vols de 4 i 2 vols de 3
- Escala de 7
- 2 planxes amb 2 ventiladors

Seguim la cercavila i baixem per l'Avinguda Gaudí per arribar al punt final del recorregut, davant la façana del Naixement de la Basílica de la Sagrada Família. Per entrar a la Plaça fem una escala caminada i rematem la nostra actuació amb una pira 5x4 i dues pires petites.
Un matí on hem recorregut els carrers del barri de l'associació amfitriona, fruint d'una trobada amb molt d'èxit.

    2019 04 28 Sagrada Familia1                      2019 04 28 Sagrada Familia2

Si voleu veure les fotos de la jornada, cliqueu l'enllaç: https://www.flickr.com/photos/falconsdebarcelona/albums/72157706857991001


El barri del Pi ha estat de Festa Major. Del 16 al 24 de Març, es va celebrar la festivitat del patró, Sant Josep Oriol, i els Falcons de Barcelona no vam faltar a la nostra cita.
El diumenge 24, els nostres grallers i tabalers, acompanyats de moltes membres de la colla i d'altres agrupacions musicals, van participar en les matinades per despertar al veïnat, preparant-se per la festa. Un petit recorregut pels carrerons més significatius del barri i fent les parades pertinents (a la xurreria del carrer Banys Nous, al carrer Portaferrissa i a la plaça Sant Josep Oriol), ens va portar de tornada a la plaça on vam actuar.
Per agafar forces per la diada, la colla amfitriona dels Gegants del Pi van oferir a totes les colles participants de la jornada un bon esmorzar a la Plaça Frederic Marès.
A les 10.15, vam fer la nostra entrada a plaça amb una escala de 4 caminada, una quadriga i un pilar de 3.

Tot seguit, a l'escenari, vam fer:
- la serra amb un pilar de 3,
- piràmides (una de 4 i dues de 3),
- avets (un de 8 i dos petits),
- pira (una 5x4 i dues 3x2),
- vols coronats (un de 4 i dos de 3),
- 3 planxes,
- l'escala de 8.

Una molt bona actuació que la colla va celebrar a la seva calçotada anual, una jornada de convivència i esbarjo, merescuda per a tots i totes les components de Falcons de Barcelona.

2019 03 24 SJO12019 03 24 SJO2

Si voleu veure les fotos de la jornada, cliqueu els enllaços:https://www.flickr.com/photos/falconsdebarcelona/albums/72157706207596121/page1

 


El passat dissabte 9 de març vam fer un taller de Falcons dins de la programació "Tradifest, tast de cultura popular i tradicional catalana" a la Torre de la Sagrera.
El taller va consistir en una actuació acompanyada d'una explicació teòrica del fet falconer i les diferències amb altres mostres de cultura popular quant a construccions humanes. A l'actuació vam fer una Escala caminada de 3, una Piràmide de 3 i dos de 2, un Pilar de tres i quatre de 2 simultanis nets i girats, una Pira 3x3, una Planxa, un Vol de 4, Serra de 4 puntes, Avet de 5 i Escala de 6.
Durant tota la mostra, la Colla va estar acompanyada pel seu propi grup de música, amb gralles i tabals.

Un cop acabada l'exhibició es va iniciar la part pràctica, i les diferents famílies assistents (tant adults com canalla) no van dubtar a enfaixar-se per tal de participar de diferents figures: Quadrigues, Pilars, Vols, Escala, Planxes, Pires...
Per acabar, totes juntes vam ballar una Polca d'Ours.

2019 03 09 Taller Sagrera1 2019 03 09 Taller Sagrera2   2019 03 09 Taller Sagrera4 2019 03 09 Taller Sagrera3

Si voleu veure les fotos de la jornada, cliqueu els enllaços:https://www.flickr.com/photos/falconsdebarcelona/albums/72157690425531233


El diumenge 10 de febrer van celebrar la nostra actuació dins les Festes de Santa Eulàlia. 2019 02 10 Santa eulalia1

Tot i que algunes de les nostres músiques i d’altres membres de la colla es van llevar
una mica més aviat per a participar a les Matinades de Grallers i Tabalers, en honor a la Patrona.
Abans de començar, vam fer entrega de noves camises a la Cèlia, en Lluís, l’Ernesto i l’Ona, tot i que aquesta última va ser l’única que es va estrenar com a falconera en la posició d’anxaneta.

2019 02 10 Santa Eulalia2

Vam començar la nostra actuació a la Plaça Nova, fent: 2019 02 10 Santa Eulalia3 

- serra de 5 puntes,
- vols (un de 3 coronat, dos de 3 i dos de 2)
- 2 planxes de 4 amb pilars de 3 enmig.

