Please select your page
Catalan Basque Chinese (Simplified) English French German Italian Japanese Portuguese Romanian Russian Spanish

Els Músics

Dins del Falcons de Barcelona, es troba el Grup de Grallers i tabalers, que acompanyem les figures durant les actuacions de la colla amb tot un seguit de melodies vàries. Els primers dies dels grallers de la colla van ser pels volts de l'octubre del 2006, en motiu del dia de la colla.

Les actuacions dels falcons poden ser de dos estils: dalt d’un escenari o en cercavila. En el primer cas, únicament acompanyem les figures amb temes típics d’actuació, com Gener, Febrer, La manta al coll, Falcons de Vilafranca, Vermut, La marxa del Comara, 2 i 15, Vilanova, La marxa del Baridà,... En el segon cas, entre figura i figura, animem el cercavila i ens fem sentir amb altres temes més “pachangueros”, aconseguint que tota la colla dels Falcons de Barcelona es posi a ballar al ritme de la melodia. Alguns exemples serien La polca d’Ours, Set salts, El negrito o Lo tio Pep.

Amb la coincidència de l’entrada de Falcons de Barcelona al Toc d’Inici de les Festes de la Mercè, el setembre del 2012, el compositor Jordi Fàbregas compon la cançó Falcons de Barcelona, que esdevé la melodia de la figura que es fa cada any pel Toc d’Inici.

 

  

Els Grallers dels Falcons de Barcelona actualment assagem cada divendres de 21:00 a 23:00 hores en els buc d’assaig de la Casa dels Entremesos. Així que si sabeu tocar la gralla o el tabalo voleu aprendre i teniu ganes de venir a tocar amb nosaltres, només cal que contacteu amb el cap de músics i que vingueu a passar una bona estona als assaigs. 

La Casa dels Entremesos Amb el suport de

                                              FECPTBV2            

Amb la col·laboració de

 comerciants sant peremesbaix

UA-23813345-1