 

En la petita cercavila pel carrer del Bisbe vam fer quadrigues i pilars caminats, acompanyats per nostre grups de gralles i tabal.
Moment de lluïment per entrar a Plaça Sant Jaume amb una escala caminada de 5 i 3 pilars.
Ja a l’escenari vam fer:
- Serra de 5 puntes,
- Vols (un de 4 i dos de 3), i posteriorment un de 4 coronat, dos de 3 i dos de 2.
- Avet de 7 amb dos mini avets,
- Dues planxes de 4
- Pira 4x4 i dues pires petites.
- Escala de 7

Al finalitzar, i com a reconeixement, vam demanar a la plaça un fort aplaudiment per l’Ona, ja que era la seva primera actuació i els nervis li van donar un petit ensurt.

Tot seguit, ens vam dirigir a la Plaça Reial per sumar-nos al Seguici Popular de Santa Eulàlia, primer cop que sortíem com a membres. Al ser una cercavila vam tornar a realitzar algunes de les nostres figures caminades com les quadrigues i els pilars. Al Plà de l’Òs vam fer la serra amb puntes i al carrer Cucurulla, els vols. Com van fer la resta de colles participants a la cercavila, en passar per la imatge de Santa Eulàlia, a la Baixadade Santa Eulàlia, vam realitzar pilars de salutació i
reconeixement. Per entrar a la Plaça Sant Jaume i així finalitzar la jornada vam repetir l’escala caminada. Tot i les baixes a últim moment d’alguns dels nostres membres, vam superar la primera actuació de la temporada amb molt bona nota, també amb l’estrena del Cap de Colla, i amb molta força per a viure una gran temporada falconera.

2019 02 10 Santa Eulalia42019 02 10 Santa Eulalia5

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Si voleu veure les fotos de la jornada, cliqueu els enllaços: https://www.flickr.com/photos/falconsdebarcelona/albums/72157705148169861 

https://www.flickr.com/photos/falconsdebarcelona/albums/72157678557527998

 


El passat dissabte 12 de gener vam celebrar la nostra Assemblea General Ordinària a La Casa dels Entremesos.
La taula era presidida per alguns membres de la Junta del 2018 i amb la Talia Salvador com a moderadora.
Després de la benvinguda per part del President i d’explicar com funcionaria l’Assemblea i les votacions pertinents, es va donar pas a l’aprovació de l’acta del’Assemblea de Juliol, després d’unes esmenes en quant a forma. Igualment, es va donar lloc a l’aprovació d’altes i baixes de les persones associades.
Seguidament, el Cap de colla, va fer un repàs de les seva secció i de les fites aconseguides, el President, la Vice-presidenta i el Tresorer van parlar de la situació actual , com a part de la “Memòria del 2018”. Tot seguit, es va presentar el document en quant a la “Normativa i ús del casc”, elaborat der la Sònia Vicens i l’Israel Castell, com a
coordinadors dels “Espais de participació” que s’han dut a terme al llarg de la temporada.
Després d’un petit descans, van tenir lloc les presentacions dels càrrecs a renovar dins la Junta així com la presentació de noves vocalies. A banda dels càrrecs de Presidència i Cap del Niku (que no tocava renovar-los, segons els nostres Estatuts), es van presentar a la reelecció les posicions de Vice-presidència, Tresoreria i Relacions Publiques. I les noves candidatures als càrrecs de Cap de Colla, Secretaria, Comunicació, Cap d’Activitats, Cap de Música i Vocalia per la Diada de la colla.

Amb el recompte de les votacions va quedar constituïda la nova Junta per l’any 2019:

- Presidència: Samuel Sotil
- Vice-presidència: Imma Guzmán
- Tresoreria: Carlos Ramos
- Secretaria: Sònia Vicens
- Relacions Públiques: Iván Sancho
- Cap de colla: David Garcia
- Cap del Niku: Pere Rovira
- Cap de Música: Talia Salvador
- Comunicació: Marta Alonso

El següent punt de l’acta de l’Assemblea era la presentació de la previsió econòmica per l’any en curs, tot seguit de Precs i preguntes en torn obert a tots els participants. A remarcar la valoració del llenguatge inclusiu per part de la colla en les comunicacions internes i externes, el recordatori de l’elaboració en curs del “Protocol vers l’assetjament sexual", i la petició de col·laboració per part de la Moixiganga de Barcelona per les Festes de Santa Eulàlia.
Sense res més a remarcar, vam acabar l’Assemblea dins de l’horari previst, amb la convocatòria per a iniciar els assajos de figures el divendres 25 de Gener a l’Escola Pere Vila.

   AGO2019 1  AGO2019 2


Els Falcons de Barcelona hem celebrat enguany el nostre 15è aniversari. Des de la nostra presentació oficial per les festes de Santa Eulàlia del 2003, els Falcons hem voltat per Catalunya, Espanya i Europa. Però principalment hem desenvolupat les nostres actuacions a la Ciutat de Barcelona.

És per això que per celebrar la nostra carrera, hem volgut retre un homenatge a la ciutat. Amb el projecte: “15 figures en 15 llocs emblemàtics de Barcelona”, aquest projecte ha consistit en que durant tot l’any i amb tot el secretisme que ens hi ha sigut possible, hem fet 15 figures a 15 indrets de Barcelona. Una repassada al perfil de la Ciutat amb fotografies a l’Arc de Triomf (Escala de 9), la Sagrada Família (Lleons) i el Tibidabo (Tripira); monuments històrics com el Parc del Laberint d’Horta (la Serra), el Park Güell (Planxes i ventiladors), La Casa Milà – La Pedrera (vol de 4 coronat), l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau (Pira 5-5) i Montjuïc (Avet); a l’interior del Modernisme barceloní representat en el Palau de la Música (Ventalls i Molinet); amb Barcelona als nostres peus des de les Bateries antiaèries del Turó de la Rovira - Bunkers del Carmel (Pilars de 3). Sense oblidar l’Ajuntament (Trèvol), el Parlament (Doble Escala amb Pilar), el Fossar de les Moreres (Piràmides) o La Rambla de Barcelona (Escala caminada i Quadrigues). Teníem una quinzena fotografia prevista a la Catedral on volíem fer els Vols però, malauradament la Fira de Mercats que es celebra al octubre , i la pluja en la nostra Diada han fet impossible fer la quinzena figura. No obstant per acabar el projecte des de la Comissió del 15è aniversari van pensar que la seva mascota, el “Niku,” es fotografies a la nostra seu social La Casa dels Entremesos i així tenir les 15 figures del projecte.

Per acabar d’arrodonir aquest treball es farà una exposició fotogràfica que és podrà visitar a La Casa dels Entremesos a finals de desembre del 2018. L’exposició comptarà amb les 15 figures en els 15 llocs i 5 fotos més de la colla en aquests indrets.

Aquestes fotografies dels Falcons de Barcelona representen: el treball, l’esforç, el compromís i la unió dels seus membres envers la colla per a seguir creixent amb una imatge de fons immillorable: Barcelona.

Cal dir que aquest projecte tanca el nostre 15è aniversari, un any on també s’ha fet un logo commemoratiu mitjançant un concurs intern en la colla, una excursió i actuació a Montserrat i un Acte Institucional on hem presentat el Conte dels Falcons de Barcelona que el podreu comprar a la Casa dels Entremesos.

 BUNKERS PILARSARC DE TRIOMF ESCALA DE 9

PALAU MUSICA VENTALLS I MOLINETHOSPITAL DE SANT PAU PIRA 5 5 

 

Si voleu veure tota la col·lecció preneu sobre aquest enllaç: https://www.flickr.com/photos/falconsdebarcelona/albums/72157674213530937


El passat dijous 18 d’octubre a la Casa dels Entremesos, els Falcons de Barcelona vàrem celebrar l’acte Institucional dels 15 anys de la colla.
En primer lloc va tenir lloc una taula de vivències, on set ponents de la colla van explicar històries i moments d’aquests 15 anys, fent recordar als assistents alguns moments viscuts. Els ponents varen ser: Pere Rovira (com primer president), Oli García (com ex cap de colla), Mercè Monell (com ex anxaneta i persona que ha format part de la tècnica), Marta Vall-llovera (com ex cap de colla) , Cris Moevius (com ex cap de colla i persona que ha estat a figures i músics), Anna Arboix (mare d’anxaneta de la colla) i Samuel Sotil (com actual president).
En segon lloc es va presentar el Conte de Falcons de Barcelona, desvelant part dels seus secrets ocults fins dijous passat. El vàrem presentar en Xavier Arola (editor del Cep i la Nansa), en Juanol0 (dibuixant) i na Marta Alonso (com autora del text). L’objectiu del conte és fer arribar el món dels Falcons els més menuts. Tal i com va dir en Xavier Arola "el conte ha quedat tot rodó, és molt complet". Conté una història però també té un glossari i pàgines amb activitats infantils. Per altra banda l’autora del conte va desvelar el secret del conte. El conte està inspirat en com en Pere Rovira (el fundador de la colla) li explica què són els Falcons de Barcelona a la seva neta. A més els dibuixos contenen trets històrics de la colla com per exemple el dibuix del avet de 9 o la piràmide de 4 que són les primeres que es van fer, com també a mode de record una imatge d’un assaig al ETP Clot, on la colla va fer els seus primers assajos i va ser lloc d’assaig durant uns anys. O el centre de Sant Josep de la Muntanya, ja que alguns dels primers anxanetes que va tenir la colla eren canalla d’aquell centre.
En tercer lloc va tenir lloc la visualització del vídeo “15 anys de Falcons de Barcelona” que vol ser un recull de 15 minuts de moments de la colla, amb imatges de les nostres figures amb el pas dels anys, els nostres viatges, les nostres activitats extra falconeres, la col·laboració amb el teatre i altres espectacles, els nostres músics, la nostra bèstia infantil el Niku i com no, de la família Falconera Barcelonina.
Per acabar l’acte va haver un petit brindis amb cava. Un cava especial per commemorar el 15è aniversari amb etiqueta de Falcons de Barcelona i la xapa amb el logo del 15è aniversari.

Al acte hi varen assistir unes 60 persones.

                 2018 10 18 Presentacio conte2     2018 10 18 Presentacio conte0     2018 10 18 Presentacio conte3

                                                         2018 10 18 Presentacio conte4          2018 10 18 Presentacio conte5 


El passat Dissabte 15 de Setembre vam tenir un dia mogudet. Cal destacar que la colla va respondre molt bé en quant a assistència en totes dues actuacions, fet que 2018 09 15 Festa Major Poblenoudonada la proximitat amb la Mercè va anar molt be per tal de donar confiança en moltes figures i fins hi tot per fer proves a futur.

Pel dematí vam participar al Parc del Centre del Poblenou al “Matí de cultura popular” dins el marc de les festes del Poblenou. A nivell de figures la tècnica va optar per enfocar de cara a la Mercé els pilars de la Serra, la Pira 5-5 i el Pilar per sota, donar rodatge a gent en Avets, Vols i Tripira i fer una prova a futur amb l’Escala de 8, amb molts canvis de posicions, clarament de cara a pujar-li dos pisos.

Les figures realitzades van ser les següents: 

* Serra de 6 puntes amb 2 pilars de 3
* Pira 5-5
* Dos Avets de 6
* Dos Vols de 4 i dos Vols de 3
* Tripira 4-4 amb puntes
* Tres planxes
* Escala de 8
* Pilar de 4 per sota i deixat net

2018 09 15 Diada Emili Miro

A la tarda ens vam desplaçar a Terrassa per participar en la "Exhibició de Torres Humanes" de la Diada Emili Miró juntament amb la Muixeranga de Xàtiva i Castellers de Terrassa que en son els organitzadors. Aquesta diada - que consta de diversos actes i xerrades - homeneja al casteller que va ajudar a introduir aquesta tradició a la Ciutat, participant en la creació dels Minyons (dels quals Castellers de Terrassa en son escissió). A nivell de figures es va seguir donant rodatge a figures i gent, cal destacar que es va poder completar l’Escala de 9 per segona vegada aquest any.

Les figures realitzades van ser les següents:

* Serra de 7 puntes amb 2 pilars de 3
* Pira 5-5
* Dos Vols de 4 i tres Vols de 3
* Lleons
* Tres planxes
* Escala de 9
* Pilar de 4 per sota i deixat net

Si voleu veure totes les fotos fetes durant les ofrenes del cliqueu sobre l'enllaç següent: https://www.fli ckr.com/photos/falconsdebarcelona/albums/72157695517307560

Si voleu veure totes les fotos fetes durant les ofrenes del cliqueu sobre l'enllaç següent: https://www.flickr.com/photos/falconsdebarcelona/albums/72157698295186762


Amb motiu dels 15 anys dels Falcons de Barcelona, dijous 18 d'octubre de 2018 a les 19.30h es presenta a la Casa dels Entremesos el conte "Falcons de Barcelona" a càrrec de Marta Alonso, autora del text, Juanol0, il·lustrador, Xaier Arola, editor del Cep i la Nansa i Samuel Sotil, president de Falcons de Barcelona.

En finalitzar tindrà lloc el visionat del video "15 anys" realitzat per Olga Gómez i Jordi Lavandeira. Un petit resum de la vida de la colla de Falcons de Barcelona al llarg dels seus 15 anys d'existència.

Hi esteu tots convidats!!!!

 

Cartell presentacio conte


La Casa dels Entremesos Amb el suport de

                                              FECPTBV2            

Amb la col·laboració de

 comerciants sant peremesbaix

UA-23813345-1